Çok az kişinin bildiği 10 gizli tropik ada

Gerçek cenneti mi bulmak istiyorsunuz? O zaman bildiğiniz her şeyi unutmanız ve gözlerinizi açık denizlere, dünya okyanuslarının ortasında mahsur kalmış ufacık kara parçalarına çevirmeniz gerekecek. Burada daha önce hiç görmediğiniz ya da duymadığınız, kalabalıkların dokunmadığı ve yüzyıllardır değişmemiş tropik adalar var. Onlara ulaşmak kolay değil, ancak yolculuğa çıkmaya karar verirseniz cennetle ödüllendirileceksiniz.
İşte en iyilerinden 10 tanesi - hepsi de gözlerden uzak tatil köylerine sahip, böylece kendinizi tamamen kaptırabilirsiniz.
1) Song Saa, Kamboçya


Kamboçya'nın güneybatı kıyısında yer alan gelişmemiş Koh Rong Takımadaları'ndaki küçük bir adada, yürek ısıtan bir vicdana sahip lüks bir tatil köyü bulunuyor. Song Saa, keşfetmek için bir tekne kiraladıktan sonra bölgeye tesadüfen gelen Avustralyalı bir çift tarafından kuruldu. Burada ilk oteli onlar kurmuş ve o zamandan beri çevreyi korumak için çok çalışarak bir deniz rezervi oluşturmuş ve tam zamanlı koruma personeli istihdam etmişlerdir. Onlarla birlikte bakir yağmur ormanlarında yürüyüş yapabilir ve yerel köyleri ziyaret edebilirsiniz. Mimari bile çevreye güzel bir şekilde uyum sağlıyor; bazı villalar ormandaki ağaçların etrafına sarılmış, diğerleri suya inen basamaklarla denizin üzerinde asılı ve hepsinin özel güverteleri ve dalma havuzları var.
Oraya nasıl gidilir? Siem Reap'ten Sihanoukville Havaalanı'na iç hat uçuşu veya Phnom Penh'ten 4 saatlik bir karayolu yolculuğu ve ardından tesisin sürat teknesi ile. Ya da doğrudan Song Saa'ya bir helikopter transferi için rezervasyon yaptırın.
2) Nikoi, Endonezya


Nikoi yalınayak lüksün büyük harflerle yazılmasıdır. Bu özel ada, Singapur'un 2 saat güneyinde, Endonezya'nın Riau Takımadaları'nın bir parçasını oluşturuyor ve o kadar bozulmamış ki her şeyi kendiniz için kiraladığınızı hissediyorsunuz. Buradaki tek bina, tesisin sahilde yer alan ve asla kalabalık hissetmemeleri için 5 hektara cömertçe yayılmış 18 güzel Endonezya evi. Adanın geri kalan 10 hektarlık alanı vahşi yaşam için bir sığınaktır - deniz kaplumbağaları, monitör kertenkeleleri, yalıçapkınları ve kartallar burayı evleri olarak görmektedir. Burada televizyon ve telefon yok, ancak iki yüzme havuzu ve her türlü su sporunun yanı sıra istediğiniz yerde sahil masajı da var.
Oraya nasıl gidilir? Singapur'dan Bintan'a giden bir feribotu yakalayın, ardından bir taksi ve özel bir fırlatma - sonuçta, yaklaşık 2 saatlik bir yolculuk.
3) Mafya, Tanzanya


Muhtemelen Zanzibar'ı biliyorsunuzdur ama güneydeki ayak basılmamış bir ada olan Mafia'yı hiç duydunuz mu? Burada gürültü ya da karmaşa yok, tozlu yollar ve kalabalık oteller yok. Sadece güneş ışığı ve sessizlik var ve mangrovlarla kaplı bir kumsalda, Pole Pole Bungalovları olarak bilinen bir grup ahşap ve sazdan yapılmış konut var. Swahili dilindeki adları 'rahatla' anlamına geliyor ve rahatlayacaksınız. Sahilde masajlar, pastoral kum kıyılarına dhow gezileri veya Afrika'nın en iyilerinden olduğu söylenen çarpıcı resiflere yavaşça dalışlar düşünün.
Oraya nasıl gidilir? Dar es Salaam'dan Mafia'ya her gün yaklaşık 30 dakika süren uçuşlar yapılmaktadır. Tanzanya'nın diğer bölgelerinden (Zanzibar dahil) geliyorsanız, Dar üzerinden gitmeniz gerekecektir.
4) Con Dao, Vietnam


