Havuz Kapatırken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Şey

Yazın bitişi çoğumuz için üzücü olsa da; artık havuzlarımızı kapatmanın vakti geldi.
Kışın havuz bakımının yanı sıra havuzunuzun aktif konumdan inaktif duruma getirirken dikkat etmeniz gereken 5 maddeyi sıralamak istedik:
Kapanmadan Önce Havuza Şoklama Yapmak Gerekir mi?
Havuzu kışa hazırlarken şoklamak iyi bir başlangıç olabileceği gibi, havuz suyunda bulunan ve kış boyunca havuzunuzda kirletici etki yapabilecek bakteri ve kirlilik kaynaklarını yok etmeye yardımcı olur. Eğer klor kullanarak şoklama yapıyorsanız havuzunuzu kapatmadan 5-7 gün önce şoklama yapmanız yeterli olacaktır.
Kış İçin Özel Bir Leke Çıkarıcı Kullanılmalı mı?
Leke çıkarıcılar yüzeylerle su arasında kompleks yapıcı olarak görev alırlar. Bu özelliklerini de genellikle bakır ve demir gibi havuz yüzeylerinde oksidasyon ve kirlilik yapan metallerde kullanırlar.
Bununla birlikte tuz ve kalsiyum minerallerinin kirletici etkenlerle birleşmesi de engellenebilir. Özellikle kalsiyum sertlik seviyesinin yüksek olduğu havuz sularında ve tuz bazlı havuzlarda kullanımı önerilir.
Kışın Havuzun Kimyasal Seviyesi Ölçülmeli mi?
Çoğunlukla havuzunuzun örtülü olduğu durumlarda böyle bir şeye ihtiyaç duyulmaz. Fakat yeni tamamlanmış alçı ve sıva işlerinden sonra havuz kapatıldıysa ilk sene içerisinde havuz suyunun pH seviyesinde artmalar gözlenebilir.
Böyle durumlarda havuz örtüsünün kaldırılıp pH ve alkalinite testlerinin her ay düzenli olarak yapılması gerekir. Test sonuçlarına göre düzenleme yapıldıktan sonra havuz örtüsü tekrar kapatılmalıdır.
Eğer havuz örtünüz yağmur ve kar suyunun eriyerek geçebileceği yapıdaysa pH seviyesi kışın bir ya da iki kez daha ölçülebilir.
Kışın Havuza Ekstra Kimyasal Eklemek Gerekir mi?
Eğer havuzun büyüklüğüne oranla doğru miktarda kimyasal kullanılırsa, kışın 6-8 aylık kapalı dönemde kimyasallarınız rahatlıkla yetecektir. Eğer havuzunuz içerisindeyosun varken kapatılmış, havuz örtüsü açık bırakılmış ya da güneş ve toz gibi
kirletici etkenlerin geçişini kolaylaştırıcı yapıdaysa bu gibi etkenler yosun önleyici yada klor şoklamasını gerektirebilir. Bunun için önerilen zaman ise ilkbahar aylarında suyun ısınmaya başladığı dönemdir. Havuz açılışından 2-4 hafta önce havuz örtüsünün yarısını açarak ekstra kimyasal ihtiyacını giderebilirsiniz.
Kışın Havuz Suyunun Seviyesini Düşürmek Gerekir mi?
Çoğu senaryoda bu sorunun cevabı evet olarak verilir ve genellikle belli bir miktar indirilir
Havuzlar kışa hazırlanırken en çok tüketilen kimyasalların başında Quardex Kış Bakım Ürünü gelir. Bu kimyasal sayesinde havuzunuz bütün kışı yosunlaşma olmadan geçirir ve size sadece havuzunuzu açmak için yazı beklemek kalır.
Daha fazla bilgi ve iş birliklerli için aşağıdaki linkte bulunan iletişim adreslerinden ulaşabilirsiniz.
https://www.aeckimya.com.tr/iletisim.php