Doğanın İçinde Sessiz Sakin Ağva Otelleri

Yemyeşil doğası ile her gidenin aklında yer etmeyi başaran, yazı ayrı kışı ayrı bir güzel olan Ağva, metropol kent İstanbul'a yakınlığı ile de dikkat çekiyor. İstanbul merkezden sadece 97 km mesafede bulunan Ağva, Şile ilçesine bağlı olmakla birlikte Karadeniz'in en bakir sahillerine ev sahipliği yapmasıyla da ünlü bir yer.
Doğal plajı ve doğa harikası güzellikleri ile her yıl binlerce yerli ve yabancı ziyaretçinin ilgisini çeken Ağva'da Saklı Göl, Kilim Koyu, Gelin Kayası gibi daha pek çok yeri ziyaret edebilirsiniz. Karadeniz'e kıyısı olan Ağva'da yılın dört mevsimi yapılacak farklı bir aktivite bulabilirsiniz. 
Eşsiz tabiatı ve doğal güzelliklerini bir bir keşfetmek için en az 3 - 4 günlük bir seyahat planı yapmanız gerektiği Ağva'da konaklama için de sayısız alternatif var. Avlanmak ve kuş gözlemciliği için de en ideal rotalardan biri olan Ağva'da dere kıyısında kano, deniz bisikleti gibi aktivitelere de katılım gösterebilirsiniz. Ayrıca trekking ve doğa yürüyüşleri için de eşsiz imkanlar sunan Ağva'da özellikle yaz aylarında deniz, kum, güneş üçlüsünün tadını çıkarmak için harika plajlarla da karşılaşacaksınız.
İşte sessiz, sakin huzur dolu Ağva otelleri arasında sizler için seçtiklerimiz:
1. Wineport Lodge Hotel
Konsepti, mimarisi ve sunduğu imkanlar ile Ağva'nın en huzur dolu otelleri arasında ilk sıralarda yer alan Wineport Lodge Hotel, toplamda 16 odası ile hizmet veriyor. Mevsimine göre taze ürünler ile kendilerinin hazırladığı envaiçeşit reçel ve kahvaltılık ile güne zinde bir başlangıç yapabilirsiniz. 60 metre uzaklıktaki Göksu Nehri'nin kenarında eşsiz doğa manzaralarına şahit olacağınız Wineport Lodge Hotel'de kelimenin tam anlamı ile sıra dışı bir konaklama deneyimi yaşayacaksınız.
Otelin içerisindeki havuz ve şezlongların da tesis imkanları arasında bulunduğu Wineport Lodge Hotel'de bir de özel bir şarap evi bulunuyor. Eşi benzeri görülmemiş lezzetlerin sunulduğu otelde hem dünya hem de yöre mutfaklarından yemekleri tatma fırsatınız var. Standart oda, superior oda ve deluxe oda tipindeki odaların olduğu tesiste pazartesi günleri hariç her gece canlı müzik performansları da gerçekleşiyor.
Fiyat aralığı 630 TL - 1130 TL arasında değişen, Sabiha Gökçen Havalimanı'na 66 km uzaklıkta bulunan Wineport Lodge Hotel'in denize uzaklığı ise sadece 2 km.
Tesisin Özellikleri:
"    Akşam yemeği seçeneği
"    Oda & kahvaltı
"    Oda servisi
"    Odada jakuzi
"    Toplantı odası
"    Balık tutma
"    Doğa içinde
"    Bahçe
"    Kahve - çay makinesi
"    Restoran
"    Otelde şömine
"    Ek yatak
"    Nehir kenarında
"    Bar - kafe
"    Klima
"    Odada TV
"    Kablosuz internet
"    Jeneratör
"    Yarım pansiyon
"    Açık yüzme havuzu
"    Şarap mahzeni
"    Otopark alanı
"    Ses yalıtımlı odalar
"    Yürüyüş parkuru
"    Odalarda şömine
OTELİ İNCELE
Adres: Ağva Göçe Mahallesi Dolmabahçe Caddesi No 48 34990 Ağva / Şile - İstanbul
Tel: +90 216 725 75 25
2.  Dachas Evleri 
İşte Ağva tatiline yakışan bir özgünlük : Dachas Cove Houses
🌿 Ağva’da Göksu Nehri kenarında otel&çiftlik… Ne kadar da yakışmış olduğu yere @dachasevleriagva . 20 yıl önce buraya yerleşip, çiftlik kurmuş bir ailenin, artık konuk ağırlamak için kurdukları hayal bu sene gerçek olmuş. 
