Ankara’dan Hafta Sonu Kaçış Rotası - Kızılcahamam

Ankara kaçış rotası olan Kızılcahamam, Ankaralıların rağbet gösterdiği lokasyonlardan biridir. Özellikle hafta sonu tatili için düşünülen Kızılcahamam, şifalı termal suları ve dikkat çekici doğa manzaralarıyla da tercih edilesi bir tatil deneyimi barındırır. Kızılcahamam aile havuzlu oteller başta olmak üzere bu ilçede pek çok konaklama türü tercih edilebilir. Bu lokasyonda tercih edebileceğiniz pek çok olanak için termal otellere konaklama listesine dahil edebilirsiniz. İşte hafta sonu tatil planı için Kızılcahamam gezi rotası rehberi!
Kızılcahamam’da Nereler Gezilir?

Bir nevi Ankara’nın yeşillik merkezi olan Kızılcahamam ilçesi, tabiatı ile ünlüdür. Milli Parkları ortaya çıkaran ormanlar ve mesire alanları, Kızılcahamam’da temiz hava almanın başlıca duraklarıdır. Doğal güzelliklere ev sahipliği yapan bu ilçe, köyleri ve gezilecek müzeleri ile de ünlüdür. Ayrıca Kızılcahamam, kamp severlere de hitap eden kamp alanlarına sahiptir. Kızılcahamam’a bir kaçamak planlıyorsanız bu ilçeye tarihi-kültürel bir gezi yapabilir veya tabiat ile baş başa bir kamp yapmayı tercih edebilirsiniz. Hafta sonu Kızılcahamam’da kamp yapmayı planlayacaksanız göllerin ve milli parkların uygun alanlarında çadırınızı kurabilirsiniz. Kızılcahamam’da kamp yapmanın uğrak yeri olan Karagöl Jeositi haricinde, Soğuksu Milli Parkı, Şahinler Tabiat Kamp Parkı, Kurumcu Göleti Kamp Alanı ve Alicin Kültürel Jeositi Kamp Alanı da doğa ile baş başa kalabileceğiniz meşhur yerler arasındadır. Ayrıca bu kamp alanlarında doğa yürüyüşü ve bisiklet turu gibi imkânlarla karşılaşmanız da mümkün. Yine kamp yaparken göllerin ve milli parkların seyrine doyum olmaz manzaralarıyla da doğanın keyfini çıkarabilirsiniz.

Görsel: Karlar arasında bir otelin uzaktan görünümü

Kızılcahamam’da Nerede Kalınır?

Hafta sonunu Kızılcahamam’da gerçekleştirecekler için pek çok alternatif konaklama seçeneği var. Doğaseverler için kamp tercih edilebilecek seçenekler arasında yer alırken sakin ve rahatlatıcı bir tatil isteyenler için Kızılcahamam en iyi otel seçeneği arasında ise termal oteller bulunur. Kamp ve mesire alanlarında konaklayacaklar, ücretli veya ücretsiz şekilde bu alanlarda hafta sonu tatili planlayabilirler. Termal otellerde konaklamak isteyenler ise bu otellerin geniş imkânlarından yararlanarak hem rahatlatıcı hem de konforlu bir hafta sonu geçirebilirler.
 Termal otellerin şifalı termal havuzları dışında spa-masaj çeşitlerinden de faydalanabilirsiniz. Hafta sonunda hem spa-masaj hem de termal havuz deneyimi için Kızılcahamam termal otellerine başvurabilirsiniz.
 Görsel: fırına konan bazlamalar

Kızılcahamam’da Ne Yenir?

Kızılcahamam’da tatil yaparken yeme-içme kültürüyle de tanışarak bu ilçeyi keşfedebilirsiniz. Yerel yemek kültürüne eşlik eden birbirinden çeşit yemekler ile birlikte Kızılcahamam’a özgü yemekleri görmek de mümkündür. Bu yemekler arasında; bazlama, höşmerim, kül böreği, kapama, toyga çorbası, mancar sarması, ekmek aşı ön plana çıkan yemek seçenekleridir. Et ve hamur işi yemeklerin öne çıktığı Kızılcahamam’da aç kalmanız da neredeyse imkânsızdır.
 Kızılcahamam’ın meşhur yemeklerini, esnaf lokantalarında ve otel restoranlarında deneyimleyebilirsiniz. Özellikle konforlu bir tatil geçirmek için gideceğiniz otellerin restoran hizmetlerine de göz atarak hem karnınıza hem de ruhunuza iyi gelecek bir tatil planlayabilirsiniz.