Çocuklarınızla çıktığınız tatili daha keyifli hale getirmek için tüyolar

Hayatınızdaki en güzel hediyeniz ve verdiğiniz en güzel karar olan çocuklarınızla tatile çıkmak, sizin için kâbus gibi olabilir veya gözünde gereksiz yere büyütüyor olabilirsiniz. Ama tabii ki işinizi kolaylaştıracak küçük ve basit ipuçları var. Bir anne baba olarak kesinlikle bizden daha iyi biliyor ve çocuğunuzu daha iyi tanıyorsunuz, ancak önerilerimize kulak vermeniz aklınıza yeni şeyler getirebilir ve bakış açınızı değiştirebilir. İşte çocuklarımızla keyifli, sorunsuz ve eğlenceli bir tatil için:

• Öncelikle ne olursa olsun, sadece tatilde de değil, her zaman sakin ve soğukkanlı olmalısınız. Çünkü çocuğunuz hangi yaşta olursa olsun, siz de biliyorsunuz ki, stresinizi hisseder ve o da daha fazla gerilir. Dolayısıyla her daim sakin ve güler yüzlü olmakta fayda var.

• Mümkünse otelinizi önceden belirlemiş olmanız ve rezervasyon yaptırmanız iyi olacaktır. Eğer küçük yaşlarda bir çocuğunuz, hatta bir bebeğiniz varsa biraz daha sakin yerleri ve otelleri seçmenizde fayda var.

• Otelinize önceden karar vermeniz aynı zamanda aramak zorunda kalmayacağınızı da gösterir ve yepyeni bir gerginlikten kurtulmuş olursunuz. Arabanıza atlar ve ellerinizle koymuş gibi bulur, yerleşirsiniz tesisinize.

• Yanınızda olmazsa olmazların başında ilaçlar ve güneş kremleri geliyor. Öncelikle çocuğunuzun ilaçlarını ve ağrı kesici ilaçlarla yanık kremleri almalısınız yanınıza. Güneş kremleriniz ise çocuğunuza özel ve yüksek korumalı olmalı.

• Yola çıkacağınız vakti tabii ki de çocuğunuzun uyku saatleri belirleyecek. Eğer arabada uyuyor olursa bu sizin için mükemmel olur. Sakin ve kendinizle kalmış olursunuz. Uçakla ya da otobüsle seyahat edecek aileler için de durum aynı.

• Yolculuk sırasında bavulunuzda değil de yanınızda küçük bir yastık, biraz atıştırmalıklar ve en önemlisi ıslak ve kuru temizleme mendilleri olmasına dikkate din. İşinizi çok kolaylaştıracak.

• Konakladığınız tesiste ve odanızda çocuğunuz için uygun alanlar olup olmadığını önceden kontrol etmelisiniz. Çocuk yatağı, çocuk havuzu, menüler gibi.

• Eğer çocuğunuz seviyorsa ve odasında bir gece lambası varsa tatilde de yanınıza almalısınız ki eksikliğini hissetmesin.

• Otelinizin ya da gittiğiniz bölgenin plajının ve denizinin mümkünse kum olmasına dikkat edin. Minicik ayakları rahatsız olmasın hem de kumdan kaleler yaparken masal dünyasına dalsın diye.

• Bavulunuza en sevdiği oyuncakları almayı unutmayın ki sonra size sıkıntı çıkarmasın. Oyuncaklar onun en yakın arkadaşı.