🏠 Hülya Hanım’ın çiftliğin sade güzelliğinden esinlenerek yaptığı, rengârenk hatlı, yüksek tavanlı taş evleri yemyeşil ağaçların arasında… 
Burada tabiatın kalbinde olmanın getirdiği özenle ama acele etmeden, anın tadını çıkararak konuk ağırlıyorlar.
🌴 Geniş bir bahçede; kafesi, restoranı, at çiftliği, organik sebze tarhları, yüzme havuzu, meyve ağaçları, kazları, tavıkları, inekleri bulunuyor. Sıcak yaz günlerinde rüzgârı eksik olmayan, oturduğum yerden Göksu Nehri’nin derin sükûnetinde keyif yaptığım bir konumda hem de !
🛏 Birbirinden farklı konseptli, müstakil girişli 19 tane evden oluşuyor Dachas Cove. Evler, banyolar ve balkonlar gayet geniş ve keyifli. Kaldığım Silo isimli evde ne yaparsam yapayım çok hoşuma gidiyor... Zevkle kurulmuş, temiz ve keyifle işletilen bir yerdeyim, tadını çıkarıyorum anın...
🍽 Hem mutfağın kalitesi hem de manzaranın güzelliği ile özel bir deneyim yaşamak isteyenler Dachas Cove Houses’a...🐶 Evcil dostlarımıza kapıları her daim açık. Sabiha Gökçen Havalimanı 75 km uzaklıkta bulunuyor. Yakın çevrede özellikle zaman ayırın dediğim yerler: Sardala Koyu, Hacılı Şelalesi, Aşıklar Yolu ve Ağvanın kasaba merkezi.

Telefon: 0539 5732814 - https://www.kucukoteller.com.tr/dachas-evleri 
3. Piccolo Mondo Otel
Ağva merkeze 800 metre, Ağva Plajı'na ise 500 metre uzaklıktaki Piccolo Mondo Otel'in adı ise Latincede "iki dere arasındaki köy"den geliyor. Avusturya mimarisinden izler taşıyan bu tesisin en çok da şöminesi ve şirin mi şirin restoranına hayran kalacaksınız. Ağva'da sessiz sakin, huzur dolu bir tatil geçirmek isteyenlerin ilk adreslerinden olan Piccolo Mondo Otel'de bahçe manzaralı, dağ yönü balkonlu ve nehir yönü balkonlu olmak üzere üç farklı tipte oda bulunuyor.
Toplamda 19 odası ile misafirlerine kusuruz bir konaklama deneyimi vadeden Piccolo Mondo Otel'de konakladığınız müddetçe deniz bisikletleri ile nehirde dolaşabilir, dilerseniz sandal da kiralayabilirsiniz. Ağva deresi üzerine inşa edilen Piccolo Mondo Otel, en çok da hafta sonu tatil kaçamağı yapmak isteyen İstanbulluların ilk tercihlerinden biri oluyor.
Tesisin Özellikleri:
"    Akşam yemeği seçeneği
"    Göl kenarı
"    Suit oda
"    Otelde şömine
"    Balık tutma
"    Bungalov kiralama
"    Bahçe
"    Oda & kahvaltı
"    Odada TV
"    Kablosuz internet
"    0 -  2 yaş kabul ediliyor
"    Odalarda şömine
"    Bar - kafe
"    Klima
"    Otopark alanı
"    Çocuklu aileye uygun
"    0 - 6 yaş kabul ediliyor
"    Dağ manzarası
"    Restoran
"    Odada jakuzi
"    Jeneratör
"    Yarım pansiyon
OTELİ İNCELE
Adres: Nehir boyu caddesi no:11 Ağva-Şile İstanbul
Tel: +90 216 721 73 79
4. Ağva Beyaz Ev
İki arkadaşın 10 yıl önce Ağva’ya gelerek büyük emeklerle ve her bir detayına sevgilerini katarak hazırladıkları Göksu nehri kenarındaki huzurlu, nezih ve çokta keyifli bir otel Beyaz Ev Ağva.
Otel 9 adet birbirinden farklı ve özellikli süit ve standart odalara sahip, her birinin bahçelerindeki çiçek ve meyve ağaçlarından isimleri var; Hurma, İncir, Nar gibi,  En son yaptıkları 60 m2'lik jakuzili ve şömineli odalarına da nehrin adını vermişler; Göksu.
