Ev veya Villa Kirala, Tatilini Ev Konforunda Yaşa!

Ayın Dosyası: Ev ve Villa Kiralama Sistemi

Yeni nesil ev ve tekne kiralama sitesi tatildekirala.com, ''tatilde kirala, rahat konakla" mottosuyla çalışan kolay kullanımlı güzel bir site. Kısa dönemli konaklama platformlarında günlük, haftalık ve aylık olarak kiralanabilen uygun fiyatlı lüks villalar, mobilyalı daireler, havuzlu evler ve çok daha fazlasını bulabilirsiniz.

Bizler bu yazımızda, sizin için 3 Farklı Bölgeye ve Villa Seçeneklerine yer verdik. Hadi başlayalım!

Bodrum’da Yükselen Trend: Villa Kiralama Dönemi
Bodrum Bodrum! Türkiye’nin senelerdir değişmeyen, Ege’nin incisi, yaz tatili denilince akla ilk gelen şehri Bodrum. Neden bu kadar ünlü, ben hiç gitmedim anlat bana diyenler için nereden başlasak bilemiyoruz. Buram buram açan rengarenk begonvilleri, bembeyaz kendine has evleri, masmavi koyları, özene bezene yaratılmış coğrafyası ve doğası, ve daha saymakla bitiremeyeceğimiz Bodrum güzellikleri! Gümbet’ten Türkbükü’ne, Bitezden Gümüşlük’e, Yalıkavak’tan Turgutreis’e Bodrum tüm beldeleri ile bir tatilden çok daha fazlasını sunan bir tatil noktası! Bodrum Villa Seçenekleri için tıklayın!
Bodrum tabiki sadece tatiliyle meşhur bir şehir değil. E peki Bodrum başka nesiyle meşhur diyorsan seni antik çağlara doğru bir yolculuğa çıkarabiliriz. Antik çağlarda “Halikarnassos” adıyla anılan Bodrum’un asıl adı ise Bodrum Kalesinden gelmekte. St.Peter Kalesi olarak bilinen Bodrum Kalesi, hristiyanlığın önemli önderi Aziz Petrus’a adanmıştır. Petrus’a adanan şehre Petrium denmiş ve sonunda Petrium Podrum olarak şekil değiştirmiş ve Bodrum olarak son halini almış.
Sadece Türkiye’de değil, dünya çapında ünlü bir şehir olan Bodrum aynı zamanda dünyanın yedi harikasından biri olan “Mausoleum Halikarnassos”ada ev sahipliği yapıyor. E daha ne olsun! Bodrum bu sebeplerle hem en çok Türk hem de İngiliz ve Hollandalı turistlerin akınına uğruyor.
Bodrum’u görmeyenlere bile Bodrum’u sevdirdin, merak ettirdin e hadi artık konuya gir diyorsan, haklısın! Sana Bodrum tatilcilerinin ve hatta Bodrumluluların bile tatil sırrını açıklıyoruz, hazır mısın? Bodrum otellerinin alternatifi olarak yeni bir dönem başladı bile: Villa Kiralama. Bu terminolojiye yabancı da olabilirsin, az çok duymuş da olabilirsin. Villa kiralama, Bodrumluların ve Bodrum tatilcilerinin sessizce takip ettiği günden güne yükselen trend olmaya devam ediyor. Bu yazımızda sana Bodrum’da villa kiralama ile ilgili tatil alışkanlıklarını alt üst edecek bilgiler vereceğiz. Hadi sana Bodrum’da villa kiralama dönemini anlatmaya başlayalım
Villa Kiralama Nedir? Öncelikle en temel soruyla başlıyoruz. Villa kiralama aslında tam manasıyla özgürlük anlamına gelmekte. Yıllarca otel tatili yapmaya alışmış olsan da villayı otelden ayıran farkları bizce seveceksin. Otel lüksünün çok daha ötesinde imkanlar sağlayan villa kiralama, otellerin katı kurallarıyla değil, kendi kurallarınla yaşayacağın özgür bir tatil vadediyor.
