Amasya Küçük ve Butik Otelleri
Haritada Göster
Filtreler
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (14)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
27.07.2024
Çıkış
28.07.2024
Misafirler
2 misafir

Emin Efendi Otel

4.3 · Harika · 3 yorum
Emin Efendi Otel, Amasya
En iyi fiyat alınıyor

Gönül Sefası Konağı

4.7 · Harika · 3 yorum
Gönül Sefası Konağı, Amasya
En iyi fiyat alınıyor
5.0 · Harika · 2 yorum
Lalehan Otel, Amasya
En iyi fiyat alınıyor

Sarı Konak Spa & Hotel

5.0 · Harika · 3 yorum
Sarı Konak Spa & Hotel, Amasya
En iyi fiyat alınıyor
3.3 · İyi · 3 yorum
Uluhan Otel, Amasya
En iyi fiyat alınıyor

Amasya Küçük ve Butik Otelleri

Milattan önceki yıllardan günümüze uzanan yüzlerce yıllık tarihi birikimiyle, o zamanlardaki adı Amasseia olan, günümüzde Karadeniz Bölgesi'nin orta kesimlerinde bulunan Amasya; yemyeşil doğası ve tarihi güzellikleri ile tüm misafirlerini kendine hayran bırakıyor. 

Ortasından Yeşilırmak Nehri'nin geçtiği Amasya, binlerce yıl yaşadığı tüm deprem ve savaşlara rağmen güzelliğini ilk günkü gibi koruyor. Yeşilin ve mavinin tonlarının harmanlandığı bu kent, Osmanlı döneminde de şehzadelerin eğitim gördüğü bir kent olmuş. Bu önemli konumu sayesinde de pek çok padişah, bilim adamı ve sanatçı yetiştiren kentte tarihi yapılar da oldukça fazla.

Karadeniz Bölgesi'nin tüm hazinelerini de barındıran kent, aslında tam bir turistik merkez. Hemen hemen yılın her dönemi kentte bir etkinlik yapılıyor. Festivaller, şenlikler, güreşler ve bunların yanı sıra nehiri, gölü ve yeşillikleri ile her mevsim ziyaret edilmek için uygun bir şehir Amasya.Kültür turizmi, termal turizmi ve doğa sporları yönünden de gelişme gösteren şehirde konaklama tesislerinin sayısı da her geçen gün artıyor. Şehir otellerinden, butik ve küçük otellere ve pansiyonlara kadar her türden konaklama imkânı mevcut. Amasya'da Yeşilırmak Nehri'nin kenarında yapılan yalı boyu evleri, termal tesisler ve Harşena Dağı eteklerinde konumlanan tesislerde geçirdiğiniz her gün sizi doğayla daha da yakınlaştıracak. Amasya daki oteller ise genellikle tarihin izlerini hala taşıyan konakların restore edilmesi ile hizmete açılmış tesisler. İsterseniz daha küçük ve şirin bir küçük otelde de konaklayabilirsiniz. Amasya otelleri farklı özelliklere sahipler. İsterseniz nehre yakın ya da doğanın içinde, dağın eteklerinde bir tesiste konaklayabilir, isterseniz de kaplıca özelliği olan termal oteller de kalabilirsiniz. Tercihiniz hangisinden yana olursa olsun pişman olmayacaksınız.Balkonunuzda ya da pencerenin kenarında kahvenizi yudumlarken tüm şehrin manzarası gözlerinizin önünde olacak. Kalite ve hizmet, temizlik ve konfor hemen her otelde oldukça iyi. Tesisler genellikle oda kahvaltı hizmet veriyorlar. Misafirlerin konforu ön planda tutularak hizmet sunuluyor. Amasya otellerinin fiyat seçenekleri ise kaldığınız tesisin türüne göre farklılık gösterebiliyor. Ama hemen her bütçeye uygun tesis bulmak mümkün. Restore edilen Amasya otellerinin ve termal tesislerin fiyatları biraz daha yüksek olmakla birlikte bütçenizi sarsmayacak cinsten.Yılın belli dönemlerinde değişen fiyatlar yok. Hangi mevsimde giderseniz gidin, Amasya'nın güzelliklerini uygun fiyatlarla konaklayarak görebilirsiniz. Amasya otelleri, Amasya butik otelleri ve uygun fiyat seçenekleri için sitemizi inceleyerek rezervasyon yapabilirsiniz. İyi tatiller.