🍳 Oda kahvaltı konsepti ile hizmet veriyorlar. Nefis bir yok yok kahvaltısı nehir kenarındaki yeniledikleri ahşap iskelelerinde veya şömineli ve her noktadan nehir manzaralı yeni yapılan ahşap restoranlarında servis ediliyor. Kahvaltıdaki reçeller tamamen kendi yaptıkları ev yapımı reçeller özellikle sönmüş kireçte bekletilmiş kabak reçelleri efsane. Arzu eden konuklar odalarında kahvaltı veya yemek servisi alabiliyorlar.
🍪☕️ 5 çayı ikramları da harika; tazecik ve lezzetli kekler, kurabiyeler.
🍽 Misafirler menüden öğle ve akşam yemeği arzu ederlerse seçebiliyorlar ayrıca konuklar için hazırlanmış zengin bir fiks menü de mevcut.
Meze ve zeytinyağlılar günlük olarak çeşit çeşit hazırlanıyor. Tüm malzemeler yöresel üreticilerden ve bazıları kendi bahçelerinden temin ediliyor.
🏡 Otele güzel ve renkli bir avludan giriliyor. Avlunun sonunda karşılaşılan nehir manzarası harika ve şaşırtıcı. Odalar alana yerleşmiş üç ayrı binada bulunuyor, tamamı nehir manzaralı. Tüm oda girişleri ayrı ve koridora sıralanmış odalardan oluşmuyor, bu sebeple doğal sosyal  izolasyon mevcut.
🌿 İskele ve restoran kişi sayısına göre oldukça büyük ve sosyal mesafe masalar arasında oldukça belirgin. Covid_19 önlemlerine çok önem veriliyor ve dikkatlice uygulanıyor. Bakanlık genelgesine uygun hatta daha titizlikle ilave önlemler alınarak uygulanıyor. Sağlık Bakanlığından onaylı profesyonel temizlik malzemeleri kullanılıyor ve hatta nano gümüş iyon teknolojisi ile sisleme yapılıyor. Tüm personel maskeli ve hijyen sertifikasın sahip.
Misafirler evcil dostlarıyla gelip kendi odalarında birlikte konaklayabiliyorlar. Otelin Halkla İlişkiler Sorumlusu Şeker isimli şeker mi şeker köpek sizi heyecanla karşılıyor, kendini sevdirmeye bayılıyor, tek beklediği sevgi bu arada..
+ Otel sahipleri ve çalışanları sokak hayvanları dostu ve gönüllüsü, bu konuda sosyal sorumluluklarını Ağva bölgesinde severek yerine getiriyorlar.
🐶 Otel balayı çiftleri, romantik tatiller, kafa dinlemek isteyenler, şehrin yorgunluğunu atmak isteyenler ve evcil dostuyla gelmek isteyenler için ideal.
🏃‍♀️ Ağva’ya gelmişken doğa yürüyüşü, nehirde tekne gezintisi yapabilir, civardaki eşsiz koyları ziyaret edebilir, yerel satıcılardan alışveriş yapabilirsiniz ya da sadece sakinliğin ve huzurun tadını çıkarabilirsiniz.
+ Otel 15 yaş ve üstü konseptine sahip.
OTELİ İNCELE
Adres: Yakuplu Caddesi No: 256 Ağva, İstanbul
Tel: +90 216 721 87 15
5. Park Mandalin Hotel
Toplamda 10 odası ile hizmet veren Park Mandalin Hotel'in denize mesafesi sadece 3 km. Ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan da 60 km uzaklıktaki Park Mandalin Hotel, Ağva merkeze de 1,7 km mesafede bulunuyor. Küçük bir aile işletmesi olan tesiste gün boyu size bülbül sesleri, enfes bir nehir manzarası, ıhlamur ağaçlarının mest eden kokusu eşlik edecek.
Şehir yaşantısından ve kalabalıktan uzakta sessiz sakin bir tatil geçirmek isteyenlerin uğrak adresi olan Park Mandalin Hotel'de sunulan lezzetler de en az manzarası kadar güzel. Kuruluş hikayesinin de ayrı bir ilham verdiği otelde Ağva'nın muhteşem doğasının tadını doyasıya çıkarabilirsiniz.