Vietnam'ın güney kıyısı açıklarında, denizden incelikle çıkıntı yapan dağlık adalardan oluşan küçük bir takımada yer alır. Fransız ve Amerikan hapishanesi olarak bilinen ve son zamanlarda milli park statüsü kazanan Con Dao, inanılmaz doğal güzelliklere sahip bozulmamış bir bölgedir. Kristal berraklığında denizler, yükselen kayalıklar, sınırsız gökyüzü... bu tür şeyleri bilirsiniz. En büyük adada, özel plajın mükemmel bir kıvrımında, onu çevreleyen doğa kadar çarpıcı olan rahat bir sığınak olan Six Senses tesisi yer almaktadır. 50 eko-şık villanın inanılmaz banyoları ve özel dalma havuzları vardır ve eğlenceli restoran, erişte yemeklerinden ayrıntılı kanepelere kadar her şeyi sunan bir Vietnam pazarı gibi tasarlanmıştır. Burası bir balayı cennetidir, ancak çocuk kulübü, çocuk yemek saatleri ve yorgun ebeveynler için şık bir spa sayesinde aileler için de harikadır.
Oraya nasıl gidilir? Con Dao'da Ho Chi Minh City (1 saat) ve Hanoi'den (2,5 saat) direkt uçuşların yapıldığı bir havaalanı bulunmaktadır.
5) Havelock, Hindistan


Havelock Adası ulaşılması en kolay yer değildir, ancak bu çabaya değer. Hindistan'ın Andaman Adaları'nın bir parçası olan bu mercan halkalı ada, dünyadaki en muhteşem plajlardan bazılarına ve üst düzey bir otelin tüm şımartıcı avantajlarına sahip yüce bir sığınağa sahiptir. The Jalakara'da telefon ve minimum WiFi yok, sadece bakir yağmur ormanları ve gölgelik seviyesinde bir sonsuzluk havuzu var. Yemekler lezzetli (İngiliz sahibi Mark bir şef) ve 7 boho-şık oda çok güzel: birinde zambak göleti ve hamaklar, diğerinde Ayurvedik bakır dalma havuzu var; kule odası 360 derece panoramik deniz manzarasına sahip. Dünyadan kopmak için daha pastoral bir yer hayal etmek zor.

Oraya nasıl gidilir? Bengal Körfezi'ndeki Havelock Adası, Andaman Adaları'nın başkenti Port Blair'den tekneyle 1,5-3,5 saat uzaklıktadır. Port Blair'e Hindistan anakarasından hava yoluyla kolayca ulaşılabilir.
6) Boipeba, Brezilya


Boipeba, Brezilya'nın Bahia eyaletinde arabasız küçük bir ütopya. Sığ resiflerle çevrili, Atlantik ormanlarıyla yoğun ve kilometrelerce uzanan bozulmamış plajlarla çevrili, Unesco Biyosfer Rezervi olarak belirlenmiştir. Moreré plajı Brezilya'nın en güzel ikinci plajı seçilmiştir ve burada ıssız kumların üzerinde bir yamaçta yer alan Boipeba Beach House'u bulacaksınız. Bu güzel, dört yatak odalı eko-ev tamamen sürdürülebilir malzemelerden inşa edilmiştir ve arkanıza yaslanıp kazazede yaşam tarzını kucaklamak için geniş bir alana sahiptir. Daha da iyisi, bir ağaç evi, kaydırak ve salıncak, tropik bir bahçe ve ödünç alınabilecek sörf tahtaları ile aileler için harika.
Oraya nasıl gidilir? En yakın uluslararası havaalanı Salvador'dur. Oradan Boipeba'ya özel bir hopper uçağıyla (25 dakika) ya da taksiyle ve ardından tekneyle adaya gidebilirsiniz (toplam 6 saat).
7) Koh Yao Noi, Tayland


Phuket'in çılgın kalabalığını unutun ve bunun yerine ışıltılı Phang Nga Körfezi'nde gizli bir cennet olan Koh Yao Noi adasını deneyin. Burada küçük sahil restoranları, dost canlısı bir balıkçı topluluğu ve pirinç tarlaları, palmiye ağaçları ve kauçuk plantasyonlarından oluşan bir iç mekan bulacaksınız. Adanın doğu kıyısına giderek, sahil kenarında villaları ve rüya gibi bir sonsuzluk havuzu olan rustik-şık, doğaya dönüş tesisi Koyao'ya yerleşin. Tarlalarda kendi hindistan cevizinizi toplayın, moped veya bisikletle adanın etrafında dolaşın veya mağaralarda yüzebileceğiniz ve ıssız koyları keşfedebileceğiniz dış adalara uzun kuyruklu bir yolculukla olağanüstü deniz yaşamına yaklaşın.
Oraya nasıl gidilir? Phuket veya Krabi'ye uçun, ardından yerel iskeleye (30-40 dakika) uzun bir tekne veya sürat teknesi ile gidin ve son olarak Koyao Island Resort'a özel bir tuk tuk ile gidin.
8) Tioman, Malezya