Değeri milyonları aşan villalarda sana özel havuzunla ya da bahçenle en ince ayrıntısına kadar düşünülmüş tasarım mimari içinde bir tatil. Kulağa hoş geliyor değil mi? Oteldeki gibi tek bir odaya tıkılıp kalmana gerekte yok. Doğayla ve manzarayla baş başa huzuru ve dinlenmeyi gerçekten hissedebilirsin. Yani gerçekten tatil yapabilirsin. İşte villa tatili tam olarak sana bunları sunuyor. İkinci temel anlatmamız gereken nokta ise sistem.
Haftalık ve aylık villa kiralama sistemi nedir? Yurtdışında da büyük bir hızla devam eden ev kiralama sistemi, sana beğendiğin evi, ev sahibi ya da aracı ile görüşerek kiralamanı sağlayan sistemdir. Yaz sezonunda çok fazla talep geldiği için günlük kiralamaya genelde kapalı olan villalar haftalık yada aylık sistemle çalışmaktadır. Beğendiğin villayı kiraladıktan sonra yapacağın tek şey ise arkana yaslanıp sana özel tatilin keyfini çıkarmak olacaktır.
Bodrum’daki Villa Türleri: Bodrum o kadar geniş bir kitleye hitap ediyorki, bu yüzden konaklama seçenekleri çok çeşitli! Bodrum’daki kiralamaya müsait villalarımız kullanıma ve ihtiyaca göre çok çeşitlenebiliyor. Muhafazakar, balayı, tatillere yada günlere özel yılbaşı villaları gibi, kalabalık arkadaş grupları yada aileler için olmak üzere her ihtiyaca ve kullanıma yönelik villa türleri mevcut! İhtiyacın olmasa bile istediğin villada tabikide konaklayabilirsin, sormana gerek bile yok!
Bodrum Villaları Nerede? Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil yerlerinden olan Bodrum’da konaklama seçenekleri coğrafi konuma bağlı olarak çok çeşitlenebiliyor. Mükemmel tatil için nasıl bir yerde olmak istediğini düşünmen gerekli. Merkezde cıvıl cıvıl olmak mı, yoksa doğayla başbaşa kalmak mı istersin? Deniz manzaralı bir villa mı yoksa denize sıfır bir villa mı istersin? Bodrum’da nerede konaklarsan seni nasıl bir tatil bekliyor, Bodrum’daki en iyi kiralık villalar;
Bodrum Merkezde, Gümbet ve Bitez’de, Yalıkavak’ta, Gümüşlük’te bulunuyor. Bütçeye Göre Bodrum Villaları
Bütçe düşünülmeden tatile çıkılır mı? Merak etme cebini de düşünüyoruz tabii ki. Tatildekirala.com 'un Bodrum’daki villaları oldukça çeşitli, bu yüzden birçok faktör fiyatı etkileyebilmekte. Tek tek girip uğraşma diye Bodrum’daki en iyi kiralık villayı seçebilmen için villa fiyatını hangi kriterler etkiler aşağıdaki listemizde derledik.
Kişi Sayısı: Kaç kişi kalacağın ve evin büyüklüğü en etkili olan faktör. 2 kişilik 1+1 villalara gecesi 400 TL’den başlıyor.
Konut Tipi: Dubleks mi tripleks mi yoksa tek katlı şirin bir ev mi ? Konutun tipi de fiyatı belirleyen en önemli etkenlerden.
Ulaşım Şekli: Arabayla ulaşılıyor mu? Nerede bu villa nasıl gideceğim ben hayallerimdeki eve ? Senin ihtiyacın hangi villa ise kiralama fiyatında ona göre değişiyor tabii ki.
Konum ve Denize Yakınlık: Dağın kokusunu da içime çekeyim denizi de yukarıdan göreyim diyenlerden mi yoksa uyandığım gibi denize ayağımı atmam gerekli diyenlerden misin? İstediğin Kalkan kiralık villanın fiyatını bu faktöre göre de değişiklik gösteriyor.
