Dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri Efes

Selçuk’a bağlı Efes, bugün dünyanın en büyük açık hava müzelerinden biri. Dünyanın dört bir yanından insanlar bu güzellikleri görmeye geliyorda, acaba bizler neden kendi zenginliklerimizle ilgilenmiyoruz?
Neyse, konumuz #Selçuk ve Efes

Image 1 of 1

🎒Antik Çağ’ın en önemli yerleşimlerinden olan #Efes, pek çok tarihi kalıntıyı da günümüze kadar taşımayı başarmış.
Selçuk’a geldiğinizde öncelikle Efes Antik Kenti’ni görmelisiniz. Kentin ilk yerleşimi Cilalı Taş Devri’ne kadar uzanıyor. Kentin yeri sürekli değiştiği için, kalıntılarda oldukça geniş bir alan yayılmış. Ama bugün hepsini görebilmeniz mümkün.

#AyasülükTepesi, #ArtemisTapınağı, #ÇukuriçiHöyüğü ve #EfesMüzesi görülmesi gereken yerlerin başlıcaları.

🎒Efes Müzesi’nin içinde arastayı, hamamı, kitaplığı ve Görme Engelliler Müzesi’ni de görmelisiniz.
🎒Dünyanın sekizinci harikası olarak belirtilen #HadrianTapınağı’nı görebilirsiniz. Selçuk’u ve #SelçukKalesi’ni gezmelisiniz. Deniz kenarından ilçe merkezine ve tarihi kalıntılara kadar her yeri görebilirsiniz. #YediUyuyanlarMağarası’nı görebilirsiniz. St.John Kilisesi’ni ve mezarını ziyaret edebilirsiniz. 
Selçuklulardan günümüze ulaşan en önemli eserlerden biri olan #İsaBeyCamisi’ni görebilirsiniz.

Selçuk’a bağlı adı gibi şirin bir köy olan #Şirince’ye de günübirlik gidebilirsiniz. Üzüm bağları, şarapları ve kıyamet senaryoları ile dünya çapında bir üne kavuşan köy, gerçekten de görülmeye değer. #Priene, #Milet, #Didim, #Teos Selçuk’tan günlük gezilerle ziyaret edilebilecek ören yerlerinden bazıları.

🎒Çamlık’taki Buharlı Tren Müzesi’ne gidebilirsiniz. Meryem Ana Kilisesi’ni ve Meryem Ana’nın evini görebilirsiniz. Cumartesileri kurulan Selçuk Pazarı yörenin zengin tarım ürünlerinin sergilendiği, görülmeye değer bir canlılık içinde bir renk cümbüşüdür.

Mutlaka görmelisiniz. Unuttuğum bir şey var mı? 🙏🏻
Konaklama önerim merkezdeki müze otel olan @hotelkalehan ✌🏻 Ayşe Hanıma da benden selam☺️💐 #kucukotellerselcuk #kucukotellerkalehan
Selçuk Otelleri önerilerim için bloga göz atın! https://www.kucukoteller.com.tr/selcuk-efes-otelleri
Selçuk'ta Konaklama Önerisi: Kalehan Hotel https://kucukoteller.com.tr/kalehanhotel