Çocuklu Aileler için Avrupa'da Gidilecek 10 Destinasyon Önerisi

Gezmek, dünya ülkelerini keşfetmek harika! Peki ya çocuklarla dünyayı dolaşmak nasıl geliyor kulağa? Biraz ürkütücü değil mi? Hiç de değil! Sadece hem çocukları hem de sizi mutlu edecek bir tatil planlamak biraz zor olabilir. Ama olsun, aslında Avrupa'da çocuklu aileler için gidilecek sayısız destinasyon var. Şimdi Avrupa'daki bu birbirinden renkli şehirlerde tatilin keyfini çıkarır, birkaç yıl sonra çocuklar biraz büyüdüğünde uzaklara doğru yelken açarsınız.
İşinizi kolaylaştırmak için çocuklu ailelerin Avrupa'da gidebileceği en uygun 10 destinasyonu sizin için belirledik. Eğer önümüzde ailenizle birlikte gideceğiniz bir tatil varsa böyle buyurun…

1- Paris, Fransa
Paris her ne kadar romantik çiftlerin tercihi gibi görünse de ev sahipliği yaptığı dev oyun parkıyla çocuklu ailelerin de vazgeçilmezleri arasında… Elbette küçüklerin yanı sıra rengarenk dünyasıyla büyükleri de cezbeden Disneyland'ın Paris'in bu kadar çok ziyaret edilmesindeki payı çok büyük. Mickey Mouse, Karlar Kraliçesi Elsa ve Goofy gibi çizgi film dünyasının en sevilen kahramanlarının yer aldığı Disneyland, Paris şehir merkezine yalnızca 1 saat uzaklıkta yer alıyor. Gün boyu ünlü karakterlerin arasında vakit geçiren çocuklara, büyülü bir dünyada gibi hissettiren park içerisinde birbirinden renkli konseptlere sahip oteller de yer alıyor.
Konaklama: http://www.thesmallhotels.com/france-paris-hotels



2- Billund, Danimarka
Söz konusu çocuklarla beraber tatile gitmekse Kuzey Avrupa'nın Lego merkezi Billund'u önermeden geçilmez haliyle… Lego'nun doğum yeri olan ve dev Lego fabrikası ile çocuklu ailelerin en sevdiği yurt dışı destinasyonları arasında bulunan Billund'a İstanbul'dan 3,5 saat süren bir uçak yolculuğu ile ulaşmak mümkün. Ayrıca Billund Havalimanı ile eğlence parkı arasındaki mesafe sadece 10 dakika! Bu kısa uçuş sayesinde yolculuk da çocuklar için bir hayli rahat oluyor. Yolculuğun ucundaki dünyanın en büyük Legoland'ini görmek ise çocukları fazlasıyla mutlu ediyor. 10 ayrı bölümden oluşan Legoland içerisinde; minyatür arabalar, binalar ve kasabalar ise en az çocuklar kadar aileleri de etkisi altına alıyor.



3- Rust, Almanya
Hem çocukları mutlu edeyim hem de gitmişken birkaç Avrupa şehrini, hatta ülkesini daha göreyim diyorsanız Rust, eğlence dolu dünyasıyla sizi bekliyor! Avrupa'nın en trend ikinci eğlence parkı Europapark'ı da sınırlarında ağırlayan Rust'ta, gezip görülecek pek çok yer bulunuyor. Europapark'ta doyasıya eğlenmek için bir gün yetmeyeceğinden birkaç gününüzü Europaopark oyuncakları için bilet almakla geçirebilirsiniz. Eğlence parkı içerisinde sizin için de pek çok eğlence seçeneği olduğunu hatırlatalım. Örneğin Avrupa'nın en yüksek 2. rollercoaster'ı burada sizi bekliyor. Ayrıca Rust tatilinize kısa bir ara verip araç kiralayarak, yaklaşık bir saat uzaklıktaki Strazburg ve Basel'i de ziyaret edebilirsiniz.