Klima ve korunaklı havuz gibi imkanlar: En temel ihtiyaçlarını belirlemedin mi daha ? Temel ihtiyaç dediysek tabii ki de tatilin en temel ihtiyaçları korunaklı havuz gibi mesela!
Bodrum’daki en iyi villalar hakkında gerekli tüm bilgileri hafızana attıysan, Tatilde Kirala sitesi seni şimdi olduğun yerden alıp, 2019 tatil rotanı Türkiye’nin ve dünyanın gözde tatil şehri Bodrum’a doğru çeviriyor. Bembeyaz evleri saran rengarenk begonvilleri koklayıp, masmavi suları görmek hepimize iyi gelecek.
Kaş-Kalkan Gezi Rehberi: Kaş-Kalkan Hakkında Bilinmesi Gerekenler
Sana iyi bir haberimiz var! Yunan adalarına kadar gitmene gerek kalmadı. Türkiye’nin saklı cennet köşesi Antalya’nın Kaş ve Kalkan beldesi, sana mavi ve beyazın mükemmel uyumunu ve daha fazlasını sunuyor. Sık sık Santorini’yi andıran manzaralarla karşılaşman, masmavi ve çarşaf gibi denizinin tuzlu kokusunu içine çektiğin yemyeşil doğasında huzuru hissetmen Kaş ve Kalkan’da isen çok olası. Tatil beldesinin çok çok ötesinde özellikleri olan Kaş-Kalkan, dünyaca ünlü antik şehirlere, nesli tükenmekte olan caretta carettalara, dünyanın en ünlü koylarına ve kumsallarına ev sahipliği yapıyor. Yanıbaşımda cennet duruyormuş, ben nasıl bilmiyorum diyorsan bu yazımız senin için.
Kaş - Kalkan’da gezilecek yerler, Kaş ve Kalkan’da nerede kalınır? Kaş ve Kalkan’da ne yenir? ve çok daha fazlası için sana kapsamlı bir yazı hazırladık. Kaş ve Kalkan hakkında bilinmesi gerekenleri kısaca anlattığımız bu yazıda sorularının cevabını bulabilirsin!
Çukurbağ yarımadası son yıllarda yerleşime açıldı. Önce villalar, ardından sıra sıra butik oteller yapıldı. Yarımadanın çevresi kayalık ama denizi nefis. Bu yüzden genelde dalışların bir kısmı bu tarafta yapılıyor. Kaş'ın M.Ö. 2. bin yılındaki isminin Habessos olduğu biliniyor. Şehirde bulunan iki ayrı dilde yazılmış bir yazıta göre, antik dönemlerde, Orta Lykia Bölgesi'nin eski liman kenti Antiphellos'un üzerine kurulduğu söyleniyor. 20. Yüzyılın başlarına kadar da Andifli olarak adlandırılmış. Bölge ormanlarından elde edilen sedir ağacı, meşe palamudu ticareti ve süngercilik sayesinde gelişerek, kendine yeten zengin bir şehire dönüşmüş. 
Kaş'ın tarihsel kalıntıları arasında dikkat çeken anıtlarından biri olan ve uzun çarşı caddesi üzerinde karşımıza çıkan M.Ö. 4. yüzyıla dayanan bir lahid bulunuyor. Kasaba içerisinde dolaşırken birçok kaya mezarları, lahitler ve "mausoleion" adı verilen mezar anıtları ile karşılaşmak mümkün. Şehrin batısında, Antiphellos'un Hellenistik dönem'e tarihlenmiş tiyatrosu ise oldukça sağlam durumda. Kaş, tarihi eserleri yanında tam bir doğa cenneti: Büyük çakıl, Küçük çakıl ile Kalkan yolu üzerinde bulunan Kaputaş plajı, tertemiz sularında serinleyebileceğiniz yerler. Ayrıca, sadece denizden ve yürüyüş rotasından ulaşılabilen, antik Sebeda kentini ve Antiphellos'un ikinci limanı olan Limanağzı Plajı'nı da unutmamak gerekir. Doğayla tarihin bütünleştiği Kekova'ya (Simena) yine tekneyle gidilebildiği gibi, karadan Üçağız'a (Theimioussa) gidilip ardından motor veya deniz kanosuyla (sea kayak), batık kent ve inci gibi işlenmiş koylar gezilebilir.