Amasya'ya Tatile Ne Zaman Gidilir?

Amasya, Türkiye'nin Karadeniz Bölgesi'nde yer alan tarihi ve kültürel zenginliklere sahip önemli bir şehir. Amasya'nın ziyaret edilmesi için en uygun zamanlar, genellikle ilkbahar ve sonbahar aylarıdır. Amasya'ya tatil için en ideal zamanlardan biri ilkbahar aylarıdır. Bu dönemde hava genellikle ılıman ve yağış azdır. Doğanın uyanışıyla birlikte Amasya'nın yeşil ve çiçeklerle dolu bahçeleri, parkları ve vadileri görülmeye değer. Sonbahar ayları da Amasya'yı ziyaret etmek için harika bir zamandır. Hava hala ılıman ve yağış azdır. Ayrıca, sonbaharda Amasya'nın tarihi dokusu, yaprak dökümüyle birlikte muhteşem bir manzara oluşturur. Yaz ayları Amasya'da sıcak ve kurak geçer. Ancak, yine de yaz aylarında Amasya'yı ziyaret etmek mümkündür. Ancak, aşırı sıcaklar nedeniyle açık hava etkinlikleri ve yürüyüşler için uygun olmayabilir. Kış ayları Amasya'da soğuk ve yağışlı geçer. Kar yağışı da görülebilir. Bu dönemde Amasya'nın tarihi dokusu ve müzeleri ziyaret edilebilir, ancak dış mekan aktiviteleri sınırlı olabiliyor.

Amasya'ya Nasıl Gidilir?

Amasya’ya hemen her şehirden karayolu ulaşımı mevcuttur. Günün belli saatlerinde düzenlenen seferlerle otobüsle ulaşım da oldukça kolaydır. Amasya’ya en yakın havalimanı ise şehrin merkezine yaklaşık 150 km uzaklıkta bulunan Samsun’dadır. Eğer özel aracınızla şehre ulaşmak isterseniz yollar gayet rahat ve konforlu. Sizin için şehrin bazı kentlere olan karayolu uzaklığını şöyle belirtelim:

Ankara - Amasya arası 340 kilometre olup yaklaşık 4 buçuk saat sürmektedir.

Bursa - Amasya arası 700 kilometre olup yaklaşık 9 saat sürmektedir.

İstanbul - Amasya arası 670 kilometre olup yaklaşık 9 saat sürmektedir.

• Samsun - Amasya arası 120 kilometre olup yaklaşık 1 saat 50 dakika sürmektedir.

Amasya'da Mutlaka Gezilmesi Görülmesi Gereken Yerler Nerelerdir?

