Editör Hakkında

Editör Hakkında

Küçük Oteller Sitesi, Amerika'dan döndüğümde başlayan uzun bir yolculuğun sonucu. Aslen Ayvalık'lıyım, dedem Bozcaada'lı babaannem ise Midilli'den… Ankara'da doğup büyüyüp, kariyerime İstanbul'da Çırağan Kempinski Oteli'nde başladım. 2003'te Amerika'ya gidip, Boston'da yaşarken kurduğum bir hayalin peşinden giderek 2 sene sonra tekrar Türkiye'ye döndüm. Yola ülkemizin farklı bölgelerini keşfetmek için çıkarak, harika küçük otellerde kaldım. Ancak kesinlikle korkunç olanları da vardı tabii. Düzgün ve karakterli bir otelde kalmak ve benim gibi düşünenler için yeni yerler bulmak, keşfetmek, onlar hakkında yazı yazmaya başlamak beni daha fazla mutlu etmeye başladı. Bu yerlerin hikayelerini paylaştıkça da bu hobi benim için bir iş haline geldi. Hayallerinin peşinden gitmek isteyenlere tek bir tavsiyem biraz cesaret biraz da sabır!


2006'da ilk kitabım olan Butik Oteller Rehberini, sonra da bunu izleyen yıllarda güncellenmiş serilerini çıkarmaya başladım. İnternetin ve sosyal medyanın yardımıyla, son yıllarda daha geniş kitlelere bu harika konaklama deneyimlerimi ve gezi önerilerimi ulaştırabilme olanağına eriştim. Ne güzel de oldu, artık kocaman bir Küçük Oteller Ailesi olduk!:) Vee karşınızda Türkiye & Yunanistan'da kalacak, gerçekten özel yerler hakkında niş bir web sitesi. www.kucukoteller.com.tr . Elbette yabancı misafirlerimizi de unutmadım! Onlar için de sitenin yabancı versiyonu olan www.boutiquesmallhotels.com 'u kurdum.
 

Bu web sitesi kitaplarımın devamını sağlamak için burada. Kitaplarımda yer alan birçok otel ve konukevi hakkında ek fotoğraflar ve (sürekli) güncellenmiş bilgiler ve kalacak yeni yerlerin güncel yazılarını, gezip görüp deneyimlediğim restoran, sahil, yol tarifleri ve gezilecek yerler hakkında notlarımı bulacaksınız.

Türkiye'de, Yunanistan'da ve yurt dışında halen düzenli olarak her yıl geziyorum ve yeni açılan harika mekanları, küçük otelleri, dağ evlerini ve butik otelleri keşfediyorum. Eskiden olduğu gibi bu site sayesinde, bir sonraki kitabımın yayına girmesine kadar beklemek zorunda kalmıyorum. Zaten artık kitap ta kalmadı, zira yaşasın sosyal medya ve blog yazıları :)


Türkiye'de ve Yunanistan'da gezdiğim otelleri www.kucukoteller.com.tr sitesinde, yurt dışında gezdiğim otelleri ise www.thesmallhotels.com sitemizde yayınlıyorum. Bir kez daha, bu web sitesinde bulunan her mekanın, beldenin, sokağın, lokantanın, otellerin şahsen tarafımdan veya editör ekibimce ziyaret edildiğini belirtmek isterim. Neredeyse hepsinde kaldık. Geceleme yapmadığımız çok az yerde ise kahvaltı yapmak, odaları kontrol etmek, sahibi ile tanışmak ve atmosferi hissetmek gibi çabalara devam ediyoruz. Bu arada neden acenta olmuyorsunuz diye soran da oluyor. Şimdilik gezgin editör olarak kalmayı yeğliyorum.


Türkiye ve Yunanistan'da kalacak harika küçük oteller, tatil evleri ve diğer egzantrik yerleri arama arayışım devam ediyor. Gitmem ve denemem gerektiğini düşündüğünüz bir yer öneriniz varsa lütfen bunu bana yazın! Seyahatlerim ve yeni keşiflerim hakkında ilk siz bilgi sahibi olmak istiyorsanız, Facebook sayfamı ( https://www.facebook.com/kucukoteller ) ve Instagram ( https://www.instagram.com/kucukoteller/ ) sayfamı ziyaret edin ve "beğenin".
 

Şimdiden Hepinize İyi Tatiller...
 

Izim Bozada - Kurucu ve Editör 
Tolgay Gülten - Editör

www.instagram.com/kucukoteller

KucukOteller.com.tr / BoutiqueSmallHotels.com

E-mail: [email protected]