Kaş'ta Gezilecek Yerler
Kaş tarihi, kültürü ve doğal güzellikleri ile oldukça farklı bir semt. Görmeniz gezmeniz gereken pek çok yer var. Kaş içerisinde Büyükçakıl ve Küçükçakıl Plajları, Dansözler Mezarı, ilçenin merkezindeki Uzun Çarşı Caddesi’ndeki lahit, Çukurbağ Yarımadası'na giden yolun sağında Antiphellos'un denize bakan tiyatrosu görülmesi gereken yerlerdendir. Buralar gezebilirsiniz.   
Mavi Mağara, Aşırlı Adası Deniz Mağarası, güvercinleri ile ünlü Güvercinlik Mağarası ise bu yönde ilgisi olanların ziyaret etmesi gereken yerler arasında. Kaş ile Kalkan arasındaki Kaputaş Plajı’nı ise yolda giderken mutlaka takip edin ve görün. Kaş'ın etrafında adı bilinen Istlada, Apollonia, İsinda, Kyaenai gibi antik kentler yanında ismi bilinmeyen birçok harabe yeri vardır. Bunlar irili ufaklı antik yerleşimlerdir. Buraları ziyaret edebilirsiniz.   
Geçmişin izini sürmek isteyen tarih meraklıları ise yakındaki Xanthos, Letoon ve Myra gibi antik kentlere düzenlenen turlara katılabilir. Xanthos ve Letoon yakınında, Türkiye'nin en uzun kumsalı Patara'yı da görülecek yerler listenize ekleyin. Belki de caretta carettaların çıkışına tanık olabilirsiniz.
 Patara dönüşünde ise ünü dünyaya yayılan Kaputaş Plajı, sizi masmavi deniziyle kendine çeker. Maceralı bir yürüyüş yapmak isterseniz Saklıkent Kanyonu’na gidebilirsiniz. 
Karayolu ile ulaşımının mümkün olmadığı, ülkemizde bulunan tek batık antik kent Kekova’yı görmek için ise planlayacağınız bir tekne turu çok güzel olabilir.
    Kaş’a çok yakın bir köy olan Kalkan’a gidip akşam pazarında ve taş sokaklarında gezebilirsiniz. Büyüleyici deniz manzarasına sahip Kaş Antik Tiyatrosu, M.Ö. 1.yy’a kadar uzanan tarihiyle sizleri bekliyor.
Günübirlik Meis Adası turları. Eğer vizeniz varsa günü birlik Kaş Liman’ından kalkan teknelerle Meis Adası’na gidebilirsiniz. Kaş – Meis arası yaklaşık 3-4 km. Saklıkent turları. Yaklaşık 2 saatlik yolculuktan sonra 13 km uzunlukta Saklıkent Kanyonu’na ulaşabilirsiniz. Çok değişik fotoğraf kareleri yakalayabileceğiniz Saklıkent’te hareketli dakikalar sizleri bekliyor. Kaputaş Sahili. Turkuaz rengi bu kumsal yaklaşık 70 km uzaklıkta. Limanağzı Tekne Turu. Yüzmeye doyamayacağınız, unutulmaz manzaralar göreceğiniz bir seyahat. Kekova Tekne Turu. Limandan kalkan tekneler Bayındır Limanı’na, Kaleköy, Kekova Adası’na (batık şehir), Tersane Koyu’na uğruyorlar. Yolda ya da Kaleköy’de yemek molası, Tersane ya da Kekova Adası’nın batısındaki diğer koylarda yüzme molası veriliyor.
