Nisan Ayında Gidebileceğiniz En Güzel 10 Otel Önerisi

Türkiye gibi geniş bir coğrafyada Nisan ayı; hem yazdan hem de kıştan esintiler taşıyan özel bir dönem. Deniz etkisinin olduğu yerlerde yaz mevsiminin ayak izleri iyiden iyiye hissedilirken; Anadolu'nun karasal iklime sahip parçalarında bahar aylarında kar görmek bile hayal değil.

Hal böyle olunca, Nisan ayında gidilebilecek otellerin konsepti de tamamen gezgin ruhların tercihe göre şekilleniyor. Önemli olan konforlu bir konaklama deneyimi, hoş bir manzara, mümkünse leziz bir kahvaltı... Tatil arayışındaki insan biraz şımartılmak dışında ne ister ki zaten? Nisan ayında en keyifli deneyimi yaşayabileceğiniz küçük ve butik otelleri sizin için sıraladık:
1.    Elif Hanım Hotel Spa, Akyaka, Muğla - https://kucukoteller.com.tr/elif-hanim-hotel-ve-spa 
Muğla'nın Ula ilçesine bağlı bir belde olan Akyaka, oldukça küçük bir yer olmasına karşın butik otellerden yana zengin seçenekler sunuyor. Gökova Körfezi ve Azmak Nehri gibi manzara noktalarına sahip olan beldede, Elif Hanım Hotel Spa özellikle çiftler için şık bir tercih olabilir. Burası Nisan ayında en yoğun sezonunu yaşamıyor, dolayısıyla da fiyatlar hesaplı. Öte yandan, sauna ve jakuzi gibi lükse dair tüm detaylar otel bünyesinde mevcut. Sakin ve huzurlu zaman geçirmek, buradaki birinci önceliğiniz olmalı. Akyaka Elif Hanım Hotel Spa, sahip olduğu romantik atmosfer sayesinde, birlikteliklerinin en özel dönemini kutlamak isteyen balayı çiftlerinin de ilk tercihi.
2.    Ephesus Boutique Hotel, Kuşadası, Aydın - https://kucukoteller.com.tr/ephesus-boutique-otel 
Kuşadası'na bağlı Kirazlı Köyü'nde yer alan Ephesus Boutique Hotel; köy hayatının hakkını vermek isteyenler için. Burada şehrin ışıkları ve tanımadığınız insanlardan oluşan çılgın kalabalıklar yok, onun yerine köy bereketi ve huzurlu akşamlar var. Coğrafi olarak Ege Bölgesi'nde yer alsa da, bahar aylarında burada soğuk havalar sizi şaşırtmamalı. Dolayısıyla da kalın giyinmek yönünde hazırlık yapmakta her zaman fayda var. Şansınız varsa, kahvaltı keyfiniz güneşli bir sabah eşliğinde olacaktır. Buraya kadar gelmişken yollara düşmeyi ve yakın çevredeki Şirince, Efes Antik Kenti ve Meryem Ana Kilisesi gibi dünyaca ünlü turist noktalarını keşfetmeyi de ihmal etmemelisiniz.
3.    Wineport Lodge Hotel, Ağva, İstanbul - https://kucukoteller.com.tr/wineport-lodge 
İstanbul'dan kaçıp soluğu bir saat içinde nezih bir tatil beldesinde almak istiyorsanız; tercihiniz Wineport Lodge Hotel Ağva olabilir. Otelin farklı tipteki odalarında Nisan serinliğine karşı ihtiyacınız olan her şeyle karşılaşmanız mümkün. Şömine karşısında jakuzi keyfi yapmanın hayali bile yeterince güzel. İstanbul'a bağlı Şile ilçesine, hele de Ağva'ya kadar gelip balık keyfi yapmamak da neredeyse ayıp sayılıyor. Keyifli bir Ağva gecesinin ardından otelin kahvaltısını da büyük ihtimalle oldukça başarılı bulacaksınız.
4.    Splendid Palas Oteli, Büyükada, İstanbul - https://kucukoteller.com.tr/splendid-palas-oteli 
İstanbul'da olduğunuz halde İstanbul'dan uzaklaşmanın bir yolu da Adalar'a gitmek. Büyükada'da yer alan Splendid Palas Oteli; sizi deniz manzarasıyla büyülemeye her zaman hazır. Hafta sonları burası yılın her mevsiminde rağbet görüyor. Hafta içi ise, çok daha sakin bir tatil alternatifi olabilir. İstanbul manzaralı otel terasında, tahmin edebileceğiniz gibi tüm öğünler keyifli. Hava güzelse, adada minik bir yürüyüş yapmak da modunuzu yükseltebilir.
5.    Mahzen Cave Hotel, Ortahisar, Nevşehir - https://kucukoteller.com.tr/mahzen-cave-hotel 
Masaj hizmeti, şömineli odalar, yanı başınızda gezip dolaşacak onlarca yer alternatifi... Nevşehir'e bağlı Ortahisar'da yer alan Mahzen Cave Hotel, yılın bu döneminde size hayal ettiğinizden de fazlasını sunabilir. Burada Peri Bacaları, Ihlara Vadisi, Derinkuyu Mağarası, Ortahisar Kalesi, kaya mezarları ve Ortahisar Etnografya Müzesi sizi bekler. İster kalabalık bir aileyle, isterseniz de çift olarak otele gelin; size özel bir oda mutlaka sunulur. Ahşap ile kaya arasındaki nefis uyum; tatil dönüşünde aklınızda kalan en önemli detaylardan olacaktır.
