Kuşadası Ne Yenilir Ne İçilir?

Kuşadası Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Kuşadası kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır.

Kuşadası

Kuşadası'nda Ne Yenir, Ne İçilir?
    Uzun yıllardır turizmin en gözde beldelerinden olan Kuşadası’nda hemen her köşede Türk ve Dünya mutfağından pek çok farklı lezzete rastlayabilirsiniz. Anadolu’nun zengin mutfağından, ev yemeklerinden tutun da dünya mutfağının en seçkin lezzetlerine kadar pek çok lezzet var Kuşadası’nda.
    Deniz kenarındaki kafelerde her çeşit tost ve gözlemeyi, fast food ürünlerini bulabilirsiniz. Merkezde pek çok restoranda ızgara et ve tavuk ürünlerini, pide, kebap ve lahmacun gibi ürünleri bulabilirsiniz. Deniz kenarında kendin pişir kendin ye tarzı mekânlara da rastlayabilirsiniz.
    İsterseniz deniz kenarında güzel bir balık restoranında, taze mevsim balıkları ve çeşit çeşit mezeler eşliğinde balık keyfi yapabilirsiniz.
    Kuşadası’nın yöresel lezzetleri ise genel olarak Ege ve Akdeniz mutfağının izlerini taşıyor. Zeytinyağlılar, sebze yemekleri, incir ve turunç reçeli, salatalar, ot yemekleri ön planda. Bunun dışında çipura, kefal gibi balıkların en tazesini burada yiyebilirsiniz. En bilinen yöresel yemekleri ise patlıcan kavurma, acılı güveç, börülce, kedirgen kavurması, nohutlu kereviz, keşkek, yuvarlama, paşa böreği, Çingene pilavı, turpotu salatası gibi lezzetlerdir.