Yaz Rotamızı Antalya'ya Çevirmek için 5 Neden

Bahar ayları, hem baharın en güzel yaşandığı hem de yazı karşılamak için yapılan bahar tatilinin en keyifli olduğu zamanlar. Bahar yağmurlarının bittiği, güneşin biraz daha sıcak yüzünü göstermeye başladığı ve deniz suyunun giderek ısındığı mayıs ayında; tatil yapmak için güzel bir 23 Nisan, 1 Mayıs ve 19 Mayıs tatili fırsatımız da varken tatil yapmamak ayıp olur herhalde.

Cemrelerin de düştüğü bu aylarda turizmin merkezi ve tatilin cenneti, Akdeniz Bölgesi'nin incisi Antalya'nın da en güzel zamanları. Deniz suyu tam kıvamında, güneş en güzel ve içimizi ısıtan ışıklarını gönderiyor yeryüzüne. Eğer hala ilkbahar tatili için rotanıza karar vermediyseniz önerimiz Antalya!


Fotoğraf: Manavgat Şelalesi

İşte size Antalya'ya gitmek için 5 güzel sebep:

- Masmavi engin denizi ve altın sarısı, tertemiz kumların kapladığı plajları; bahar aylarında oldukça sakin ve sessizdir. Bu bile Antalya'nın keyfini çıkarmak ve bölgeye gitmek için büyük bir sebep. Eğlenceli tekne gezilerinin ya da plajda gün boyunca uzanıp kulaklığınızı takıp kitap okumanın keyfi paha biçilemez!

- Torosları arkasına almış uzanan Antalya'nın, genel olarak Akdeniz Bölgesi'nin, Karadeniz'i aratmayacak kadar güzel ve serin yaylaları var. Antalya'nın yaylalarına doğru günübirlik yürüyüşler planlayabilirsiniz. Ya da piknik yapmak için hazırlanabilirsiniz.

- Bölgenin karakteristik yapısının sağladığı güzelliklerden olan çok sayıda gizemli mağarası var. Karain Mağarası da bunlardan biri. Mağaraların derinliklerini keşfetmek ve güzel profil fotoğrafları yakalamak için mağara gezilerine çıkabilirsiniz.

- Su sesinin ruhu dinlendirdiği, artık bilimsel olarak kanıtlanmış. O zaman Manavgat ve Düden gibi coşkun akan suları ile şelaleler sizi bekliyor. Şelalelerin hemen dibindeki kafelere oturup kahvenizi höpürdetmek de ayrı bir keyif!

- Antalya, hareketli ve gözde bir tatil cenneti olduğundan gece hayatı da oldukça renkli ve eğlenceli. Üstelik bahar aylarında henüz o yoğun kalabalık da bölgeye akın etmediğinden, gece kulübünün ve müziğin keyfi daha da artacaktır.

Antalya'da Gidilecek diğer yerler ise şunlar; Beycik Dağı, Çıralı, Olimpos, Adrasan, Demre, Kaş, Kalkan ve Patara.
Otel tavsiyelerimiz için linke göz atın: Antalya Otelleri www.kucukoteller.com.tr/antalya-otelleri


Fotoğraf: Kaş

Kaş'ta Nerede Kalınır:

1-  Hotel Club Barbarossa ve Villaları  https://kucukoteller.com.tr/hotel-club-barbarossa



2-
 Luvi Kaş Otel +16 - https://kucukoteller.com.tr/luvi-kas-otel



3-
Mavi Kıyı Suites - https://kucukoteller.com.tr/mavi-kiyi-suites



4-  Hotel No37 -
https://kucukoteller.com.tr/hotel-no37



5-
Kaş 3 Oda - https://kucukoteller.com.tr/3-oda-kas



Antalya'da Ne Yenir, Ne İçilir?   

Turistik açıdan oldukça gelişmiş olanAntalya’da yöresel yemeklerin dışında Türk ve Dünya mutfaklarından pek çok farklı lezzeti bulabilirsiniz. O kadar ki Çin mutfağından, Uzakdoğu ve Asya mutfağından bile pek çok lezzete ulaşmanız mümkün.  
Antalya’nın en önemli lezzetlerinden biri de balık ve deniz ürünleridir. Antalya’da her zaman taze mevsim balıklarını, deniz ürünlerini ve çeşit çeşit zeytinyağlı mezeleri bulabilirsiniz.  
Antalya’nın yöresel yemekleri ise genel olarak sebze yemekleri ve zeytinyağlılar ağırlıktadır. Yöresel yemeklerden bazıları köle, domates civesi, saç kavurması, arapaşı, hibeş, tandır kebabı, patlıcan, bergamot ve turunç reçeli, kulaklı çorba, Antalya piyazı, çökelekli biber dolması gibi lezzetli ve farklı tatlardır.  
İsterseniz Antalya’da ızgara et ve tavuk ürünleri yapan restoranlar, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetler, fast food restoranları, gözlemeci teyzeler ve tost gibi aperatifler bulabileceğiniz restoranları da görebilirsiniz. Deniz kenarlarında ise genel olarak balık restoranları yoğunluktadır.
Yedimehmet: Yedimehmet’te oğlak tandırdan, zeytinyağlılara balığa kadar farklı bir yelpaze bulabilirsiniz. Kabak tatlısı epey meşhur.
Antalya Balıkevi: Antalya’nın en meşhur balıkçılarından Antalya Balıkevi’nin manzarası da menüsü de zengin.
Club Arma: Şehrin en lüks restaurantlarından olan Club Arma’da ıstakozdan jumbo karidese, sushi’ye kadar herşeyi bulabilrisiniz. Restaurantın konumu da harika, Akdeniz'in hemen üstünde.


