İzmir'de Çocuklarınızla Gidilecek Harika Yerler

Türkiye’de aileniz ile birlikte Ege’ye bir seyahat planlıyorsanız İzmir sahip olduğu kültürel dokusu ve diğer imkanları ile iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Türkiye’nin üçüncü büyük şehri olan İzmir, çocuklar için birçok eğlenceyi sağlarken aynı zamanda seyahatin öğretici yönüne katkı sunabilecek birçok ögeye de sahip. Çocuklarınızla İzmir'de gezilecek yerler listesini sizlerle paylaşıyoruz. 

İzmir Doğal Yaşam Parkı

Karşıyaka Bilim Müzesi

İzmir Oyuncak Müzesi

Aqua City

İzmir Saat Kulesi ve Konak Meydanı

İnciraltı Kent Ormanı

Balçova Teleferiği

2008 yılında faaliyete başlayan İzmir Doğal Yaşam Parkı, farklı hayvan ve bitki çeşitlerinin görülebileceği noktaların başında geliyor. Farklı habitatların yer aldığı bu yaşam parkında, özellikle Afrika savanlarının birebir kopyası olan alan oldukça dikkat çekiyor. 2000’e yakın hayvan türünün bulunduğu bu parkta çocuklar bazı çiftlik hayvanlarını da oldukça yakından görebiliyor. 

Türkiye’de yerel yönetimlerin sayısını arttırdığı bilim müzelerinden biri olan Karşıyaka Bilim Müzesi, çocukların doğanın sırrını keşfedebileceği birçok olanağı sunuyor. Ege’nin ilk bilim müzesi unvanına sahip olan Karşıyaka Bilim Müzesi, özellikle ortaokul ve lise çağındaki çocuklar için birçok öğretici elemente sahip. Özellikle müzedeki interaktif alanlar sayesinde çocuklar birçok bilimsel gerçeği test ederek öğrenebilir.

İzmir’in merkez ilçesi Konak’ta yer alan Oyuncak Müzesi ile çocuklarınıza oyuncakların geçirdiği evrimi gösterebilirsiniz. Oyuncak müzesinde ahşaptan, bezden, tenekeden ve plastikten yapılma birçok oyuncağı görebilirsiniz. Ayrıca antika sayılabilecek oyuncaklardan modern LEGO setlerine kadar geniş bir yelpazede oyuncak sergileri de mevcut. 

Yaz aylarında birçok eğlenceyi de sunan İzmir’de aquapark için en dikkat çeken adreslerin başında Balçova’daki Aqua City geliyor. 40.000 metrekarelik bir alana kurulan Aqua City’de birbirinden farklı özelliklere sahip birçok havuz ekipmanı ve kaydırak bulunuyor. Özellikle Çocuklar için su kaydırakları, dalga havuzları ve oyun alanları mevcut.

Şehirlerin simge yapılarını çocuklarınıza göstererek bu şehrin onların aklında daha kalıcı bir hale gelmesini sağlayabilirsiniz. İzmir’in merkezi sayılan Konak Meydanı, şehrin kültürel zenginliğini ve yaşantısını gösteren önemli bir nokta olarak öne çıkıyor. Ayrıca Konak’ta yer alan Osmanlı döneminden kalma saat kulesini de görmeyi ihmal etmeyin.

Geziniz boyunca doğal alanlar çocuklarınızla yaptığınız gezilerde ilk sırada yer alabilir. İzmir’de yer alan İnciraltı Kent Ormanı bu fikir için oldukça ideal. Kent ormanında yer alan çocuklar için tasarlanmış oyun alanları, bisiklet yolları ve gözetleme kuleleri onların enerjisini atmasına imkan sağlayabilir. Ayrıca bu alanda hem piknik yapabilir hem de ailecek doğa yürüyüşü yapabilirsiniz. 

İzmir’i çocuklarınıza kuş bakışı gösterebileceğinizi biliyor muydunuz? Balçova'dan başlayıp Dede Dağı'na çıkan teleferik yolculuğu ile çocuklarınız eşsiz İzmir manzarasını oldukça yukarıdan görebilir. Ayrıca teleferik gezisinden sonra çocuklarınız ile piknik yapabileceğiniz birçok alan da bulunuyor.