Karadeniz Bölgesi Ne Yenilir Ne İçilir?

Karadeniz Bölgesi Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Karadeniz Bölgesi kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Nerede yemeli? 
Coşandere Tesisleri (0462 531 11 90; www.cosandere.com) Sumela yolu üzerinde, Karadeniz yöresel yemekleri tadabileceğiniz tesiste konaklama imkanı da var. Tamamen ahşap sekiz adet bungalov tipi ev ve ayrıca 35 oda bulunuyor. Kara lahana çorbası, kuymak ve hamsili kayganayı mutlaka deneyin. Kişi başı 15-20 TL arasında değişiyor.

İnan Kardeşler (0462 656 62 60; www.inankardeslerotel.com) Uzungöl'de göl kenarında bulunan tesis hem yemek hem de konaklama imkanı sunuyor. Muhlama, kuymak ve sütlacın yanında sadece İnan Kardeşler'e özgü Karadeniz yemekleri de yiyebilirsiniz. 25 oda kapasiteli konaklama tesisi tamamen ahşaptan yapılmış. Kişi başı 15-20 TL arasında değişiyor.

Osmanlı Alabalık (0464 752 42 23; www.osmanlirestaurant.com) Ayder yolu üzerinde bulunan tesis 500 kişiye kadar hizmet verebiliyor. Kendi yetiştirdikleri alabalıkları Laz böreği eşliğinde afiyetle yiyebilirsiniz. Kişi başı 15-20 TL arasında değişiyor.