Kalkan’da Gezilecek Yerler Kalkan Antik Kentleri
Xanthos ve Letoon Antik Kentleri: Kalkan’da Likya Birliği’nden izler taşıyan Xanthos Antik Kenti, 1988’de UNESCO Dünya Miras Listesi’ne adını yazdırmıştır. Mezarları ve bir çok tarihi parçası günümüze kadar ulaşan Xanthos lahitlerinin geçmişi ise milattan önce 7.yüzyıla kadar dayanıyor.  Letoon Antik Kenti ise Yunan mitolojisinde yer alan bir çok tanrı ve tanrıçanın tapınaklarına-manastırlarına ev sahipliği yaparken, Xanthos Antik Kentine komşu konumda bulunuyor. Antik kentlere giriş yapmak için 2018 yılı itibariyle 10 TL ödemeniz gerekmekte!
Yaz ve kış aylarında açılış-kapanış saatleri değiştiği için şu adrese bakmanızda yarar var: https://www.muze.gov.tr/tr/muzeler/xanthos-orenyeri 
Patara Antik Kenti: Likya’nın başkenti olan Patara Antik Kenti, Noel Baba olarak bilinen Aziz Nikola’nın yaşadığı yer olarakta biliniyor. Patara plajı ise dünya çapında bir üne sahip. Sebebi ise kum tepeleri ve Caretta Carettaları! Patara Antik Kenti’ne giriş ücreti 2019 yılı itibariyle 20 TL. Müzekart sahibi olanlar ise ücretsiz şekilde ziyaret edebilir.
Antik kentin güncel açılış-kapanış saatleri için: https://www.muze.gov.tr/tr/muzeler/patara-orenyeri 
Pirha Antik Kenti: Antik Likya’ya bağlı büyük bir kent olan Pirha, kaya mezarları, lahitler ve müzelere kazandırdığı antik kadın heykelleri ile biliniyor. Pirha Antik Kenti’de ücretli bir ören yeri. Müzekartınızla ya da hazırlıklı gitmenizde fayda var.
Kalkan Mağaraları Mavi Mağara: Zaman zaman foklarada ev sahipliği yapan Mavi Mağaraya ulaşım sadece Kalkan’dan kalkan teknelerle sağlanıyor. Mağaranın jeolojik yapısı sebebiyle, güneş ışınlarının vurmasıyla Mavi Mağara saklı güzelliğini ortaya çıkarıyor.
Güvercinlik Deniz Mağarası: Adını içinde bulunan güvercinlerden alan Güvercinlik Deniz Mağarası’na sadece yüzerek ulaşılıyor! Macerayı seviyorum, deniz mağaraları benim işim diyorsan mutlaka ziyaret etmen gereken yerler listene alabilirsin!
İnbaş Mağarası: Ulaşım seçenekleri diğer mağaralardan çok da farklı olmayan İnbaş Mağarasına, Kalkan’dan kalkan teknelerle ulaştıktan sonra masmavi sulara kendinizi bırakın. Keşfetme arzusunu içinizde hissedin!
Kalkan’da Denize Girilecek Yerler- Kalkan Plajları
Kaputaş Plajı: Dünyanın en ünlü plajları listesine giren Türkiye’nin ve Kalkan’ın mavi incisi Kaputaş Plajı! Güzel şeylere ulaşması zordur sözünü yaşatan, upuzun bitmek bilmeyen merdivenleri ile denize kavuşmanızı sabırsızlaştıran Kaputaş, o kadar emeğe değecek bir plaj kesinlikle! Mavinin binbir tonunu barındıran Kaputaş plajına giriş ücretsiz ancak şemsiye ve şezlong için 5’er tl ödemeniz gerekecek.
Patara Plajı: Patara Antik Kenti’nin ev sahipliği yaptığı plaj Caretta Caretta ve kum tepeleriyle ünlü. Yeşilçam’dan bir çok filminde çekildiği Patara Plajı, masmavi denizi, kum tepeleri, antik kenti ile bir plajdan fazlasını sunuyor! 2018 itibariyle Patara Antik Kenti’ne giriş 15 tl ancak müzekartın varsa ücretsiz girebilirsin!
Fırnaz Koyu: Yeşilköy’e yakın olan Fırnaz Koyu, mavinin en güzel tonları ile denize girebilme şansı veriyor. Turlarla ya da teknenizle gelebildiğiniz Fırnaz Koyu’nun plajında çamur banyosu bile yapabilirsiniz!