Şehzade kenti olan Amasya'da çok sayıda medrese, konak ve cami bulunuyor. Tarihin izlerini bugün bile olduğu gibi yansıtan kentte gezip görmeniz gereken pek çok yer var. Doğal güzellikleri ile de göz dolduran kentte öncelikle şehrin tek gölü olan Borabay Gölü kenarında bir gezintiye çıkmalı ya da bisiklet turu yapmalısınız. Büyüleyici manzarası ile sizi tüm yorgunluğunuzdan arındıracak. Yeşilırmak kenarında bulunan Yalıboyu Evleri olarak bilinen, günümüzde restore edilerek bazısı hizmete de açılan evleri ziyaret edebilirsiniz.
Bu konakların arasında en güzellerinden biri olan Hazeranlar Konağı'nı ziyaret etmeyi ihmal etmeyin. Bu güzel mimarileri ziyaret ettikten sonra nehrin üzerindeki heybetli köprüden geçerek karşı tarafta yer alan Amasya Kalesi'ni de görmelisiniz. Amasya Kalesi'nin eteklerinde kayalara oyularak yapılmış beş adet kral kaya mezarı da bulunuyor. Ancak vadi olarak adlandırabileceğimiz bölgede farklı boyutlarda pek çok kaya mezar mevcut. Fotoğraf makinenizi almayı unutmayın! Bu mezarların dışında çevre yolu üzerinde bulunan ve Aynalı Mağara olarak bilinen bir kral kaya mezarı daha var ki gerçekten görülmeye değer.
Saydığımız bu yerlerin dışında Terziköy Kaplıcalarında şifa bulabilir ve Yedi Kuğular Kuş Cenneti'nde farklı kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz. Doğal güzelliklerin yanı sıra tarihi eserler de oldukça canlı bu kentte.
Çok sayıda cami ve medresenin bulunduğu kentte en çok göz önünde olanlar Çelebi Mehmet Medresesi, Kapı Ağa Medresesi, Gök Medrese ve Haliliye Medresesi'dir. Burmalı Minare Camii, Gök Medrese Camii, Halifet Gazi Kümbeti, Yörgüç Paşa Camii, Abide Hatun Camii (ahşap cami) ise gezip görmeniz gereken camilerden yalnızca birkaçı.
Eğer müze ziyaretlerini sevenlerdenseniz kente geldiğinizde mutlaka Minyatür Amasya Müzesi, Amasya Müzesi, Alpaslan Müzesi ve Hazeranlar Konağı Müze Evi gezmenizi öneririz. İsterseniz kentin yüzyıllar öncesinden kalma hamamlarını da gezebilirsiniz. Arkut Bey Hamamı, Yıldız Hamamı, Kumacık Hamamı, Mustafa Bey Hamamı bunlardan sadece birkaçı. Şehrin merkezinde yer alan bedesten ve kapalı çarşı gibi yerleri de gezip görerek alışveriş yapabilirsiniz.

Amasya Alışveriş Önerileri

El Sanatları ve Hediyelik Eşyalar

Amasya, el işi ürünleri ve geleneksel el sanatlarıyla ünlüdür. Özellikle bakır işlemeciliği, halıcılık, ahşap oymacılığı ve dokuma gibi el sanatlarına ilgi duyuyorsanız, şehirdeki atölye ve dükkanlardan benzersiz el yapımı ürünler satın alabilirsiniz. Bunlar arasında bakır işlemeli eşyalar, el dokuması halılar, ahşap oyma ürünler ve geleneksel kıyafetler bulunabiliyor.

Yöresel Lezzetler

Amasya'nın yöresel lezzetleriyle dolu bir şehir olduğunu unutmayın. Şehirde bulunan yerel pazarlardan veya özel ürün dükkanlarından Amasya'nın yöresel lezzetlerinden oluşan hediyelik eşyalar satın alabilirsiniz. Özellikle Amasya elması, cevizli sucuk, lokum, pestil ve cevizli macun gibi yöresel ürünler popüler.

Tarihi ve Antika Eşyalar

Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle doludur. Antikacılardan veya tarihi eserler satan dükkanlardan Amasya'nın tarihine ve kültürüne ilişkin benzersiz eşyalar satın alabilirsiniz. Bunlar arasında antika eşyalar, eski sikke ve madalyonlar, geleneksel el yazmaları ve Osmanlı dönemine ait objeler bulunabiliyor.

Yerel Ürünler ve Reçeller

Amasya'nın doğal zenginlikleriyle üretilen yerel ürünleri keşfedin. Şehirdeki çeşitli marketlerden veya yöresel ürün dükkanlarından Amasya elması reçeli, ayva reçeli, kaysı reçeli gibi yöresel reçelleri ve doğal ürünleri satın alabilirsiniz.

Amasya'da Eğlence Önerileri

Amasya Kalesi ve Müzesi Ziyareti

Amasya Kalesi, şehrin sembolü olan ve tarihi dokusunu koruyan önemli bir yapıdır. Kaleyi ziyaret ederek şehrin muhteşem manzarasını seyredebilir ve Amasya Arkeoloji Müzesi'ni gezebilirsiniz. Müzede bulunan eserler, Amasya'nın tarihini ve kültürünü gözler önüne serer.

Yeşilırmak Kıyısında Yürüyüş ve Piknik

Amasya, Yeşilırmak Nehri'nin kıyısında yer alır ve bu alan şehirde dinlenmek ve keyifli vakit geçirmek için ideal bir mekandır. Yeşilırmak kıyısında yürüyüş yapabilir, nehre nazır kafelerde oturabilir veya piknik yapabilirsiniz.

