Haftasonu kaçamakları için 20 adres

Hafta sonu kaçamakları için 20 harika adres. Bakmadan geçmeyin...


AĞVA, İSTANBUL

İstanbul'a 100 km uzaklıkta. Kumsalı, koyları, kayalıkları ve orman ile iç içe görüntüsü ile Ağva, şehirden gelenlerin kendilerine pozitif enerji yükledikleri bir enerji noktası haline gelmiştir. Kilim Koyu, Gelin Kayası, Saklı Göl, Ağva da görülmesi gereken yerler...


BURGAZADA

Bazıları için dört mevsimini yaşamak, bazıları için kaçamak, bazıları için balık, bazıları için orman, uzun yürüyüşler ya da sadece huzur veya biraz romantizm.


BÜYÜKADA

Büyükada, yabancılar tarafından Prens Adaları olarak da bilinen İstanbul açıklarındaki adaların en büyüğüdür. Eski adı Prinkipo'dur."Prinkipo" Rumca'da "Prens" anlamına gelmektedir. İDO'nun sıkça seferleri bulunmaktadır.


HEYBELİADA


Heybeliada, İstanbul'un Büyükada'dan sonra en büyük adaşıdır. İstanbul'un en çok rağbet gören sayfiye yerlerinden biridir. Sadece doğasıyla, temiz havası ve güzellikleriyle değil, bahriyesi, sanatoryumu, ruhban (papaz) okulu gibi kurumlarıyla da ünlüdür.


KARABURUN


Karaburun Çatalca ya bağlı bir Karadeniz sahili.Büyükçekmece ye 50 km uzaklıktadır.Mükemmel plajı ve koyu ile göz kamaştıran Karaburun , İstanbul un incisi olmaya aday.


Fotoğraf: gezimanya.com

KARASU


İstanbull'a 280 km uzalıkta. Karasu denince akla ilk gelen uzun ve geniş kumsalı, Yakın bölgede yaşayanların yazları denize girmek için tercih ettikleri yerlerin başında Karasu gelir. Özellikler hafta sonları Karasu Plajı tam bir panayır yerine dönmektedir.

KASTRO

Tekirdağ'ın Karadeniz'e açılan tek kıyısı olan Kastro dişbudak ağaçlarıyla süslü yemyeşil bir koy. Koruma altındaki bu milli parkta denize girebilir, Bahçeköy Deresi'nde deniz bisikletiyle gezebilir ya da muhteşem ormanda yürüyüş yapabilirsiniz

KEFKEN

İstanbul'a 160 km uzaklıkta. Kefken aslında bir balıkçı kasabası. Kefken merkeze geldiğinizde, limanı ve balıkçı teknelerini karşınızda buluyorsunuz. Kefken yakınlarında bulunan koylar ise bakirliği ile cezp edicidirler. Özellikle Cebeci kumsalı ile bir tatil beldesi özelliği taşımaktadır

KERPE

İstanbul'a 150 km uzaklıkta. İşte bu uzaklık Kerpe’nin popülerliğinin günbegün artmasında başlıca faktördür. İstanbul’un yanı sıra Ankara içinde ulaşım güzergâhı ele alındığında yakın bir yer sayılır

KİLYOS

Kilyos'un diğer adı Kumköy. istanbul'a 60 km uzaklıkta. Adını botanik açıdan son derece zengin kumullardan alıyor. Kilyos’ta göze ilk çarpan tarihi bina Cenevizliler döneminde yapıldığı bilinen kalesi oluyor. Askeri saha içinde kalan kale Sultan II. Mahmut zamanında restore edilmiş. Ortasında bir sarnıç bulunuyor

KINALIADA

Kınalıada, İstanbul Adaları içinde en küçüklerinden biridir. 1500X1100 kilometre büyüklüğündedir. Kınalıada ismini, üzeri makilerle kaplı olduğu dönemlerde uzaktan kızıla çalan bir görünüme bürünmesi nedeniyle almıştır. Çınar Tepesi, Teşvikiye Tepesi ve Manastır Tepesi olmak üzere üç tepesi vardır.

KIYIKÖY

Trakya'nın Karadeniz sahilinde, Kırklareli'nin bir ilçesi. Yöre, İstanbul'a 164 km. uzaklıkta huzurlu bir tatil merkezi. Kıyıköy'de doğaya ve tarihe yolculuk yaparak farklı bir haftasonu geçirebilirsiniz.

 MAŞUKİYE-KARTEPE

İstanbul'a 100 km uzaklıkta. İstanbula yakın olması sebebi ile son yıllarda popüler olan Maşukiye, kayak tesislerinin açılması ile birlikte ilgi odağı haline gelen kışın kayak merkezii oldu. Ancak bölge yazın da doğa ve yeşil ile buluşmak isteyenlerin merkezi durumunda

POLENEZKÖY

İstanbul'a 25 km uzaklıkta. Şehrin karmaşasından uzak, doğayla baş başa, keyifli bir yemek, yemyeşil doğanın içinde huzur dolu anlar geçirebileceğiniz bir yer. Polonezköy'e gitmişken 1912 yılınde inşaatına başlanan kiliseyi mutlaka görün. Kilise papaz eviyle birlikte 1914 yılında bitirilmiş. Kilisenin yanı sıra Atatürk'ün Polonezköy'ü ziyareti esnasında kaldığı evi de görmeniz mümkün.

SAPANCA

İstanbul'a 100 km uzaklıkta. Sapanca, stresli şehir hayatından bunalıp kendini doğaya bırakmak isteyenler için vazgeçilmez yerlerden biri. Yeşil ve Mavinin farklı tonlarını Sapanca’nın doğasında görebilirsiniz.


ŞİLE

İstanbul'a 70 km uzaklıkta. Şile tarihi ve tabii yapısı ile İstanbul’un önemli turizm merkezlerinden biridir. Şile Kalesi, Şile Feneri ve Şile Bezi, Şile ile birlikte anılan birer marka haline gelmişler.