Kalkan Halk Plajı: Kum yerine çakıllı bir plaja sahip olan Kalkan Halk Plajı’na ücretsiz girebilirsiniz! Kalkan’ın serin sularında sakinleyip, kitabınızla birlikte şezlongunuzda güneşlenerek güzel bir tatil geçirebilirsiniz.
Kalkan’da Nerede Kalınır? Kalkan’da Konaklama Seçenekleri
Yazının başından beri belirttiğimiz ve vurguladığımız Kalkan’ın Türkiye’nin cennet kıyılarından biri olması ile Kalkan’da konaklama seçeneklerinide güzel kılıyor. Otel, pansiyon, kamp ve villa kiralama gibi bir çok seçeneğinin olduğu Kalkan’da yükselen son trend ise villa kiralamak. Tatilciler için özel olarak kiralanan villalar, dünyadaki konaklama sektöründe de çok popüler olan “sonsuzluk havuzu” ile tatilinizden memnuniyetinizini en üst sıralara taşıyor. Resimde de görebildiğin sonsuzluk havuzlu kiralık villalar, Kalkan konaklama seçeneklerinde tatilciler için çoktan favori oldu bile! 
KAŞ'TA YEME İÇME Kimisi canlı müzikli, kimisi bahçe içi sakin ortamda konukları ağırlıyor. Kaş Marina sahilinde yer alan Mercan Restoran mönü zenginliği, makul fiyatları, güleryüzlü, tecrübeli ve çalışmaya hevesli personeli ile göz dolduruyor. Kendine özgü kavuk biçimli aşçı bonesi, kar beyazı elbiseleri ile konukları karşılayan Mustafa Eriş'in işlettiği restoranda özel spesiyalite; dürüstlük. Kaş'ta sayıları 30'u geçen bar ve kafeler arasında Rejevu Bar ilgi çekerken Doors, Led Zeppelin, Deep Purple, Pearl Jam v.s. gibi hard rock grupların sevilen hitleriyle bira içmeyi sevenler Mavi Bar'ı ve çevresini tıka basa dolduruyorlar. Kaş Yat Limanı yanında hizmet veren Smiley's & Garden Restaurant Cafe-Bar günün her saatinde ızgara balık yiyebileceğiniz bir başka restoran. Yat Limanı manzaralı restoranda seçerek sipariş edeceğiniz balıklar günlük olup fırından henüz çıkmış lavaş ekmeği ile birlikte servis ediliyor. 
Yeme içme mekan önerileri: Fooduristik.com'dan..
Zaika "İyi Malzeme, Geleneksel Pişirme, Adil Fiyat, İyi Yemek" mükemmel motto.
Sezonun en alevli olsuğu zamanlarda servisin sorunsuz ve güler yüzlü işlemesi önemli bir nokta bence. Bahçesinde güzel bir masaya kurulduktan sonra menüden damak tadınıza uygun mezeleri (bence genel olarak hepsi leziz çünkü) seçtikten sonra, bir Şaşlık Kebabı patlatmanızı öneririm.
Bi' Lokma Kaş Bi Lokma Bahçede, güzel bir kahvaltı yapmak için ideal seçimlerden. Anne eli değmiş bir serpme kahvaltı geliyor önünüze. Peynir hariç her şey kıvamındaydı, çok da abartı bir lezzet şöleni olmasa da bir kahvaltıdan bekleneni sunuyor. Servis de hızlı, herkes güler yüzlü. Bir de çok tatlış kediler var çevresinde.
Ruhi Bey Meyhanesi "Kaş'ta nerede ne yenir?" kısmının en keyifli bölümü. Kaş'a her gidişimde denemek istediğim ama bir türlü fırsat bulamadığım Ruhi Bey Meyhanesi ile bu yaz nihayet buluştuk. Lezzetli bir sofra kurmak ve gecenin akışını izlemek. Kaş için ilk uğranması gereken meyhanelerden bence. Elbette ki, çok daha memnun kalacağınız meyhanaler vardır çevrede ama garantili standartı yakalamak için Ruhi Bey Meyhanesi'ne uğrayabilirsiniz.