4- Barselona, İspanya
Çocuklu aileler için Avrupa'da gidilecek en güzel destinasyonlardan biri de  Barselona… Boylu boyunca uzanan plajları ile dikkat çeken Barselona'da sizi deniz, kum ve güneş üçlüsü ile unutulmaz bir tatil bekliyor. Özellikle yaz tatillerinin vazgeçilmezi olan şehirde, deniz keyfinin yanı sıra gezip görecek pek çok güzellik var. Birbirinden özel eserleri ile Gaudi'nin oyun bahçesine dönen şehirdeki yapılara çocukların bayılacağına eminiz. Her biri fantastik bir dünyadan çıkıp gelmiş gibi çünkü… Gaudi'nin doğadan ilhamla tasarladığı Park Guell, bir masalın parçasıymış gibi görünen Casa Mila, içerisinde bir hayvanat bahçesi de olan Parc de La Ciutadella ve Barselona Akvaryumu hem çocukların hem de sizin ilginizi çekecek en güzel yerlerden bazıları... Ayrıca Avrupa'nın en büyük eğlence parklarından biri olan Tibidabo da çocuklu aileler için Barselona'nın cazibesini artırıyor.



5- Stokholm, İsveç
Huzurlu şehir yaşamı ile Avrupa'nın en güvenli şehirleri arasında yer alan Stokholm, çocuklu aileler için Avrupa'da gidilecek en iyi destinasyonlardan biri. Özellikle çocuklarınıza kitap okuma sevgisi aşılamak istiyorsanız burası tam da size göre… Şehirdeki keşfinize dünyanın en iyi çocuk müzelerinden biri olan Junibacken Çocuk Müzesi ile başlayabilirsiniz. İsveç çocuk edebiyatı dünyasının hikayelerinin minimal dekorasyonlar ile sergilendiği müzede, çocukları uzun süre akıllarından çıkaramayacakları bir deneyim bekliyor. İçeride gezmek için mini bir trenin de bulunduğu müze, Avrupa'nın en büyük çocuk kütüphanesine de ev sahipliği yapıyor. Çocukların bayıldığı bu masal diyarında anne babalara ise hem miniklerin heyecanını izlemek hem de bol bol fotoğraf çekmek düşüyor.



6- Rothenburg, Almanya
Hem çocukları mutlu etmek hem de kendinizi bir masal dünyasında hissetmek isterseniz sizi Almanya'nın sıcak yüzü Rothenburg ile tanıştıralım. Orta Çağ'dan bugüne gelen nadir şehirlerden biri olan Rothenburg, Almanya'nın Romantik Yol güzergahı üzerinde yer alıyor. Penceresinde çiçeğin eksik olmadığı geleneksel Alman evleri, sokaklara yayılan tatlı kokularıyla şirin pastaneleri, her köşe başında görebileceğiniz oyuncak dükkanları ve sıra dışı şatolarıyla Rothenburg adeta bir bir masal ülkesi… Çocuklarıyla beraber seyahat edenleri oldukça mutlu eden bu şehri henüz görmediyseniz siz de Almanya bileti almak için gecikmeyin. Üstelik Romantik Yol güzergahında bulunan diğer küçük kasabalar da bir hayli ilginizi çekecek bizden söylemesi! Disney'in ünlü Uyuyan Güzel çizgi filminin de ilham aldığı Neuschwanstein Şatosu'nun da Rothenburg'a çok yakın olan Füssen'de yer aldığını da unutmadan ekleyelim.