Tesisin Özellikleri:
"    7/24 açık resepsiyon
"    Evcil hayvan dostu
"    Klima
"    Suit oda
"    Yoga
"    Aile odası
"    Ek yatak
"    Yetişkin tesisi
"    Doğa içinde
"    Akşam yemeği seçeneği
"    Göl kenarı
"    Minibar
"    Odada TV
"    Otelde şömine
"    Toplantı odası
"    Jeneratör
"    Bungalov kiralama
"    Bahçe
"    Oda & kahvaltı
"    Restoran
"    Otopark alanı
"    Kablosuz internet
"    Balayı suiti
"    Balık tutma
"    Odalarda şömine
"    Bar - kafe
"    Kahve - çay makinesi
"    Spor ve aktivite
"    Odada jakuzi
"    12+ yaş üstü
"    Tekne kiralama
"    Nehir kenarında
"    Köy içinde
OTELİ İNCELE
Adres: Yakuplu Cad. No:246 Ağva Şile, 34990 İstanbul
Tel: +90 216 721 82 15

6-  Greenline Guest House, +12

Bize yine yollar düşüyor. Bizim için Ağva; nehri, doğası, sessizliği, kırsal kesime yakınlığıyla İstanbul’dan başka türlü bir tatil iyi bir seçim! Ağva Nehri kenarındaki Ağva Greenline Guesthouse’a geliyoruz. Konforlu odaları, iyi yemekleri, özel seçki müzikleri ve güzel yürüyüş sefaları ile “seyahatin bundan iyisi can sağlığı” dediğimiz bir yer burası. Ağva Greenline Guesthouse’un manzarasını bize bu kadar cazip, sıcak kılan kaldığımız süre boyunca bizi asla yalnız bırakmayan bahçedeki teatral yeşilliğin, nehir kenarında da kesintisiz devam etmesi herhalde. Bu mekândaki hayat arkadaşımız doğanın süptil sesleri oluyor. Öylesine durgun ve öylesine güzel ki her şey…“Cennet bu olsa gerek” dediğimiz nehir kenarındaki balkonlu odamızda Ağva’nin şiirsel havasının tadını çıkarıyoruz. Sadece yetişkinlere hitap ediyorlar. Evcil dostları ile gelenlere de kapıları açık. Mutfaklarındaki ilhan kaynakları da yerel malzemeler. Geleneği güncelleştirmiş bir kahvaltı sofrası hazırlıyorlar. Kahvaltılarını bir kere tattıktan sonra o güzelim pişilerini yapan insanla tanışmak istiyor insanın canı! Berna Hanım; bakımlı bahçesi, rengârenk çiçekleri ve odaları gibi güzel, duru, zarif bir ev sahibesi kendisi. Misafiri olmak sizin de hoşunuza gidecek!

Telefon: +90 216 721 8491 - https://www.kucukoteller.com.tr/agva-greenline 
7-  Mata Otel

Otelde;  3 adet çatı katı standart oda,12 adet standart oda, 1 adet aile odası, 1 deluxe çatı katı oda, 2 adet teras deluxe oda, 1 ade suit oda bulunmakta. Nehir kenarında özel kış bahçesi, çok amaçlı salon, ateş çukuru bulunuyor.
Özenle inşa edilmiş odaları ve doğa ile uyumlu mimarisi ile ön plana çıkan otel, Göksu deresinin huzurlu ortamı ile lezzeti ve kaliteyi bir arada sunuyor.
Mata Mimarlık tarafından inşa edilmiş olan Mata Hotel, Ağva da dere kıyısı ve denizin birleştiği nadir noktalardan biri üzerine kurulmuş.
Otel Göksu deresi kenarında kurulu, eşsiz bir doğa ile iç içe konumda.
Muhteşem bir doğa, doğayı tamamlayan, Göksu deresi ve doğal güzellikleri ile ailenizle ve sevdiklerinizle şehrin kalabalığından ve gürültüsünden uzakta dinlenebileceğiniz bir konaklama deneyimi ve keyiflice zaman geçirebileceğiniz bir tatil sizleri bekliyor.
Tatil için fırsat bulduğunuzda, bunu alışıldık yöntemlerle değerlendirebilirsiniz. Mata Otel, sizlere Ağva'da tatil için farklı bir alternatif sunuyor ve oldukça konforlu olan otelde  unutulmaz bir tatil için sizleri otelde misafir ediyorlar.
Telefon: +90 216 721 8601 - https://www.kucukoteller.com.tr/mata-otel