Mardin Rehberi

Mardin: En detaylı ve güncel Mardin Gezi Rehberi için blog sitemizi ziyaret edin!
 

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin en önemli kentlerinden biri olan Mardin, bugün dinlerin, dillerin ve farklı pek çok kültürün barış ve huzur içinde yaşadığı örnek kentlerden biridir.   

Mardin gerek coğrafi özellikleri gerek kültürel ve tarihi özellikleri ile sadece ülkemizden değil, dünyanın da pek çok yerinden turistin merak ettiği ve ziyarete geldiği şehirlerdendir.

Midyat gibi kültürel zenginlikleri ile ön planda olan ilçeleri, tarihi kalıntıları, iklimi, halkı ve kültürü ile gerçekten de görülmeye değer kentlerimizden biri Mardin.   

Mardin’in yerleşim olarak tarihi oldukça eskilere uzanır. Yaklaşık olarak MÖ 3000 yılında ilk yerleşim görüldüğü Mardin, o zamanlardan beri hem Müslüman hem de Hristiyanlar için önemli bir dini ve coğrafi merkez olmuştur. Bugün Mezopotamya olarak bilinen bölgede kurulan Mardin, bugüne kadar pek çok köklü medeniyete de ev sahipliği yapmıştır. 
Mardin çevresinin yani Yukarı Mezopotamya olarak bilinen yerin ise tarihi MÖ 8000 yılına kadar uzanır. Yerleşimin Süryaniler ile başladığı bilinmektedir. Sonrasında Akadlar, Babiller, Hititler, Asurlar, Urartular ve Persler hüküm sürmüştür. Sonrasında Roma, Bizans, Selçuklular, Artuklular ve Osmanlı İmparatorluğu’nun hâkimiyetine girmiştir şehir.   

Bu kadar farklı ve köklü kültür ve medeniyetlerin hâkimiyetinde kalan Mardin’de, bugün pek çok noktada tarihi kalıntıları ve bu kültürlerin izlerini görmek mümkündür.    

Mardin’in adı ile ilgili ise pek çok farklı hikâye anlatılmaktadır. Kimileri Mardin’in kelime anlamının kale olduğunu ve şehirden çok fazla kale bulunduğu için bölgeye Mardin dendiğini söylemektedir. Bazı kaynaklara göre ise hastalanan Pers Kralı iyileşmek için bu bölgeye gelir. Kralın adı da Mardin’dir. Bu sebeple de şehre Mardin adı verilmiştir. Tarihte Marde, Maride gibi pek çok farklı isimle anılan Mardin, zamanla bugünkü haline gelmiştir.   

Mardin bugün tarihi eserleri, yeryüzü şekilleri, kalıntıları ve farklı dün ve kültürlere ev sahipliği yapan muhteşem coğrafyası, köklü kültürü ile pek çok yerli ve yabancı turiste ev sahipliği yapmaktadır. Bölgede geçmiş dönemlerden kalan çok sayıda han, cami, hamam, manastır, kilise, sinagog, köprü ve pek çok kalıntı bulunmaktadır. Şehrin tüm bu güzelliklerini görmek için bölgeye her yıl iki milyonu aşkın yerli ve yabancı turist gelmektedir.   

Mardin gerçekten de şiir gibi etkileyici bir şehirdir. Hele de günün ilk ışıkları ile aydınlandığında, biraz da yükseklerden seyrediyorsanız şehri oldukça etkileyicidir. Daracık sokaklarında, tarihi çarşısında gezmeye çıktığınızda ise kendinizi yüzlerce yıl geride, tarihin sayfalarında geziniyor gibi hissediyorsunuz. Her sokaktan bambaşka güzellikler ve sıcacık, samimi insanlar çıkıveriyor karşınıza. Şehrin otantik havası sizi de sarıyor.   

Mardin sokaklarındaki taş evlerin altında yatan tarih ise oldukça şaşırtıcı. Eski Roma yerleşimleri, mezarları, mahzenleri ile her taşın altından hakikaten tarih fışkırıyor bu şehirde. Mardin bu anlamda oldukça gizemli de bir şehir. Her sokağı yeni bir tarihe ve gizemli bir sayfaya açılıyor. Turistler işte bu gizemli ve otantik havaya, tarihine âşık olup ayrılıyor Mardin’den.   

Mardin’de yılın her dönemi, tüm bu güzellikleri görmeye gelen, çok sayıda yerli ve yabancı turist görmeniz mümkün. Gelen misafirleri ağırlamak için pek çok farklı mimaride ve kalitede Mardin oteli mevcut şehirde. Mardin otelleri genellikle şehir merkezinde ya da civardaki Midyat gibi ilçelerde konumlanmışlar. 
    

Mardin otelleri konum olarak pek çok tarihi ve turistik noktaya oldukça yakın durumdalar. Hangi Mardin otelinde kalırsanız kalın istediğiniz her noktaya kısa sürede ve kolayca ulaşabilirsiniz.   

Mardin butik otellerinin mimarileri ve dekorasyonları da oldukça etkileyici. Şehirde yeni inşa edilen Mardin butik otelleri nin yanı sıra tarihi özelliklere sahip konaklama tesisleri de mevcut. Bölgeye özgü mimari ile inşa edilmiş eski Mardin evlerinin restore edilmesi ile hizmete açılan Mardin otelleri de mevcut. Dekorasyonu da bölge kültürünü yansıtan, tarihi özellikli Mardin otellerinde konakladığınızda şehrin otantik havası odanızda da yalnız bırakmıyor sizi. Tarih sayfalarındaki yolculuğunuz yatağınıza uzandığınızda da yalnız bırakmıyor sizi.   

