×

Karaburun'da muhhhteşem bir kahvaltı şölenini kaçırmayın!

Dalgaların sesi ile güne merhaba dediğiniz Nergis Otel Karaburun'da; denize hakim manzarada servis edilen kahvaltı başta manzara itibariyle müthiş. Bu harika manzarada zengin çeşitlilikte sunulan kahvaltıda; öncelik yöresel ürünler olmuş. Başta enginar reçeli, karabaş otu çiçeği reçeli ve meşhur Emiralem çileği ile yapılan çilek reçelleri favori reçellerimiz arasında. Kendi imalatları olan zeytinyağı ve yarımadanın diğer bir özeli de "Hurma Zeytin ile servis edilen Peksimet Salatası da oldukça lezzetli. Dalından koparılıp hiçbir işleme tabi olmadan yenebilen bu özel zeytin bir tek bu bölgede yetişiyormuş.

Rüzgarın taşıdığı tuzlarla kaplanan zeytin taneleri, ağacın dalında salamura oluyor. Buğday ve arpa unu karıştırılarak hazırlanan; hava almayan özel fırınlarda iki kerede pişirilen Peksimet yani bir çeşit ekmek. Peksimet dilimi yemekten önce suyla birkaç dakika ıslatılıyor. Sonra kuru bir beze sarılıp beş dakika bekletiliyor. Bu işlemden sonra pamuk gibi çok lezzetli bir ekmek ortaya çıkıyor.

Karaburun ve İzmir peynir zengini. Keçi sütünden yapılan lor, kelle peyniri, tulum peyniri, sepet peyniri, kurutulmuş enginar çiçeği tohumu ile mayalanan sütle yapılan özel peynir, insanın damağında unutulmaz tatlar bırakıyor. Bu peynir çeşitlerini de her gün başka bir sunumda misafirlerine ikram ediyorlar. Keçi peyniri veya kelle peyniri kızartması, lorlu çingene salatası, karadutlu taze lor gibi diğer klasik kahvaltı ürünleri de elbette var. Ayrıca isteğe bağlı hazırlanan yumurta servisinde; sucuklu yumurta, omlet çeşitleri ise ek ücrete tabi değil.

Kişiye özel, saat sınırlaması olmadan her gün farklı servis ettikleri kahvaltılarında; bütün bu özel tatlarla birlikte kahve ve çay servis ettikleri masada ise bir tatlı bir tuzlu çeşidi de günlük olarak hazırlanıyor. Kimi zaman su böreği ve chesecake, kimi zaman ise el açması yabani otlar ve pancar yaprağı ile yapılan otlu börek ile Suzan'ın en çok beğeni alan vişneli keki olmazsa olmazlarımız. Ayrıca yaz döneminde; portakalın mevsim itibariyle bol bulunmaması sebebiyle de, Temmuz Ağustos da ferahlatıcı içecek olarak limonata alternatifi içecekleri; olmamış üzümden Haziran ayı başında stoklayıp hazırladıkları koruk şerbeti ise deneyenleri mutlu edecek kadar harika. Ancak stokları tükenince elbette portakal suyu tercih ediliyor. Sıcak içeçek olarak çay, kahve veya filtre kahve içmeyenleri de düşünerek, poşet bitki çayları yerine dağlardan toplanmış mis kokulu adaçayı da her daim kavanozda hazır.

Nasıl Bir Yer? : Şehirden kaçış, doğa içinde, romantik kaçamak
Oda Sayısı : 8 oda
Kontak Kişi : Nursel Gürses
Telefon 1 : +90(232) 731 41 46
Telefon 2 : +90(532) 371 20 56
Adres : İskele Mah. Burgazarkası Mevkii 105 sk. no.55 Karaburun-İzmir
Denize Mesafe : SIFIR
Havaalanına Mesafe : 120 KM