Araçla Yolculuğa Çıkarken Yapılması Gerekenler

Aracınızla uzun yola çıkarken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar vardır. Bunlara dikkat etmeniz çok daha konforlu bir yolculuk yapmanızı sağlar. Öncelikle yanınıza almanız gereken bazı malzemeler olduğundan söz edelim. 
Yanınıza Mutlaka Almanız Gerekenler 
"    Su 
"    Plastik bardak, tabak, çatal, kaşık
"    Yastık ve battaniye
"    Atıştırmalıklar
"    Islak mendil ve peçete 
"    Bozuk para 
"    Yedek kıyafet 
"    Termos 
Özellikle kahve tutkunuysanız termosta sıcak kahve hazırlayarak yola çıkmak isteyebilirsiniz. Aynı zamanda evde sandviç çeşitleri hazırlayarak onları streç filmle sarabilir ve acıktığınızda kısa bir mola vererek afiyetle tüketebilirsiniz. 
Aracınızı Gözden Geçirdiniz Mi?
Aracınızla ilgili bazı kontroller yapmanız gerektiğini unutmayın. Bu kontroller arasında en önemli olanları sizler için hemen sıralıyoruz: 
"    Motor yağı
"    Soğutma suyu
"    Cam suyu
"    Fren sistemi
"    Lastiklerin aşınma durumu
"    Lastik hava basıncı
"    Rot balans ayarı 
"    Yağ sızıntısı olup olmadığı 
"    Benzin 
Bunlara Ek Olarak…
o    Yolculuk esnasında kesinlikle saatte bir mola vermelisiniz. Olası kazaları azaltmak için mola vermeniz büyük önem taşıyor. Mola vermediğiniz takdirde her iki saatte bir odaklanmanız zorlaşır ve dikkat kaybı meydana gelir: bu da maalesef kazalara davetiye çıkarmanız anlamına geldiğinden kendinizi dinç ve iyi hissediyor olsanız dahi mola vermeye gayret edin. 
o    Ağır yiyecekler tüketmeyin. Yola çıkmadan önce ve yol boyunca hafif yiyecekler tüketmeye özen gösterin. Aksi halde tansiyon düşmesi ya da yükselmesi gibi sorunlar yaşayabilirsiniz ve bu da yolculuğunuzu ciddi oranda olumsuz etkileyebilir.
o    Yola çıkmadan önce mutlaka uyuyun. Uykusuzluk en yaygın kaza nedenidir ve bu nedenle en çok dikkat etmeniz gereken husus uykunuzu almış olmanızdır. 
o    Yola çıktığınızda navigasyon uygulamasından mutlaka faydalanın. Özellikle Yandex Navigasyon ile yol tarifi almanız gideceğiniz yere daha rahat bir şekilde ulaşmanıza yardımcı olur. Bildiğiniz bir yolu kullanacak olsanız dahi navigasyona ihtiyacınız olabileceğini unutmayın. Örneğin beklenmedik yol çalışmaları, farklı bir yola sapmak zorunda kalmanıza neden olur. Yandex Navigasyon'u telefonunuza indirdikten sonra gitmek istediğiniz noktaya rota oluşturun: uygulama güncel trafik bilgisini ve yol çalışmaları gibi durumları tespit ederek en uygun rota alternatiflerini sizi önerecektir. Şimdiden keyifli ve rahat bir yolcuk dileriz!