Kalkan’da Ne Yenir, Nerede Yenir? Tatile çıktığınızda yemek en büyük problem oluyor haliyle. Ama bunu problem gibi görmek yerine, yeni keşif yapmak olarak görebilirsin! Kalkan’da ne yenir? sorusuna tonlarca cevabımız var! Balıktan mezelere, etlerden kebaplara, zeytinyağlı Akdeniz mutfağından tatlılara kadar Kalkan’ın bu konuda çok geniş yemek yelpazesi var. Ne yiyeceğimize karar verdik, peki Kalkan’da yemek nerede yenir? diyorsan, aşağıda bizim ve tatilcilerin favorisi üç mekan listeledik. Bizce seveceksin!
Aubergine: Kendinizi deniz kenarında, palmiyeler altında yemek yerken hayal ediyorsanız burası  tam yeri! Limanda yer alan Aubergine, karidesten steak etlere kadar geniş menüsüyle mutlu edecek bir restoran!
Salonika 1881: Instagramcıların ellerini görebilir miyiz? Santoriniye kadar gitmenize gerek kalmadan, mavi beyazın en güzel şekilde buluştuğu restoran Salonika 1881, Yunan havasını sana getirdi! Yunan tavernalarını aratmayan Salonika 1881, binbir çeşit mezelerden tutunda balıklara kadar bir çok yemek seçeneği ile karşında.
Belgin’s Kitchen: Konsept mekanları özlemedin mi? Belgin’s Kitchen’ın konsepti biraz farklı. Yere atılmış minderler, begonvillerle çevrili mekan ve tadına doyamayacağınız yemekler. Belgin’s Kitchen Türk mutfağını en güzel şekilde, ev samimiyetinde sana sunuyor!
FETHİYE
Likya-Karya sınırında bir kıyı kenti olan, antik dönemde, Telmessos olarak bilinen ''Aydınlıklar Ülkesi'nin el değmemiş bakiresi'' Fethiye, Akdeniz'in içinde irili ufaklı adaların serpiştiği Fethiye körfezinde arkası çam ormanlarıyla çevrili kuzeye açık bir koyda yer alıyor. Manzara ve görüşünü şövalye adası, Günlükbarı ve karşılarındaki dağlar oluşturan Fethiye mavi yolculuklar için iyi bir başlangıç noktası. 
Fethiye (Telmessos) uzun süre Likya'dan ayrı bağımsız bir kent olarak varlığını sürdürmüş,  Persler, Büyük İskender, Roma imparatorluğu derken en sonunda Osmanlıların egemenliğinde kalmış. Kültürel zenginliği etraftaki kaya mezarları ve geçtiğimiz yıllarda restorasyonu bitirilen antik tiyatrosuyla kendini hemen belli ediyor.
Fethiye’ye akşam saatlerinde vardıysanız ve kalacağınız yeri hallettikten sonra ilk iş çarşıyı dolaşın. Kaş’ta olduğu gibi, gayet iyi korunmuş, yapılaşmanın kontrollü olduğu, dar sokakları, şirin ve küçücük meydanlarıyla bu sevimli belde sizi hemen sarıp sarmalayacak ve kendinizi buralı gibi hissetmenizi sağlayacaktır. Akşamları çarşının ortamı da hemen değişiveriyor. Restoranlar ve sıra sıra barların tam zamanıdır artık. Mangallarda ızgaralar cızırdamaya ve ortalığı hafiften yemek kokuları sarmalamaya başlar. Çarşı ve pazarlarında, yöre köylülerinin dokuduğu kaya halıları, üzümlü motifli destarları, yün ve kıldan yapılan kolonlar, heybeler ve çuvallardan, Karaçulha kilimlerinden Fethiye' de üretilen Üç Telli , Sipsi ve Kabak Kemani alabilrsiniz.