7- Amsterdam, Hollanda
Çocuklu aileler için Avrupa'da gidilebilecek en güzel destinasyonlardan biri de Hollanda'nın başkenti Amsterdam. Özellikle çocukları bisiklete binme yaşına gelmiş aileler için Amsterdam biçilmiş bir kaftan diyebiliriz. Siz de çocuklarınızın pedalına güveniyorsanız ve tatili eğlenceli geçirmek istiyorsanız Amsterdam tatili için bavul hazırlamaya başlayabilirsiniz. Çok büyük olmayan Amsterdam'ın tamamını şehrin dört bir yanındaki kiralama noktalarından kiralayabileceğiniz bisikletler ile dolaşabilirsiniz. Bisiklet keşfinizin ardından Amsterdam'da gezilecek yerlerin başında gelen Artis Hayvanat Bahçesi'nde harika saatler geçirebilirsiniz. Ardından çocuklara bilim dünyasını eğlenceli aktiviteler ile öğreten NEMO Bilim Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz. Gerçek hayatta bilim içerikli derslerden hoşlanmayan çocukların bile buraya bayılacağı garanti! "Çocukları biraz da doğayla baş başa bırakayım" derseniz müze ziyaretinizin ardından Vondelpark'a gitmenizi öneririz. Amsterdam'ın en büyük parkı olan Vondelpark içerisinde çocuklar yeşillikler arasında yuvarlanırken size de huzurlu bir mola vermek düşecek!
Konaklama: http://www.thesmallhotels.com/amsterdam-hotels

8- Bansko, Bulgaristan
"Yaz tatilleri tamam da peki sömestirde, kış tatili için nereye gidelim?" diyen çocuklu aileler için de Avrupa'da gidilebilecek harika bir destinasyon önerimiz var. Bansko tüm güzelliği ile sizi bekliyor! Üstelik yalnızca birkaç saat uzağınızda… Bulgaristan'da yer alan Bansko hem büyüklere hem de çocuklara uygun olan pistleri ile heyecan sever aileler için eğlence dolu bir tatil imkanı sunuyor. Bansko Kayak Merkezi'nde yer alan 4 ve 5 yıldızlı otellerde, konforlu bir deneyim yaşamanız mümkün. Daha önce hiç kayak yapmamış olan çocuklar için bölgede kayak eğitim merkezlerinin olduğunu da hatırlatalım.

9- Amalfi Kıyıları, İtalya
Çocuklarla beraber Akdeniz kıyılarına inip güneşin tadını çıkarmaya hazır mısınız? Cevabınız "Evet" ise Amalfi sahilleri tüm güzelliği ile sizi bekliyor. Çocuklu ailelerin Avrupa tatillerinde sıklıkla tercih ettiği bölgenin falezli sahil şeridinde, çocuklarınızla beraber denizin ve güneşin keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Akdeniz kıyılarında geçen harika bir günün ardından eğer çocuklarınızı denizden çıkarabilirseniz Amalfi pastanelerinde limonata molası verebilirsiniz. Limonuyla ünlü olan bölgeden limonata içilmeden dönülmez çünkü! Yalnız virajlı yolların bir hayli ünlü olduğu bölgeye ulaşımın biraz zor olduğunu ve araç kiralamayı planlıyorsanız yol boyunca dikkatli olmayı unutmayın.
Konaklama: http://www.thesmallhotels.com/italy-amalfi-hotels

10- Valencia, İspanya
Hazırlayın biletleri, dünyanın en ünlü hayvanat bahçesine ev sahipliği yapan Valencia'ya gidiyoruz! Çocuklu aileler için Avrupa'da gidilecek en güzel destinasyonlardan biri olan Valensiya, çocuklara eğlence dolu bir dünya vadediyor. Kentin sembolik yerlerinden biri olan Bioparc Valencia, gezginlerin ilk uğradığı noktalardan. İçerideki hayvanlar için doğal ortamlarına uyumlu bir dünya yaratan hayvanat bahçesinde, çocukların belki de ilk kez göreceği pek çok tür bulunuyor. Valencia'da çocukları mutlu edecek tek yeşillik alan ise burası değil elbette! 9 km uzunluğundaki Parque de Cabecera içerisindeki dev oyun ve spor alanı ile tam da maceradan maceraya koşmak isteyen miniklere göre! Çocukları mutlu ettikten sonra sizin de kendinizi serin sulara atmaya ihtiyacınız olacak elbette. Hayvanat bahçesi ve park ziyaretlerinizin ardından Valencia tatilinizin bir gününü de Malvarrosa Plajı'na ayırarak kendinize de keyifli bir gün ısmarlayabilirsiniz!
Konaklama: http://www.thesmallhotels.com/spain-valencia-hotels