Kaş ve Kalkan'da Muhteşem bir 4 Gün

Antalya'ya bağlı Kaş ve Kalkan, eşsiz güzellikteki koylarında binlerce yıllık tarihe sahip kentler ile sayısız aktivite fırsatını saklı tutuyor.

Yerli ve yabancı binlerce gezgin, bünyelerinde barındırdıkları hazineleri keşfetmek için her sene bu iki turistik yerleşime akın ediyor. Civardaki doğal güzelliklerin ve antik yerleşimlerin sayısı fazla olunca, tatil öncesinde iyi bir planlama yapmak adeta zorunluluk haline geliyor. Hangi aktiviteye katılacağını veya gezilecek yerler listenize hangi mekânları ekleyeceğini bilmiyorsan, özenle hazırladığımız 4 günlük plana sadık kalabilirsin.  
Yalnız 4 günlük tatil süresi boyunca ziyaret edebileceğiniz yerleri ve yapabileceğiniz aktiviteleri anlatmaya başlamadan önce "Kaş'a nasıl gidilir?" sorusu ile ilgili ufak bir bilgilendirme yapmak istiyoruz. Çünkü zamandan tasarruf etmek için hava yolunu tercih eden gezginlerin bir kısmı varış destinasyonu olarak yanlış havalimanını seçebiliyor. Kaş ve Kalkan, her ne kadar Antalya sınırları içerisinde olsalar da Dalaman Havalimanı'na daha yakın mesafede yer alıyor. Dalaman Havalimanı'ndan Kalkan'a ulaşmak 1,5 saat, Kaş'a ulaşmak ise yaklaşık 2 saat sürüyor.

#yapikrediadiosilegeziyos #adiosrotalarina hazırsan başlıyoruz! 🎒🤗 Kaş sayfası https://kucukoteller.com.tr/kas-otelleri ve Kalkan sayfası için https://kucukoteller.com.tr/kalkan-otelleri linkine göz atın!
1. Gün:
Kaş'taki ilk tatil gününe enfes bir kahvaltı ile başlayabilirsin. Günün ilk öğünü için ilçe merkezinde ve çevresindeki koylarda tercih edebileceğin birçok mekân bulunuyor. Bu mekânların kimisinde konuklara standart tipte kahvaltı sunuluyor. Ev tipi kahvaltı servis eden yerler ise daha fazla talep görüyor. Bu mekânlarda sofraları, sıcak hamur işlerinden çeşit çeşit reçellere kadar ev yapımı sayısız lezzet süslüyor.
Kahvaltıyı bitirip keyif kahveni içtikten sonra rotanı plajlara çevirebilirsin. Zira dünyanın dört bir yanından gezginlerin ilçeye akın etmelerindeki asıl neden, birçoğunda insan etkisinin halen daha en az düzeyde hissedildiği koylar... İlçe sınırları içerisinde ilk olarak Limanağzı Plajı'na gitmeni tavsiye ediyoruz. Kaş merkezden teknelerle ulaşabileceğin plaj, bir zamanlar Sebeda Antik Kenti'nin limanıymış. Falezlerle çevrili Büyük ve Küçük Çakıl plajları da en az Limanağzı kadar ilgi görüyor. Büyük Çakıl Plajı'na özellikle Nevruz zamanı gidersen, renkli kutlamalara katılabilirsin.
Kaş'taki ilk gününde akşama doğru ise iki farklı aktivite arasından seçim yapabilirsin. Bu aktivitelerin ilkinde ilçe merkezine dönüp çarşıda vakit geçirebilirsin. Eskiye göre daha geniş bir alana yayılmış olan Kaş Çarşısı'nda, alışveriş yapabileceğin birçok mekân ve farklı mutfak kültürlerinden lezzetler sunan restoran seni bekliyor. Akşam yemeğinin sonrasında yine aynı bölgedeki eğlence mekânlarına yönelip taverna kültürüne aşinalığını artırabilirsin.
Kaş'ta akşama doğru yapabileceğin ikinci aktivite ise at çiftliğine gitmek. Özellikle gün batımına doğru at üzerinde çıkılan gezintinin tadına doyum olmuyor. Devin Gözü'ne uzanan bu yolculuğun sonunda Kaş'ın soluk kesen manzarasını kuş bakışı seyredebilirsin. Tabii Kaş At Çiftliği'ne giderken dilersen vaktinin bir kısmını Düşler Akademisi'ne ayırabilirsin.
2. Gün:
İkinci günün başlaması ile birlikte aktiviteleri çeşitlendirmenin ve ilçenin köklü tarihine ışık tutan antik yerleşimleri ziyaret etmenin vakti geliyor. Sen de bizimle aynı fikri paylaşıyorsan, bir acente ile anlaşıp bölgenin su altı zenginliğini tanımak için tekneyle dalış bölgelerine gidebilir veya Kekova turuna çıkabilirsin. Zira Kaş açıklarında tüplü ya da şnorkelle dalış yapılabilecek birçok alan bulunuyor. Tekne turlarında; Korsan Mağarası, Batık Şehir ve Kaleköy başta olmak üzere birbirinden güzel mekânlar geziliyor. Kaş-Kalkan tatilini geniş bir grupla yapıyorsan, acente ile anlaşıp size özel bir tur içeriği oluşturulmasını sağlayabilirsin.
Kaş her konuda olduğu gibi aktivite açısından da konuklarına birçok alternatif sunuyor. Eğer bölgeye ilk gelişin değilse ve saydığımız aktiviteleri daha önce yaptıysan, bu sefer yamaç paraşütüne odaklanabilirsin. Macera tutkunları için ayrı bir anlam ifade eden yamaç paraşütü için Asas Dağı'nın eteklerine çıkılıyor. İlk defa deneyecekler için de ideal yükseklikteki pistten yapılan uçuşlar, ortalama 20-25 dakika sürüyor. Deneyimli pilotunuz havada tüm yapılması gerekenlerle ilgilenirken size manzaranın keyfini çıkarmak kalıyor.
Macera ve adrenalin dozu yüksek aktivitelerin ardından günün geri kalanında antik kentlere doğru yola koyulabilirsin. Kaş çevresinde, bir zamanların heybetli Likya kentleri varlıklarını o ya da bu şekilde korumaya devam ediyor. Phellos, Antiphellos, Apelai ve İsinda, o günlerin izlerini halen daha bünyelerinde taşıyor. İlçedeki bazı köylerde de bu mirasın izleri görülebiliyor. Antik kentleri ve köyleri daha önce gezdiysen, bu sefer de Demre'ye gidip Noel Baba Müzesi'ni ziyaret edebilirsin. Hatta yolda acıktığını hissedersen, kıyıda sıralanan restoranlardan birine oturup ızgarada mavi yengecin tadına bakmanı öneriyoruz.
3. Gün:
3. günün başlaması ile birlikte Kalkan'a yolculuk hazırlıkları başlıyor. Eğer araba kiralamadıysan, turistik beldeye dolmuş veya taksi aracılığıyla rahatça ulaşabilirsin. Yeri gelmişken belirtelim; iki destinasyon arasında taksiler sabit fiyat tarifesi uyguluyor. Bu hatırlatmayı da yaptıktan sonra sözü daha fazla uzatmadan hemen Kalkan'daki ilk gününde neler yapabileceğini anlatmaya başlıyoruz.
Kaş'tan Kalkan'a doğru ilerlerken enfes manzarası ile konuklarını büyüleyen Kaputaş Plajı'nda mola verebilirsin. Akdeniz Bölgesi'nin en güzel plajlarından biri olan Kaputaş'a uzun bir rampa takip edilerek iniliyor. Lakin hem altın renkli kumsalı hem de turkuaz renkli denizi, ziyaretçilere bu eforu dakikalar içerisinde unutturuyor. Gerçekten de insan burada saatlerce deniz keyfi yapıp güneşlenmekten ve fotoğraf çekmekten asla sıkılmıyor.