Fethiye'de Nereye Gitmeli? Fethiye’nin etrafını gezmek ve yalnızca bir yerde kalmak istemiyorsanız görecek ve gezecek bir çok alternatif bulacaksınız. Arabanız varsa Oyuk Tepe denilen burnun etrafını dolaşın. Yürüyüş yapmayı seviyorsanız 1. ve 2. Karagözler’i, limanı geçin ve deniz kıyısı yolunu izleyin.  
Manzara buradan çok güzel, yukarıdan aşağıda denizin ve kayıkçıların görüntüsünü fotoğraflayın. Uçurumun dibinde güzel koylar var. Onlarıda görmeyi ihmal etmeyin! İsterseniz koy gezintilerini denizden tekne ile de yapabilirsiniz. 
Yol üzerindeki koylardan biri Kalemya’ya bitişik koy olan Boncuk Koyu. Su sporları ve yüzmek için son derece elverişli.
Fethiye’nin meşhur ''çemenli tost''unu mutlaka yiyin. Ayrıca , Fethiye Çarşısı’ndaki Meğri Restaurant’ı ( 0 252 614 4046 ) bir deneyin. Zengin Türk mutfağından harika seçenekler sunuluyor. 
Şehrin güneyinde yükselen Fethiye Kalesini görün. Kalenin, Aziz John'un şövalyelerine ait olduğu sanılıyor. Duvarlara oyulmuş birkaç yazı, tarihi belirsiz bir sarnıç dışında, tepenin doğu yüzünde küçük ve basit iki kaya mezarı bulunuyor.
 Arkeolojik Eserler Salonu ve Etnografik Eserler Salonu olmak üzere iki teşhir salonu bulunan Fethiye Müzesinin arkeoloji bölümünde seramik eserler, heykeller yer alıyor. Etnografik bölümde yöreye has el dokuma örnekleri, dastar tezgâhı, gümüş takılar sergileniyor.Açık teşhirde ise büyük taş eserler, lahitler, Izraza Anıtı teşhir ediliyor.
1791 yılında Cezayirli Hasan Paşa tarafından yapılmış olan Cezayirli Cami ve hala kullanılan 14 kubbeli Fethiye Hamamını mutlaka görmelisiniz.
Fethiye'de gezebileceğiniz başlıca hanlar ise Ilıca Hanı (Üzümlü yolu üstünde), İncir Hanı, Karatoprak Hanı (İnbecik yolunda), Kemer-Seki yolunda Paşa Hanı, Daydur Hanı ve Naldöken Hanlarıdır.
Şehir içinde Likya döneminden kalma M.Ö. 4.yy.ndan kalma Likya Kaya Mezarları dikkati çeker. Bunlar, şehrin simgesi haline gelen doğal kayaya oyulmuş mezarlardır. Çok sayıda düzgün basamaklarla mezarların en güzel ve en görkemlisi olan Amintas'a ulaşabilirsiniz. lahit mezarların en önemlisi, şehir merkezinde, hemen postanenin yanında. 
Sualtına ilginiz varsa dalışa illaki gitmelisiniz. Yunusları ve hatta deniz kaplumbağalarını görme şansına sahip olabileceğiniz, Akdeniz'in en temiz sularını keşfedebileceğiniz dalış turları Fethiye’nin yapılması gereken olmazsa olmazı. Deliktaş Adası ve çevresi ise en popüleri.
Fethiye'ye sadece 90 km uzaklıkta olan Dalaman çayında adrenalinden, yüzmekten ve dalgalardan zevk alıyor, düşme kaygısı, alabora olmak gibi ve ıslanmak düşünceleri sizi çok rahatsız etmiyorsa 12 km. mesafelik bir rafting turuna muhakkak katılmalısınız. Daha bireysel ve küçük takımlar halinde çayda seyretmek istiyorsanız iki kişilik şişirilebilen kayaklardan da bir tane seçebilirsiniz.
Fethiye’de Villa Seçenekleri: Fethiye’de her tipten kaliteli ve nezih Villalar mevcut. Önerileri görmek için linke tıklayabilirsiniz. Fethiye Villa Tatil Seçenekleri