İki Günde Selanik Gezisi, Gezilecek Yerler

Selanik… Bu şehre aşık olmak için bu sokaklarda yürümelisiniz!
🧑‍🌾 Selanik’te İki Günde Farklı Deneyimlere Açılalım…
Selanik'te geçireceğiniz iki günde, sadece Beyaz Kule ve Agios Dimitrios Kilisesi gibi antik yerleri görmek için yeterli zamanınız olmayacak, aynı zamanda şehrin mutfak kültürüne de kendinizi kaptırma şansınız olacak. İşte nasıl yapılacağı.
1. Gün: Sabah
Güne, bir zamanlar Makedonya'nın antik başkenti olan Vergina arkeolojik alanına yapacağınız bir gezi ile başlayın. Burada, bazıları MÖ 11. yüzyıla kadar uzanan çok sayıda mezar höyüğü bulacaksınız. Büyük İskender'in babası Philip II'nin mezarı da burada.
1. Gün: Öğleden Sonra
Roma Forumu'na gitmeden önce öğleden sonranızı yedinci yüzyıldan kalma mozaikleriyle Agios Dimitrios Kilisesi ve Mahzenini keşfederek geçirin. Öğleden sonranızı Selanik'in tarihini detaylandıran bir müzeye ev sahipliği yapan Beyaz Kule'de tamamlayın.
1. Gün: Gece
Gece çöküp sıcaklıklar düşmeye başladığında, şehri bisiklet turuyla keşfetmek iyi fikir olabilir. Turlar genellikle Büyük İskender Anıtı ve Büyük İskender Bahçesi gibi önemli anıtlarda duruyor.
2. Gün: Sabah
İkinci sabahınızı Selanik'in mutfak kültürünü keşfederek geçirin. Bunu yapmanın iyi bir yolu Kapani ve Modiano pazarlarına gitmektir, ancak dil engelini aşmak için bir yemek turuna katılmayı tercih edebilirsiniz.
2. Gün: Öğleden Sonra
Aşçılık dersinde mutfak becerilerinizi bir üst seviyeye taşıyın. Yunan mutfağının temellerini öğrenecek, geleneksel yemekleri yaratma ve tatma şansı bulacak ve en sevdiğiniz tarifleri evde denemek üzere eve götüreceksiniz.
2. Gün: Gece
Gece çöktüğünde, akşam yemeği ve içki için Ladadika Bölgesi'ne gidin. Bu mahalle, Arnavut kaldırımlı sokakları ve birçoğu Yunan tarzı mezeler sunan canlı bar ve taverna tarzı restoranları ile karakteristik bir bölge. Akşam yemeğinden sonra yakındaki bir barda gece boyunca dans etme, neden olmasın?.
🏡 Konaklama: www.thesmallhotels.com ’da önerilerimi sıraladım. Ben Daios Luxury Living Otelini tercih ettim. Muhteşem bir deniz manzarasına sahip
2 günde ancak bu kadar…

Diğer yazılarımda buluşmak üzere…😌.