6.    Hindiba Doğa Evi, Mengen, Bolu - https://kucukoteller.com.tr/hindiba-pansiyon 
Yedigöller yolu üzerinde yer alan ve Mengen ilçesine bağlı bulunan Hindiba Doğa Evi, adından da anlaşıldığı gibi şehrin kucağından doğa yönüne kaçışı sembolize ediyor. Kediler, köpekler ve tavuklar burada en yakın arkadaşlarınız olabilir. Eğer gerçekten arkadaşlarınızla seyahat ediyorsanız da; soğuk akşamlarda ateş çevresine toplanıp sohbet edebilirsiniz. İstediğiniz her mevsimde ziyaret edebildiğiniz bu kaçamak noktası, Pazartesi'den Cuma'ya daha sakin bir atmosfer sunacaktır. Özellikle kendinizi dinlemeye ihtiyaç duyduğunuz anlarda Hindiba Doğa Evi'nde aradığınız sesleri kolayca duyabilirsiniz.
7.    Abant Lotus Hotel, Abant, Bolu - https://kucukoteller.com.tr/abant-lotus-hotel 
Bolu'da yer alan bir diğer butik otel alternatifi; adını Abant Gölü'nden alan Abant Lotus Hotel. Otelin farklı tipteki odaları arasında şömineli ve jakuzili olanlar var. Tatilinizin büyük bölümüne odun ateşinin sıcaklığı ve odunlardan gelen tatlı cızırtılar eşlik ediyor. Kahvaltı yeterli ve çeşitli. Dünya mutfağına ait seçenekler otelin alacart hizmetinde akşamları da mevcut. Kış döneminde buranın çok rağbet gördüğünü ve kış mevsiminin Nisan'da da kolay kolay bitmediğini aklınızda bulundurmanız gerek. Odalarda internet bağlantısı var, ancak işin aslı doğanın bu kadar içindeyken dünyanın geri kalanıyla bağlantı kurmanıza pek de gerek yok.
8.    Macaron Konağı, Ayvalık, Balıkesir - https://kucukoteller.com.tr/macaron-konagi 
Ayvalık'ın tam kalbinde bir konaklama deneyimi için Macaron Konağı doğru seçim olabilir. Buranın doğru şekilde restore edilmiş taş mimarisi, samimi odaları ve sardunyalı balkonları en öne çıkan detayları. Sardunyanın mevsimine denk gelir misiniz bilinmez; ancak otelin yüksek sezon fiyatlarına Nisan'a denk gelmeyeceğiniz kesin. Bu da uygun fiyata yüksek kalitede hizmet anlamına geliyor ki insan daha ne ister? Konağın içine girdiğiniz andan itibaren buranın doğal dokusunun bozulmadığını hissediyorsunuz. Kendizi adeta bir dönem filminde gibi hissedeceğiniz mekanın büyüsünden ancak Ayvalık gecelerine karışarak  ve uzun bir masada balık keyfi yaparak sıyrılabilirsiniz.
9.    Alachi Hotel, Alaçatı, İzmir - https://kucukoteller.com.tr/alachi-hotel 
Alaçatı'nın atmosferi, yaz sezonunun dahilinde ve haricinde tamamen değişiklik gösteriyor. Burası Temmuz ya da Ağustos gibi bir dönemde ne kadar kalabalıksa, Nisan ayında da o kadar sakin. Alachi Hotel ise, bu sakin atmosferi kaliteli bir hizmetle bir araya getirmek isteyenlere uygun. Ailenin bizzat kendi yetiştirdiği ürünler ve ev yapımı reçeller otelin kahvaltısını süslüyor. Sadece bu şekilde güne başlamanın getirdiği enerji bile, tatilinize damga vurmaya yetebilir. Odalardaki lavanta kokuları, hamam, sauna ve masaj odaları ise otele dair akılda kalan diğer detaylar. Alachi Hotel'in bahçesinde Türk kahvenizi yudumlarken; Nisan ayında gidilebilecek en iyi otellerden birinin burası olduğuna dair bize hak vereceksiniz. Beş çayı ikramı ise, otele dair son bir güzel detay olarak bahsedilmeye değer.
10.    Nişanyan Evleri, Şirince, İzmir - https://kucukoteller.com.tr/nisanyan-evleri 
Listeye İzmir'den dahil olan ikinci otel, bu kez Selçuk ilçesine bağlı Şirince'de. Nişanyan Evleri, gün geçtikçe artan Şirince butik otelleri içinde en köklü seçeneklerden biri. Bu da hem hizmete hem de talebe yansıyor. Hafta sonları otelde yer bulmak yılın her mevsiminde oldukça zor; çünkü evlilik yıldönümü ya da balayı gibi özel günlerde burası sıkça tercih ediliyor. Nişanyan Evleri'nde odaların her birinin ayrı bir hikayesi ve havası var. Her birinde ortak olan şey ise, kendinizi tamamen köy atmosferinde ve huzurunda hissetmek. Leziz bir Şirince kahvaltısı ile başlayan günü, Şirince'nin daracık sokaklarında kaybolarak daha da keyifli bir hale getirebilirsiniz.