Mardin otelleri yılın her dönemi hizmete açıklar. Özellikle ilçelerde bulunan Mardin otelleri butik ve küçük otel tarzında hizmet veriyorlar. Dolayısıyla işletmecilerinin çoğu, aynı zamanda burada yaşayan halk. Dolayısıyla oldukça samimi ve sıcak bir şekilde ağırlanıyorsunuz.    

Mardin otelleri aynı zamanda günümüz modern imkânlarına da sahipler. Genellikle oda kahvaltı hizmet veriyorlar, ancak restoranlarında günün her saati Mardin mutfağından orijinal lezzetleri bulabilirsiniz.   

Mardin otellerinin fiyatları ise oldukça uygun. Genel olarak bahar ve yaz dönemlerinde yoğun olan otellerde, her kesimden turiste hitap eden seçenekler var. Ancak eğer siz de yoğun olan dönemlerde Mardin’e gidecekseniz rezervasyon yaptırmanızda fayda var.
Yakın zamanda güzel ve tarih dolu bir Mardin tatili planlıyorsanız sitemizi inceleyerek Mardin otelleri, Mardin otel fiyatları ve uygun fiyat seçenekleri ile ilgili bilgi alabilirsiniz.

Filtreler
Beldeler
Tümünü Gör (1)
Daha Az Göster
Tesisteki Olanaklar
Tümünü Gör (73)
Daha Az Göster
Nereye Gidiyorsunuz?
Giriş
14.12.2024
Çıkış
15.12.2024
Misafirler
2 misafir
4.5 · Harika · 12 yorum
İzala Hotel, Mardin
En iyi fiyat alınıyor

Kasr-ı Nehroz Hotel, Midyat

4.5 · Harika · 11 yorum
Kasr-ı Nehroz Hotel, Midyat Mardin
1600 yıllık Nehroz Kasrı şimdilerde şık bir otel olarak hizmette.
En iyi fiyat alınıyor

Mardius Tarihi Konak

5.0 · Harika · 2 yorum
Mardius Tarihi Konak, Mardin
Lüks ve Tarihi Konak Otel, Mardin
En iyi fiyat alınıyor
4.0 · İyi · 2 yorum
Maridin Otel, Mardin
Lüks Otel
En iyi fiyat alınıyor

Selçuklu Konağı

5.0 · Harika · 3 yorum
Selçuklu Konağı, Mardin
En iyi fiyat alınıyor
4.0 · İyi · 1 yorum
Shmayaa Hotel, Midyat Mardin
En iyi fiyat alınıyor

Sıkça Sorulan Sorular

Mardin'de hangi işletmeler çiftler için en uygun?
Mardius Tarihi Konak ; Ortaçağ'daki kökleriyle bağını koparmamış bu mistik şehre son derece yakışır vaziyette şık ve otantik odalarında konuklarını ağırlıyor.
Mardin bölgesindeki hangi oteller güzel manzaraya sahip?
Izala Hotel ; Mardin'in sırlarla dolu manzarasını gözler önüne seriyor. Tadını çıkarın Mezopotamya Ovası'nın!
Mardin bölgesindeki hangi oteller aileler için en uygun?
Maridin Otel ; ailelerin rahatlıkla konaklayabileceği konfora sahip.
Mardin bölgesindeki ortalama otel fiyatları nedir?
Otel fiyatları için sitemizi inceleyebilirsiniz.
Mardin'de hangi oteller güzel kahvaltı servisine sahip?
Mardius Tarihi Konak; yöresel, eşsiz gurme lezzetler sunuyor kahvaltıda. Bütün övgüleri hak ediyor!
Mardin bölgesindeki havaalanına yakın en iyi oteller hangileridir?
Mardius Tarihi Konak ; Mardin Havalimanı'na arabayla yarım saat mesafede bulunuyor.
Mardin bölgesinde merkeze yakın oteller hangileri?
Izala Hotel ve Maridin Otel eski kentte bulunuyor. Gezip görebileceğiniz onlarca yer var. Tavsiyelerimize blog sayfamızdan ulaşabilirsiniz.
Mardin bölgesinde şömineli oteller hangileri?
Mardius Tarihi Konak'ta şöminenin keyfini çıkarın! Başka hiçbir şey aramayacaksınız , sadece o anın keyfini çıkaracaksınız...
Mardin bölgesinde Kasımiye Medresesi yakınındaki oteller hangileri?
Mardius Tarihi Konak'tan yürüyerek yaklaşık yirmi dakika uzaklıkta yer alıyor Kasımiye Medresesi.
Mardin bölgesinde Deyrüzzaferân Manastırı yakınındaki oteller hangileri?
Deyrüzzaferân Manastırı ; şehrin Artuklu ilçesinde bulunuyor. Eski kentten arabayla yaklaşık on beş dakikada varabilirsiniz.
Mardin bölgesinde Dara Mezopotamya Harabeleri yakınındaki oteller hangileri?
Dara Mezopotamya Harabeleri ; eski kentten arabayla yaklaşık yarım saat uzaklıkta yer alıyor. Sitemizden refere ettiğimiz yerlere bakabilirsiniz.