Emel Pension Güzelçamlı
Kuşadası Güzelçamlı’ya götürüyorum bu defa sizleri. Kendini Dilek Yarımadası’nın hemen dibine saklamış, yılların işletmesi Emel Pension’ı ve Özgür Bey’i ziyaret ediyoruz.
🌿 "Belki de hayatın sırrı bir sabah, kahvaltı saatine yetişme telaşı olmadan, deniz kokusunu içine çekerek uyanmakta saklıdır." Neden olmasın?☺️
🧑🏻🌾 Ne zaman böyle yerlerde kalsam, içimden bu cümle dökülür: “Ben neden burada yaşamıyorum?”Cevap yok. Ama Emel Pension’un sessizliğinde, sabah çayı buğusu üstünde bir çiçek gibi açarken, bu soru da zaten önemini kaybediyor. Belki siz de, aynı hissi arıyorsunuzdur... Belki de bu yüzden, Güzelçamlı’da küçük bir pansiyona, sessizliğin sesine doğru bir yolculuğa çıktım.
🌊 Denize 10 Dakika, Dinginliğe ise Saniyeler var burada.
#Kuşadası’na bağlı, doğayla iç içe bir belde #Güzelçamlı. Şehir karmaşasının harfini bile duymuyorsunuz. Emel Pension işte bu sadeliğin kalbinde. Kategorik olarak orta lüks segmentte yer alıyor. Özgür Bey’in işlettiği bu pansiyon, doğayı seven, tur otobüslerinden çok yürüyüş ayakkabısı giyen, kalabalıktan kaçanlar için.
🍳 Sabah kahvaltısında saat sorulmuyor, “kalktığın saat kahvaltıdır” mantığı. Koca yaz sabahı aceleye mi gelir? Hele ki masanda mis gibi domates, biber ve Emel Aile Ekibi'nin sevgiyle hazırladığı kahvaltı varsa... O kahvaltıda sadece yumurta değil, bir ev sıcaklığı da servis ediliyor.☺️
🍃 “Sessizlik” Burada Sadece Bir Ses Türü Değil
Dilersen sabahları milli parkın çamlarında yürürsün, dilersen Zeus Mağarası’na inip suya parmaklarını batırırsın. Dilek Yarımadası Milli Parkı tam yanı başında; dört koy var, her biri doğanın şiiri gibi. İlk koy ise aile dostu; 30 metre yürüyorsun, hâlâ diz boyu su. Çocuklu aileler, dikkat! Burayı listenize alın.
🧑🏻🌾 İster sırt çantanla gez, ister kitaplarınla. Priene, Milet, Şirince, Efes, Didim... Hepsi bir taş atımı ötede. Antik kent gezmekten hoşlananlar için eylül-ekim ideal. Doğa severler içinse nisan ve mayıs. Deniz tutkunuysan, temmuz-ağustos seni bekler. Her aya göre bir Güzelçamlı var.
📖 “Ev dediğin yer, döndüğünde seni bekleyen insan varsa güzeldir.”
— John Berger
Emel Pension’un her odasında sizi bekleyen bir sıcaklık var. Ev değil elbette ama “ev hissi” tam da burada. John Berger'ın bu cümlesi gibi: Evinizden daha fazlasını vadetmiyor ama daha azını da hissettirmiyor. Bu yüzden aileler, çiftler, yalnız seyahat edenler için birebir. Lüks konaklama aramayan ama "gönül konforu" isteyenlere...
🍽️ Ne Yesek? Nerede Otursak?
Güzelçamlı’da yeme-içme kültürü sade ama yerel tatlarla güçlü. Emel Pension’un aşçısı bir harika. Ama dışarıda da önerilerim var:
Öğle için:
#BozdağPeynirlisi: Börek deyip geçmeyin. İçindeki peynirin hikayesi var.
#SahilBalıkçısı: Mezeleriyle hafif, deniz manzarasıyla derin.
Akşam için:
#KumsalMeyhanesi: Mezeleriyle gönlünüzü, rakısıyla aklınızı çeler.
#AdaBalık: Taze deniz ürünleri için doğru adres.
🍸 Genç Ruhlulara Küçük Bir Tüyo
Belde içinde müzikli, sohbetli, eğlenceli yerler var ama Özgür Bey’in dediği gibi, eğlence kişiden kişiye değişir. Burada barlar sokağı gibi bir alan beklemeyin ama ruhunuzu eğlendirecek sakin akşamlar bulursunuz. Özellikle gün batımında sahilde yürümek bile bazen bir partiden fazlası olabilir.
✨ 24 Temmuz - 27 Temmuz tarihleri arasında Kuşadası gençlik festivali yapılacakmış, benden söylemesi.
🏡 Küçük Notlarım:
🌿 Kahvaltı saat sınırı yok. Uykunuza kimse karışmıyor.
350 metre yürüyerek deniz. Taşlı başlıyor, sonra kum. Ama 1 km uzaklıktaki Milli Park Koyu, bambaşka bir dünya.
🐶 Evcil hayvan maalesef kabul edilmiyormuş.
Engelli dostu tek oda mevcut. Önceden bildirmenizde fayda var.
Sezon: 1 Nisan – 1 Kasım. 2026’da belki dört mevsim açık olacak, şimdilik yazlık.
💍 Balayı mı? Özel mi? Buyurun Paketi
Erken rezervasyon yaparsanız uygun fiyatlar, balayı paketi isterseniz küçük sürprizler de sizi bekliyor. "Küçük Oteller" takipçileriyseniz, Instagram-Facebook takibi sonrası indirim kapınızda. Yorumlara yazın, cevaplasınlar.:)
📌 Güzelçamlı’daki Emel Pension, sizden bir şey istemiyor. Şehirde unuttuğunuz kendinizi geri getirmeye çalışıyor sadece. Elinizi sıcak suya sokmuyor ama kalbinize bir battaniye seriyor. İşte o yüzden... Belki de hayat, Emel Pension’da sabah kahvaltısı sonrası "bugün hiçbir şey yapmayacağım" diyebilmektir.
🔍 Güzelçamlı otelleri, Kuşadası küçük otelleri, Emel Pension yorumları, Dilek Yarımadası konaklama, Güzelçamlı pansiyon önerisi, Kuşadası doğa tatili, Kuşadası balayı otelleri, Milli Park yakınında otel, Kuşadası aile otelleri, Güzelçamlı'da nerede kalınır.