Amasya Müzik Bahçesi Konserleri

Yaz aylarında Amasya'da düzenlenen Müzik Bahçesi etkinlikleri, çeşitli müzik türlerinde konserler ve gösteriler sunar. Bu etkinliklere katılarak canlı müzik performanslarını izleyebilir ve eğlenceli bir akşam geçirebilirsiniz.

Şehir Turu ve Yürüyüş Rotası

Amasya'nın tarihi dokusunu keşfetmek için şehir turuna çıkabilirsiniz. Çeşitli tur firmaları tarafından düzenlenen rehberli turlara katılabilir veya kendi rotanızı oluşturarak Amasya'nın tarihi sokaklarını ve yapılarını gezebilirsiniz.

Amasya Yöresel Lezzetleri Tadımı

Amasya, yöresel lezzetleriyle ünlüdür. Şehirde bulunan yerel restoranlarda Amasya'nın geleneksel yemeklerini ve tatlılarını deneyebilirsiniz. Özellikle Amasya elması, cevizli sucuk, misket köfte ve yöresel tatlılar tadılabilir.

Amasya Tarihçesi

Amasya'nın tarihçesi, binlerce yıl öncesine dayanmaktadır ve çeşitli medeniyetlere ev sahipliği yapmış önemli bir şehirdir. Amasya'nın tarihi, M.Ö. 7. yüzyıla kadar uzanmaktadır. Hititler, Lidyalılar ve Persler gibi çeşitli antik medeniyetler bu bölgede hüküm sürmüştür. Antik dönemde Amasya, önemli bir ticaret ve kültür merkezi olarak ön plana çıkmıştır. M.Ö. 4. yüzyılda Büyük İskender'in Pers İmparatorluğu'nu fethetmesiyle Amasya, Helenistik etki altına girmiştir. Daha sonra Roma İmparatorluğu'nun egemenliği altına girmiştir. Roma döneminde Amasya, önemli bir askeri ve idari merkez haline gelmiştir. Roma İmparatorluğu'nun bölünmesiyle Amasya, Bizans İmparatorluğu'nun bir parçası olmuştur. Bu dönemde şehir, Hristiyanlık merkezlerinden biri haline gelmiştir. Amasya, Bizans döneminde önemli bir kültürel ve dini merkez olarak gelişmiştir. 1075 yılında Türklerin Amasya'ya hakim olmasıyla şehir, Selçuklu Türkleri'nin yönetimine geçmiştir. Bu dönemde Amasya, Türk-İslam kültürünün etkisi altında gelişmiş ve önemli bir kültür merkezi olmuştur. 1393 yılında Osmanlı İmparatorluğu'nun hakimiyeti altına giren Amasya, Osmanlı döneminde önemli bir idari merkez haline gelmiştir. Osmanlılar döneminde şehir, kültürel ve ticari açıdan önemli bir yer olmuş, birçok cami, medrese, han ve hamam inşa edilmiştir. Osmanlı İmparatorluğu'nun sona ermesiyle Amasya, Türkiye Cumhuriyeti'nin bir parçası olmuştur. Günümüzde Amasya, tarihi ve kültürel mirasıyla önemli bir turistik destinasyon olarak kabul edilmektedir.

Amasya Neyi ile Ünlü?

Amasya Elması

Amasya, dünyaca ünlü Amasya elmasıyla tanınır. Özellikle Ekim ve Kasım aylarında hasat edilen bu elma çeşidi, tatlı ve sulu tadıyla bilinir. Amasya elması, şehre özgü bir lezzet olarak ün kazanmış ve bölgenin sembolü haline gelmiş.

Peri Bacaları

Amasya'nın çevresinde, doğal oluşumlar olan peri bacaları bulunur. Bu eşsiz kaya oluşumları, binlerce yıl boyunca rüzgar ve su erozyonuyla şekillenmiştir. Peri bacaları, Amasya'nın doğal güzelliklerinden biridir ve ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Tarihi ve Kültürel Miras

Amasya, zengin tarihi ve kültürel mirasıyla ünlüdür. Şehirde birçok tarihî yapı, müze ve anıt bulunmaktadır. Amasya Kalesi, Ferhat ile Şirin Aşıklar Müzesi, Hazeranlar Konağı gibi önemli tarihi ve kültürel mekanlar şehrin ününü artırıyor.