Malezya'nın doğu kıyısında küçük bir cennet olan Tioman'a ayak basarak içinizdeki doğa bilimcisini tatmin edin. Ada, Kajang ince çöp kurbağası ve Tioman yürüyen kedi balığı gibi bir dizi endemik türe ev sahipliği yapmaktadır ve çevresindeki sular çok renkli mercanlarla doludur. Her şeyden uzaklaşmak isteyen yetişkinler, özel bir plajda yemyeşil bir ormanın içinde yer alan JapaMala Resort'taki ağaç evlerden birine çekilebilir. Günlerinizi gizli koylara kano yaparak ya da havuz ve plaj arasında gezinerek, orman gölgeliklerinin altında masaj yaptırarak ve uçurumun tepesindeki spa küvetine dalarak geçirin. Mutluluk.
Oraya nasıl gidilir? Malezya anakarasının doğu kıyısındaki Mersing iskelesinden Tioman'a giden ve 2-3 saat süren halka açık feribotu yakalayın. Kuala Lumpur veya Singapur'dan Mersing'e transferler yaklaşık 4-6 saat sürmektedir.
9) Bequia, St Vincent & Grenadinler


Dost canlısı Bequia adası, Grenadinler'in en büyük adalarından biri olmasına rağmen sadece 7 mil karelik bir alana yayılmaktadır. Buranın havası bulaşıcı bir şekilde rahattır. Trafik ya da tatil köyü yok, sadece bir avuç pastel kır evi, birkaç bin gülümseyen yerli halk ve mükemmel plajlar var. Admiralty Körfezi'ne ve adanın en iyi plajına bakan birinci sınıf bir sahil noktasında yer alan Bequia Plantation Hotel'in 24 odası ve villaları, yüksek palmiyelerin bulunduğu geniş çimenliklere yayılmıştır. Buradaki restoranda yaratıcı, taze deniz ürünleri ve pizza servis edilirken, Port Elizabeth'in (adanın başkenti) kafe, bar ve restoranları doğal bir su kenarı yolu boyunca kolayca yürünebilecek mesafededir.
Oraya nasıl gidilir? Bequia'da St Lucia ve Barbados gibi adalardan küçük çaplı uçuşların yapılabildiği küçük bir havaalanı bulunmaktadır. Aksi takdirde, St Vincent'a uçun, ardından Bequia'ya 1 saatlik feribot geçişi için iskeleye taksiyle gidin.
10) Gili Meno, Endonezya


Tamam, bazılarınız Bali açıklarındaki Gili Adaları'nı duymuş olabilir, ancak buradaki çöl-ada havası görmezden gelinemeyecek kadar güzel. Üç Gilinin en küçüğü ve en sakini, 500'den az kişinin yaşadığı ve sadece 2 kilometrelik bir alana yayılan Meno'dur. Burada asfalt yol yoktur, sadece bisikletler ve bazı at arabaları vardır - tabii ki yürüyerek de kolayca geçebilirsiniz. Suyun kenarında yer alan ve her biri 8 kişi kapasiteli iki rahat konut olan Gili Plaj Evleri'nden kumlara doğru ilerleyin. Bahçeleri dinlenmek için yapılmıştır ve her ikisinin de havuzu vardır. Adanın lagünleri plajın hemen karşısındadır ve mükemmel şnorkelli yüzme ve tüplü dalış imkanı sunmaktadır. Sığlıklarda kaplumbağalara dikkat edin.
Oraya nasıl gidilir? Bali Havaalanı'ndan adanın doğu kıyısındaki Padang Bai'ye transferler mevcuttur, buradan Gili Meno'ya giden bir feribota binebilirsiniz (yaklaşık 2 saat). Alternatif olarak Denpasar'dan Lombok'a uçabilir ve Bangsal limanına giden bir havaalanı taksisine binebilir, oradan da Gili Meno'ya giden bir feribota binebilirsiniz.