Bir Ege Rüyası: Çeşme ve Alaçatı Gezi Rehberi

Yel değirmenleri, sakız kokulu sokaklar, sımsıcak Egeliler ve sınırsız kumru…

"Çeşme ve Alaçatı'yı bu kadar cezbedici kılan nedir" diye sorulduğunda aklımıza ilk gelenler bunlar ama bu şirin ikiliyi ziyaret etmek için sayısız şey güzellik aslında… Hepsinden bahsetmek çok kolay olmasa da biz senin için en sevdiğimiz mekanları, yüzmeye bayıldığımız plajları ve mutlaka denemen gereken lezzetleri bir araya getirdik.

Çeşme ve Alaçatı hakkında aradığın her şey bu yazıda! Bu yaz aklında Ege kıyılarına inmek varsa sen de yola çıkmadan önce verdiğimiz önerilere kulak vermeyi unutma!

#yapikrediadiosilegeziyos #adiosrotalari başlasın o zaman 🎒🤗



Çeşme ve Alaçatı'ya Neden Gitmeli?

Çeşme ve Alaçatı'yı kime sorsak bambaşka bir güzelliğini anlatır. Tek sorunun ise son yıllarda artan kalabalık ve yüksek ses olduğunu da ekleyenler olacaktır elbette. Ancak geçtiğimiz yıl mekanlardan yükselen ses için de bir çözüm bulundu ve 75 desibel harekatı başlatıldı. Artık Çeşme ve Alaçatı sokaklarında belirli bir saatten sonra çok yüksek sesler duymak mümkün değil. Kalabalığa ise elbette çare yok! Çeşme ve Alaçatı bu kadar güzelken kalabalık olmaması da haksızlık olurdu zaten.

"Peki Çeşme ve Alaçatı'yı ben neden gitmeliyim?" diyen herkes için verilecek bir cevap ver elbette! Bir kere bu kadar kalabalık olmasına rağmen Çeşme ve Alaçatı sokakları çok güzel! Sahilleri hem denize girmek için hem de rüzgar sörfü yapmak için ideal. Birbirinden renkli mekanlarında Ege mutfağına özgü enfes tatlar var! Üstelik yerel halk hem çok samimi hem de çok misafirperver. Daha fazlası da var fakat sayfalar yetmez. İyisi mi biz daha fazla geç olmadan seni bu yaz Çeşme ve Alaçatı kıyılarına doğru alalım.


Çeşme ve Alaçatı'dan Bunları Yapmadan Dönme!

Hem Çeşme'de hem de Alaçatı'da yapılacakların bir sınırı yok! Kaç gün kalırsan kal, bu kıyılarda olmanın tadını çıkaracağın pek çok aktivite seni bekliyor. Ama biz haftalarca kalamayacaklar için Çeşme ve Alaçatı'da mutlaka yapılması gerekenleri bir araya getirdik:


- Eğer tatilini denk getirebilirsen Alaçatı Ot Festivali zamanını kaçırma! Genellikle mart sonu ve nisan başı gibi yapılan festival için Alaçatı sokaklarına boylu boyunca uzanan tezgahlar kuruluyor. Tezgahlarda Alaçatı'ya özgü otlu yemeklerden reçellere, sakızlı ürünlerden zeytinyağına kadar pek çok şey satılıyor. Ayrıca çeşitli atölyelerle etkinlikler de mevcut. Sen de bu heyecana ortak olup Alaçatı'nın yöresel ruhuyla tanışabilirsin mesela… Ayrıca kahve tadımı, dans ve yoga gibi pek çok etkinlik de bu festivalde seni bekleyen şeylerden bazıları...

- Güne Alaçatı'da yöresel bir kahvaltıyla başlayabilirsin. Akşam olduğunda ise Çeşme Marina'daki balıkçılardan birine kurulup hem manzaranın hem de taze deniz mahsullerinin tadını çıkarabilirsin. Gece olduğunda ise Alaçatı'ya dönüp birbirinden renkli konsept barlarda dilediğince eğlenebilirsin. Bu söylediklerimiz gözünü korkutmasın. Çünkü Çeşme ile Alaçatı arasındaki mesafe sadece 15 dakika sürüyor!

- Sörf yapma fikrine ne dersin? Alaçatı'nın rüzgarlı kıyılarında sörf yapabileceğin pek çok merkez var. Üstelik ister rüzgar sörfü konusunda uzman ol istersen yeni başlamış ol, hiç fark etmez. Sörf merkezlerinde hem ekipman kiralama imkanı hem de amatörlere özel ders hizmeti mevcut. Sen de bir gününü rüzgar sörfüne ayırıp heyecan dolu anlar yaşayabilirsin bizce!


- Antika sever misin? Cevabın "evet" ise senin için de bir önerimiz var. Alaçatı'nın Hacımemiş mahallesinde aradığın gibi bir parça bulabileceğin pek çok antikacı var. Hiçbir şey almasan bile geçmişin ruhunu yansıtan bu dükkanları dolaşabilirsin.