Yeşilırmak Nehri

Amasya, Yeşilırmak Nehri'nin kıyısında kurulmuştur. Nehir kıyısındaki yürüyüş yolları, parklar ve dinlenme alanları şehrin önemli cazibe merkezlerindendir. Yeşilırmak Nehri, Amasya'nın doğal güzelliklerinden biridir ve ziyaretçilere keyifli zaman geçirme imkanı sunuyor.

Yöresel Mutfağı

Amasya, zengin ve çeşitli bir yöresel mutfağa sahiptir. Özellikle kuzu eti yemekleri, Amasya çöreği, Amasya mantısı, Boran çorbası gibi lezzetler yöresel mutfağın önemli örnekleridir. Yöresel lezzetleri tatmak, Amasya ziyaretinin vazgeçilmezlerinden.

Amasya'da Nerede Denize Girilir?

Türkiye'nin İç Anadolu bölgesinde yer alan bir şehirdir ve doğrudan denize kıyısı bulunmamaktadır. Amasya, iç kesimlerde yer alır ve çevresindeki su kaynakları genellikle nehirler ve göllerdir. Dolayısıyla, Amasya'da doğrudan denize girilecek bir sahil bulunmuyor.

Amasya'da Yapılacak En İyi Şeyler?

Yöre de gezip görülecek yer çok. Kaya Mezarları, Aynalı Mağaralar, Amasya Müzesi, Ferhat Su Kanalı, Taş Han, Vakıf Bedesten Kapalı Çarşı, Gök Medrese Camii, Gümüşlü Camii, Mehmet Paşa Camii, Büyük Ağa Medresesi bunlardan birkaçı. Ayrıca Hatuniye Mahallesi'ndeki eski Osmanlı evlerini mutlaka görmelisiniz.
Nehir boyunca güzel bir yürüyüş yapıp nehrin kenarlarındaki kahvelerde dinlenebilirsiniz. Mehmet Paşa Cami ve Bursa'daki Yeşil Camiyi andıran Beyazıt Camisi'ni gezip görebilirsiniz. Gümüşlü Cami ve Gök Medrese oldukça etkilidir. Kaya mezarlıklarını, Aynalı mağarayı ziyaret edin. Taş Han ve Vakıf Bedesten Kapalı Çarşısı şehrin en güzel gezinti noktalarından biridir.
Tarihin ve doğanın kucağındaki kent Amasya'da tatilinizin her günü dolu dolu geçecek. Gezip görmeniz gereken pek çok yer, yapmanız gereken pek çok etkinlik var. Öncelikle şehrin tarihi yerlerini; camilerini, kümbetlerini, bedesten, hamam ve medreselerini mutlaka gezip görmelisiniz. İsterseniz hamamlarında ve kaplıcalarındaki şifalı sularında bir gün geçirerek yılın tüm yorgunluğunu atabilir ve sağlık depolayabilirsiniz. Amasya Kalesi eteklerinde yapılmış olan Kral Kaya Mezarlarını görebilirsiniz. Doğayla iç içe olmayı sevenlerdenseniz kenti ikiye bölen Yeşilırmak Nehri kenarında ya da şehrin tek gölü Borabay Gölü kenarında yürüyüşler ya da bisiklet turları planlayabilirsiniz. Balık meraklıları için önerimiz ise Borabay Baraj Gölü ve Yeşilırmak kenarında olta balıkçılığı. Yedi kuğular Kuş Cenneti'nde farklı kuş türlerini gözlemleyebilirsiniz. Şehrin merkezinde vakit geçirmek isterseniz de bedesteni, çarşıyı gezip yöresel hediyelik eşyalar alabilir, ister merkezde isterseniz de Yeşilırmak kenarında güzel bir kahve molası verebilir, şehri dinlerken yorgunluğunuzu atabilirsiniz. Akşamları ise kale ve kral mezarları manzarasına karşı Yeşilırmak kenarında güzel bir yemek yiyebilirsiniz. İsterseniz Türk ve dünya mutfağı isterseniz de Amasya'nın yöresel lezzetleri ile damağınızı şenlendirebilirsiniz.

