Whatsapp'ta Paylaş
Sapanca Gölü'ne kuş bakışı bakan, ağaçlar içerisinde, huzur ve keyif dolu bir dağ eviniz olsun istermisiniz? Çiftlikten içeri girdiğiniz andan itibaren kendinizi bazen salonda ayaklarınızı uzatmış çay içerken, bazen karda gezinirken veya baharda çiçeklerinizi budarken bulacaksınız. Cevabınız evet ise muhteşem manzarası, huzurlu bir ev ortamı, onlarca değişik meze ve tamamı doğal ürünlerden hazırlanan yemekleri ve kahvaltıları ile Zeliş Çiftliği sizleri misafir etmekten mutluluk duyacaktır. Tamamı duş ve tuvaletli odaları, keyifli ortak kullanım alanları ve şömine başı sohbetleri ile sizleri tüm sıkıntılardan uzaklaştırıp, bedensel ve zihinsel dinlenme garantisi veren Zeliş Çiftliği'ne gelirken şunu sakın unutmayın;
BİR OTELE DEĞİL DOSTLARINIZIN DAĞ EVİNE GELİYORSUNUZ, HAZIRLIKLARINIZI ONA GÖRE YAPIN.
Sapanca Gölü'nü tepeden kesen Zeliş Çiftliği'nin üzerine kurulu olduğu arazinin 28 yıl önce bir çalılık olduğuna inanmak çok güç. Zira 70 dönümlük arazinin bugünkü halinin ormandan hiçbir farkı yok. Pansiyon çam, kestane, ıhlamur vb yanı sıra elmadan armuda, incirden kiraza, envaiçeşit meyve ağacıyla çevrili. Hatta pansiyonun sahibi Zeliha İrez portakal ve limon hariç servis ettikleri her meyveyi bahçeden temin ettiklerini söylüyor. Türkiye Çevre Vakfı'nın kurucularından olan Zeliha Hanım pansiyondaki her şeyin doğayla uyumlu olmasına özen gösteriyor. Kompost gübre kullanıyor. Çöplerini kağıt, cam, plastik vb olmak üzere ayırıyor. Suyu ısıtmak için yazın güneş enerjisini kullanıyor. Sekiz odalı bu mütevazı aile işletmesinde sabah kahvaltısı tam anlamıyla bir şölen. Yaklaşık 3,5 metre uzunluğundaki açık büfede yok yok: Kirazdan kızılcığa, yeşil erikten kiviye, domatesten balkabağına, hepsi ev yapımı olmak üzere 25-30 çeşit reçel; Zeliha Hanım'ın kendi yaptığı Abhaz ve isli Çerkez dâhil olmak üzere 12-13 çeşit peynir; 5-6 çeşit zeytin; bahçeden toplanmış taze mevsim meyveleri ve yeşillikleri ile domates, salatalık ve biberin yanı sıra yine Zeliha Hanım'ın elinden çıkma leziz hamur işleri servis ediliyor. Özellikle Selanik göçmeni kayınvalidesinden öğrendiği hamurdan yaptığı patatesli, peynirli ya da kıymalı böreğin tadına mutlaka bakın. Akşam yemeği için sabit bir menü yok. Zeliha Hanım müşterilerinin taleplerine ya da ruh haline göre yemek hazırlıyor. Ama her daim meze servisi bulunuyor. Ana yemek olarak ise kiremitte balık, tuzda tavuk ya da hindiyi deneyin. Yemeğin yanında pansiyonun kendi yapımı olan kırmızı şarabı mutlaka için. Tatlıya yer ayırmayı unutmayın. Kabak tatlısından fırın sütlaca, Zeliha Hanım'ın elinden her tatlı geliyor. Hatta bazen baklava bile açıyor. Bütün bu ev yapımı lezzetlerin tadını Sapanca Gölü manzarasına nazır çıkarmak da cabası.
- Bahçe
- Barbekü Alanı
- Evcil Hayvan Dostu
- Havaalanına Yakın
- Kapalı Yüzme Havuzu
- Kahve-Çay Makinesi
- Suit Oda
Sezon:
1 Ocak / 31 Aralık
İyi Tatiller...