Belgrad'da Bir Gün

Belgrad uçak bileti satın almadan önce bu şehrin önemli yerlerini ve neler yenebileceğini bilmek, gezinizi daha iyi hale getirebilir.

Belgrad uçak bileti satın almadan önce bu şehrin önemli yerlerini ve neler yenebileceğini bilmek, gezinizi daha iyi hale getirebilir. 
Sırbistan'ın başkenti Belgrad, hem tarihi hem de kültürel açıdan Avrupa'nın önemli şehirlerinden biridir. Turistik açıdan da popüler bir destinasyon olup, özellikle uygun fiyatlı tatil arayan gezginlerin tercih ettiği rotalardan biridir.
Belgrad, karasal iklimi nedeniyle özellikle kış aylarında zorlu hava koşullarına maruz kalabilir. Kent, kış mevsiminin büyük bir kısmını 0 derece civarında sıcaklıklarla geçirirken, yaz aylarında ise sıcaklık 30 dereceye kadar çıkabilmektedir. Özellikle kış aylarında yağmur ve kar yağışı sıkça görülmektedir.
Belgrad'ı soğuk hava etkisi altında olmadan keşfetmek istiyorsanız, Belgrad uçak bileti almayı ilkbahar veya yaz aylarına denk getirmeyi düşünebilirsiniz.
Belgrad'ın En Popüler Turistik Yerleri
Belgrad gezilecek yerler listesi oldukça fazladır. Zira kent tarih bakımından oldukça zengindir. Örnek olarak Kalemegdan onlardan bir tanesidir.
Türkçe kökenli bir isme sahip olan Kalemegdan, Belgrad'ın en önemli turistik noktalarından biridir. Bu bölgede Belgrad Kalesi ve çevresindeki park bulunmaktadır. Kalemegdan'da aynı zamanda Türkçe kökenli Sahat Kula (Saat Kulesi) adlı önemli bir yapı da yer almaktadır. Bölge, Tuna ve Sava nehirlerinin kesiştiği noktada konumlanmıştır. Belgrad tarihi yerleri arasında dünyanın dört bir yanından Belgrad'a yönelen gezginlerin ilgisini çeken bir destinasyondur.
Nikola Tesla Müzesi
Krunska Caddesi'nde bulunan Nikola Tesla Müzesi, ünlü bilim insanı Nikola Tesla'nın icatlarını ve kişisel eşyalarını ziyaretçilere sunmaktadır. 1952 yılında açılan müze, Tesla'nın eserlerinin kopya ya da demo versiyonlarını görmek isteyenlere bu fırsatı sunmaktadır.
Müzede 160 bin orijinal belge bulunmaktadır ve Tesla'nın kitapları, dergileri ile birlikte sanat koleksiyonu gibi farklı alanlardan 5700 kişisel eşyası da sergilenmektedir. Belgrad uçak bileti almadan bilmeniz ve şehre geldikten sonra gitmeniz önerilen bir diğer yerdir.
Tasmajdan Park
Belgrad'da huzurlu bir atmosfer sunan Tasmajdan Park, mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biridir. Türkçe kökenli ismiyle Kalemegdan gibi park, St. Mark Kilisesi ve birçok tarihi yapıya ev sahipliği yapmaktadır.
Park içinde yer alan Çocuk Kültür Merkezi, Dusko Radovic Çocuk Tiyatrosu ve tarihi postane binası da ilgi çekici noktalardandır. Tasmajdan ismi ise bölgedeki taş ocaklarından kaynaklanan bir Osmanlı dönemi referansına dayanmaktadır.
Belgrad'da Nasıl Eğlenilir?
Peki burada eğlenmek için ne yapabilirsiniz? Bunun için ilk olarak Belgrad nehir gezisi yapmak atlanmamalıdır. Özellikle sevdikleriniz ile buraya gelmişseniz bunu kaçırmamak, romantik anlar yaşamanıza yardımcı olabilir. Ayrıca nehir gezisi esnasında birbirinden güzel kareler yakalama imkânı da vardır.
Ayrıca farklı yerler de yine mevcuttur. Zira canlı gece hayatıyla öne çıkan bir tatil destinasyonudur. Şehir, Tuna ve Sava nehirleri kıyısında konumlanarak bu avantajı eğlencelere yansıtmaktadır. Nehir üzerindeki teknelerde birçok disko ve gece kulübü bulunmaktadır.
Parti şehri olarak anılan Belgrad, yüzen diskolardaki gece eğlencelerini sabahın ilk saatlerine kadar sürdürmektedir. Kış aylarında ise şehir merkezindeki kulüp ve diskolara ilgi artmaktadır. Özellikle Skadarlija bölgesi, Belgrad'daki eğlencenin merkezi olarak bilinir. The Bank Club, Hype ve Brankow gibi mekanlar, Belgrad'ın gece hayatının popüler noktaları arasında yer almaktadır. Belgrad uçak bileti aldıktan sonra bu gibi yerler arasından da size en uygun olanlar gezilebilir.
Belgrad'da Ne Yenir?
Her ülkenin özel bir mutfağı vardır. Bu bakımdan Belgrad yemekleri de bilinmesi önerilen bir konudur. Belgrad, yeme-içme kültüründe Türk etkilerini taşıyan birçok alana sahiptir. Hamur işleri ve kırmızı etin öne çıktığı bir mutfağa sahip olan şehir, tanıdık lezzetlere ev sahipliği yapmaktadır:
    Pljeskevica
    Ajvar
    Krofne
    Pecenje
    Riblja Corba - Balık Çorbası
    Becka Snicla
    Skembici - İşkembe
    Burek (Börek)
    Punjene Paprike - Biber Dolması
    Proja - Mısır Ekmeği
    Karadordeva Snicla
Ancak bunların her birinin malzemelerinin değişebileceği unutulmamalı; yemeden önce neler olduğuna daha ayrıntılı bir şekilde bakılmalıdır.
Belgrad'dan Ne Alınır?
Peki Belgrad uçak bileti satın aldıktan sonra buradan neler alabilirsiniz? Belgrad'da alışverişin merkezi, şehrin ana caddelerinden biri olan Knez Mihailova Caddesi'nde atıyor. Cadde boyunca birçok butik ve dünyaca ünlü markaya ait mağaza bulunmaktadır. Sevdiklerinize özel hediyeler almak istiyorsanız, Knez Mihailova Caddesi'nde keyifli bir alışveriş turuna çıkabilirsiniz. Ayrıca caddede mevcut olan hediyelik eşya dükkanlarında şehre özgü el yapımı ürünler ve tığ işleri bulabilirsiniz.