Amasya'da Yeme – İçme Önerileri

Amasya diyince akla gelen ilk yiyecek elma. Bol bol yemeden geçmeyin. Ayrıca elma tatlısı, toyga çorbası, cılbır çorbası ve bakla dolması da diğer meşhur lezzetler.
Lezzetli elmaları ile ünü artık dünyaya yayılan Amasya'da tatmak isteyeceğiniz pek çok yöresel yemek de mevcut. Amasya'nın zengin bitki çeşitliliği mutfak kültürüne de yansımış. Yöresel yemeklerin başında lezzetli çorbalar yer alıyor: toyga çorbası, kesme ibik çorba, çatal çorba, helle çorbası gibi. Çorbaların yanında papara, cırıkta-cızlak, cılbır, bakla dolması, Amasya usulü sini su böreği, hengel, kabak kabuklu pilav, sirkeli ciğer gibi farklı ama bir o kadar da lezzetli ve sağlıklı yöresel yemekleri de tatmalısınız. Bu lezzetlerin keyfini çıkardıktan sonra sıra geldi tatlıya; yuka tatlısı, gömlek kadayıfı, zerdali gallesi, vişneli ekmek gibi tatlıları da denemeyi unutmayın.
Yöresel yemeklerin dışında şehir merkezinde pek çok yerde Türk ve dünya mutfağına özgü farklı lezzetleri bulabilirsiniz. Tavuk, et ve kebap çeşitlerinin yanı sıra fast food restoranları da mevcut.

Galip Amasya Çörekçisi

1925 yılından günümüze, kuşaktan kuşağa orijinal tarifle aktarılan asırlık lezzet Amasya çöreği, 2006 yılında Türk Patent Enstitüsü tarafından bu işletmede tescillenmiştir. Amasya'yı ziyarete gelenlerin tatmadan geçmediği bu meşhur çörek nohut mayasından hazırlandığı için yerli halk tarafından nohutlu çörek olarak da biliniyor.

Amaseia Mutfağı

Buraya geldiğinizde meşhur keşkek, toyga çorbası, baklalı yaprak sarması, güveçte etli kuru fasulye ve bamya yemeği sipariş edebilirsiniz.

Emin Efendi Konakları

Emin Efendi restoranında şehrin geleneksel tatlarını da orijinal tariflerle pişiriyor. Konak pencerelerinden II. Bayezid Külliyesi ve ırmak manzarası yemek sırasında sizlere eşlik edecek. Et ızgara ve kebap çeşitleri en çok tercih edilen lezzetleri arasında.

Ali Kaya Restaurant

Amasya yerli halkının uğrak noktalarından olan bu mekanda yemeğinizi yerken Amasya'da olmanın ne anlama geldiğini tam manasıyla hissedeceksiniz. Ziyarete gelenlerin sıklıkla sipariş ettiği Tokat kebabı dışında et ızgara ve kebap çeşitleri, kuzu şiş, saç kavurma yer alıyor. Alkollü ve alkolsüz içecek imkanı sunan menüsü, ışıklarla süslü nehir manzarası ile denemeye değer.

Taşhan Otel & Restaurant

Restoran bölümünde Taş kebap, et ve tavuk çökertme, lokum, bostan kebabı, keşkek, yaprak sarması ve irmik helvası en çok tercih edilen yemekleri arasında. Haftanın belirli günlerinde Yeşilçam açık hava sinema gösterimleri de yapılıyor üstelik. Adres: Gazimahbup Mahallesi Taşhan Sokak No:1 (Arasta) Merzifon, Amasya İletişim: 0358 514 44 00

Rumi Usta'nın Yeri

Türk Patent Enstitüsü tarafından tescillenmiş Merzifon keşkeği denilince hiç şüphesiz ilk adres Rumi Usta'nın Yeri nam-ı diğer Kör Rumi. Sakız kıvamında, tüm malzemelerin bütünleştiği bol etli keşkek, Merzifon'a özgü olarak tereyağında kavrulmuş domates sosu ve haşhaşlı burgu Amasya çöreği ile birlikte servis ediliyor.