Fotoğraf: Antalya Kaleiçi

Antalya'da Gezilecek Yerler  

Antalya’ya geldiğinizde öncelikle merkezde vakit geçirmek isterseniz Antalya’nın palmiyelerle süslü bulvarlarında ve çarşısında gezebilirsiniz. Dünyaca ünlü marinasına gidebilirsiniz.  
Torosların eteklerinde bulunan Göktepe, Çimi gibi yaylalara gidebilirsiniz. Doğayla iç içe ve serin zamanlar geçirebilirsiniz.  
Antalya merkezde Antalya Müzesi, Side Müzesi, Alanya Arkeoloji Müzesi, Alanya Kızılkule Etnografya Müzesi, Alanya Atatürk Evi ve Müzesi, Perge Müzesi gibi müzeleri ziyaret edebilirsiniz. Demre'de Noel Baba Müzesi’ni ve kilisesini görebilirsiniz.  
Antalya’nın şehir merkezine bugün Kaleiçi denir. Burada gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Antalya yakınlarındaki Termessos Antik Kenti’ni ve Aspendos Tiyatrosu’nu görebilirsiniz. Düden Şelalesi’ne gidebilir ve bu doğa harikası mekânda vakit geçirebilirsiniz.   


Fotoğraf: Kekova

Antalya civarındaki ilçelerde de çok sayıda antik kent bulunuyor. Perge Antik Kenti, Myra Antik Kenti, Simena Antik Kenti, Xanthos Antik Kenti, Sillyon Antik Kenti, Side Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatrosu, Side Antik Kenti, Antiphellos Antik Kenti ve Hadrian Kapısı gibi tarihi kalıntıları görebilirsiniz.   

Plajlar: Konyaaltı Plajı, Lara Plajı, Ulaş Plajı, Kleopatra Plajı, Phaselis Plajı, Kaputaş Plajı, Damlataş Plajı gibi dünyaca ünlü ve tertemiz Antalya Plajları’na gidebilirsiniz.   
Karain, Beldibi, Kocain, Suluin Mağaraları gibi yerleri ziyaret edebilirsiniz. Manavgat Şelalesi, Alara Şelalesi, Uçansu Şelalesi’ni görebilirsiniz.   
Antalya’nın Kaş, Kalkan, Patara, Olimpos, Çıralı ve Adrasan gibi turistik beldelerini ziyaret edebilirsiniz. Antalya merkezden biraz uzakta bulunan Kekova Batık Şehri’ni görebilirsiniz.


Fotoğraf: Phaselis Antik Kenti

Antalya'da Yapılacaklar Listesi

Antalya’ya geldiğinizde öncelikle deniz kenarında ve Antalya’nın merkezi olan Kaleiçi’nde güzel bir yürüyüş yapabilirsiniz. Antalya’da günübirlik tekne turlarına katılabilir ve koyları, plajları gezebilirsiniz.  
Antalya marinaya gidebilirsiniz. Antalya’nın çarşılarında gezebilir ve alışveriş yapabilirsiniz. Bol bol fotoğraf çekebilirsiniz.  
Dağların eteklerinde bulunan yaylalarda yürüyüş ya da piknik yapabilirsiniz. Antalya’nın ilçelerinde bulunan şelaleleri, mağaraları gezebilirsiniz.  
Antalya’nın dünyaca ünlü Konyaaltı, Lara gibi plajlarında gün boyu denizin ve güneşin tadını çıkarabilir; dalış, sörf, kano gibi farklı su sporları ile ilgilenebilirsiniz.  
Saklıkent ve Köprüçay Kanyonu’na gidebilir ve doğanın sunduğu güzelliklerin keyfini çıkarabilirsiniz. Rafting yapabilirsiniz.   
Myra Antik Kenti, Aspendos Antik Kenti, Termessos Antik Kenti, Perge Antik Kent, Simena Antik Kenti, Olimpos Antik Kenti gibi tarihi kalıntıların olduğu antik kentleri ziyaret edebilirsiniz.  
Akşam deniz kenarında güzel bir balık restoranında, taze mevsim balıkları eşliğinde balık keyfi yapabilirsiniz. Deniz ürünlerinin ve zeytinyağlı mezelerin tadına bakabilirsiniz.  
Olimpos ve Çıralı gibi efsaneleri ve doğası ile ünlü beldelerde günübirlik geziler planlayabilir ve yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Kaş, Kalkan, Patara, Side, Adrasan gibi diğer tatil beldelerine gidebilirsiniz.


Fotoğraf: Antalya Konyaaltı Plajı

Antalya'dan Ne Alınır?   

Antalya’da yerli yabancı pek çok farklı yöreden ve zevkten turistin zevkine hitap edecek her türlü alışveriş merkezi bulunuyor. Hediyelik eşya, süs eşyası, takılar, yöreye özgü figürler veya antika eşyalar gibi pek çok farklı seçenek bulabilirsiniz. Tekstil ürünlerinden kıyafete, dantellerden el yapımı hediyelik eşyalara kadar her şey var Antalya’da. Kökboyası ile boyanan ünlü Döşemealtı Halıları’nı satın alabilirsiniz.  
Semt pazarlarından taze meyve ve sebzeyi, özellikle de narenciyeyi taze ve ucuza bulabilirsiniz. Turunç, bergamot ve patlıcan reçeli satın alabilirsiniz.