- Eğer Çeşme tatil yapıyorsan Çeşme Kalesi ve Müzesi'ne çıkmaman büyük haksızlık olur! Müze içerisinde Çeşme ve etrafından çıkan etnografik eserler sergileniyor. Müzenin girişindeki sanat galerisinde ise yılın belirli zamanlarında sergiler düzenleniyor. Sen de Çeşme tarihini merak ediyorsan hem çok özel eserleri görebilir hem de Çeşme kalesine çıkıp enfes manzarayı izleyebilirsin. Ya da tatil dönemine denk gelirse Türk sanatının önemli isimlerinin sergilerini gezebilirsin.

Çeşme ve Alaçatı'da Yeme İçme Önerileri
Yemekle aran iyiyse Çeşme ve Alaçatı tatili seni fazlasıyla mutlu edecek! Çünkü hem Alaçatı'da hem de Çeşme'de Ege mutfağının en güzel tatlarını deneyebileceğin sayısız mekan var. Güne başlarken ekşimikli biberin, tulum peynirinin ve yumuşacık pişilerin eksik olmadığı sofralara oturabilirsin. Lezzetiyle olduğu kadar tazeliğiyle de kalbine taht kuracak kahvaltılar için pek çok mekan seçeneğin var. Ancak biz kesinlikle Alaçatı'da, Çamlık Yolu üzerindeki Demlik Kafe'ye gitmeni öneririz. Mekanın sahibesi Ayşegül Hanım'ın ünü Alaçatı sınırlarını aşan böreğine ve kafenin şirin atmosferine bayılacağına eminiz. Kahvaltıdan sonra sahillerde Ege denizine doyacaksın ama bu kez de miden zil çalacak! İşte tam bu sırada Çeşme'nin ünlüsü kumruyu mutlaka denemelisin. Kumru için ise hem Kumrucu Şevket'in hem de Erol'un çok başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Hem Çeşme'de hem de Alaçatı'da karşına sıklıkla çıkan Kumru'yu her seferinde başka yerde görünce hepsine bir şans vereceksin zaten.

Akşam yemeği içinse pek çok seçenek bekliyor seni. Ama önceliği Çeşme'nin otlu yemeklerine ve zeytinyağlı lezzetlerine vermelisin. Mesela asma yaprağından sarma, Şevket-i bostan otu yemeği ve otlu gözlemeyi mutlaka denemelisin. Bunları denemek için ise en güzel yer Asma Yaprağı Restaurant. Hacımemiş mahallesindeki restoranın bahçesi de enfes! Balık severler ve mezeye doymayanlar için de hem Alaçatı'da hem de Çeşme'de pek çok balıkçı seçeneği var. Ancak bizim önerimiz; Alaçatı'da Kaptan'ın Yeri'ni, Çeşme'de ise Ferdi Baba Restaurant'ı denemen olur. Unutmadan sakızlı dondurma ve sakızlı kurabiye de Çeşme ve Alaçatı'da denemen gerekenlerden. Rumeli Pastanesi, İstanbul Pastanesi ve İmren Kafe'de hem dondurmanın hem de kurabiyenin en tazesini bulabilirsin, bizden söylemesi!

Çeşme ve Alaçatı'da Gezilecek Yerler
- Çeşme ve Alaçatı tatilin boyunca bölgede gezip görmen gereken pek çok yer seni bekliyor. Keşfe her daim canlı olan Çeşme Marinası ile başlayabilirsin. Marinada keyifli yürüyüşlere çıkabilir, mekanlarda manzaraya karşı kahve içmenin keyfini yaşayabilirsin.
- Aya Yorgi Koyu'nu ve plajını mutlaka duymuşsundur. Eğer eğlenceli bir gün geçirmek istersen buradaki plajları tercih edebilirsin. Çeşme'nin ünlü plajlarının büyük bir kısmı burada zaten. Her gün bir başkasını deneyip sıra dışı plaj partilerine katılabilirsin.
-Eğer yeterince vaktin varsa Çeşme ve Alaçatı tatiline Ilıca'yı de eklemelisin. Burası bölgedeki en güzel plajlardan birine ev sahipliği yapıyor. Hatta denize girerken ayağım kuma değsin isteyenlerden kesinlikle gitmelisin.
- Alaçatı meydanındaki tatil beldesinin sembolü haline gelen değirmenlere mutlaka çıkmalısın. Hem manzara çok güzel hem de değirmenlerin altındaki çay bahçesinin çayı çok güzel!
- Eğer tatilin cumartesi gününü de kapsıyorsa Alaçatı'da kurulan semt pazarını mutlaka gezmelisin. Taze meyve kokusunun etrafa yayıldığı pazarın tezgahlarındaki ürün çeşitliliğine inanamayacaksın. Taze meyve ve sebzenin yanı sıra Ege'ye özgü otlar ve çiçekler pazardan alabileceklerinden bazıları... Ancak bu kadarıyla da sınırlı değil elbette. Pazarda mağazaları aratmayacak kıyafet ve aksesuar seçenekleri de seni bekleyenler arasında... Bu sebeple pazara gitmeyi planlıyorsan yanına büyük bir bez torba almayı unutma!

Çeşme ve Alaçatı'da Nerede Kalınır diye merak ediyorsan, o halde sitemizdeki önerilere bir göz atın!
https://kucukoteller.com.tr/cesme-otelleri