Amasya'da Çocuk Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Amasya'da çocuk dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Amasya'da Denize Sıfır Konumda Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Amasya'da doğrudan denize girilecek bir sahil bulunmuyor. 

Amasya'da Tekerlekli Sandalyeye Uygun Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Amasya'da tekerlekli sandalyeye uygun küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Amasya'da İleri Yaş Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Amasya'da ileri yaş dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Amasya'da Hayvan Dostu Küçük & Butik Oteller Hangileri*

Amasya'da hayvan dostu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Amasya'da Havuzlu Küçük & Butik Oteller Hangileri? 

Amasya'da havuzlu küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz.

Amasya'da Her Şey Dahil Küçük & Butik Oteller Hangileri?

Amasya'da her şey dahil küçük ve butik otel seçenekleri için küçük oteller sitesine göz atabilirsiniz. 

Amasya Otellerinde Erken Rezervasyon Fırsatları

Amasya'da konaklama için erken rezervasyon fırsatları çeşitli oteller tarafından sunulmaktadır. Erken rezervasyon yaparak hem belirli bir tarih aralığında yerinizi garanti altına alabilir hem de genellikle indirimli fiyatlardan yararlanabilirsiniz. Amasya'da bulunan otellerin web sitelerini ziyaret ederek veya telefonla iletişime geçerek erken rezervasyon fırsatları hakkında bilgi alabilirsiniz. Ayrıca, çeşitli seyahat siteleri ve platformları da Amasya otellerinde erken rezervasyon fırsatları sunuyor.

Etiketler: Amasya Butik otelleri, Amasya nehir kenarı otelleri, Amasya Otelleri, Amasya nehir manzaralı Otelleri, Amasya Havuzlu oteller, Amasya Merkez Otelleri, Amasya butik otel tavsiye, Amasya en güzel Otelleri, Amasya Butik Otel Fiyatları

Blog: Amasya Gezi Rehberi - Amasya Gezilecek Yerler - Amasya'da Ne Yenir gezi blogu için tıklayın.

Sıkça Sorulan Sorular

Amasya bölgesinde manzarası ile dikkat çeken oteller hangileridir?
Uluhan Hotel; Yeşilırmak Nehri kıyısında bulunuyor. Manzara olağanüstü!
Amasya bölgesinde aileler için en uygun oteller hangileridir?
Lalehan Hotel; ailelerin rahatlıkla konaklayabileceği konfora sahip.
Amasya bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Amasya bölgesinde tavsiye edebileceğiniz en iyi oteller hangileridir?
Taşhan Hotel, eski devrin heybeti ile farklı bir doku yaratıyor.
Amasya bölgesinde evcil hayvan dostu olan oteller hangileridir?
Gönül Sefası Konağı, evcil hayvan dostu otellerimizden.
Amasya bölgesinde havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Şehir merkezinden, Amasya Merzifon Havalimanı arabayla yaklaşık kırk dakika sürüyor.
Amasya bölgesinde Amasya Kalesi yakınlarındaki oteller hangileridir?
Amasya tıpkı nehir merkezli Avrupa kentleri gibi. Yeşilırmak boyunda, eski konakların cumbalarının nehrin üzerine peşi sıra uzandığı muntazam görüntüsü göz kamaştırıyor. Evlerin arka tarafında Pontus krallarının MÖ 3.-2.yüzyıla ait kaya mezarları bulunuyor. Daha da yukarıda heybetli görüntüsü ile mest eden Amasya Kalesi... Otel önerilerimiz için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Amasya bölgesinde II.Bayezid Külliyesi yakınlarındaki oteller hangileridir?
II.Bayezid Külliyesi nehrin sol kıyısında, 1468 yılında yapılmış, Osmanlı süslemeleriyle dolu görkemli bir yapı. Otel önerilerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.
Amasya bölgesinde Gökmedrese Camii yakınlarındaki oteller hangileridir?
Gökmedrese Camii ile Torumtay Türbesi (1266-1278) : Selçuklu sultanlarından birinin kölesi olan Emir Şerafeddin Torumtay tarafından yapılmış. Otel önerilerimiz için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.