Öğlene doğru, her ne kadar zor olsa da, Kaputaş'tan ayrılıp Heredot'un "Dünyada yıldızlara en yakın yer" yakıştırmasını yaptığı Kalkan'ın bir diğer göz kamaştırıcı güzellikteki plajı Patara'ya geçebilirsin. Patara Plajı, hem caretta caretta cinsi deniz kaplumbağalarının yumurtlama alanı hem de antik kentin kıyısında olması nedeniyle yerli ve yabancı gezginlerin beldede en çok zaman geçirdiği yerlerden biri olma özelliği taşıyor. Ayrıca bir zamanlar Likya'nın başkenti konumunda olan antik kentte Aziz Nikola'nın yaşadığına inanılıyor. Arkeolojik keşiflere doyamadıysan bölgede seni bekleyen daha birçok tarihi yerleşim bulunuyor. Likya Uygarlığı'nın arkasında bıraktığı ihtişamlı izleri aramak için önce Xanthos ve Letoon'a, ardından Bezirgân Köyü yakınlarındaki Pirha Antik Kenti'ne gitmeni tavsiye ediyoruz..
4. Gün:
Tıpkı Kaş'ta olduğu gibi Kalkan'da da bazı doğal güzellikleri görmek için tekne turlarına katılmak gerekiyor. Tatilinin son gününde sen de bu turlardan birine katılıp birbirinden güzel deniz mağaralarını ziyaret etme, hatta bazılarında yüzme imkânına sahip olabilirsin. Yolculuğun en önemli duraklarından biri olan Mavi Mağara, ışık oyunları ile ziyaretçilerini kendisine hayran bırakıyor. Güvercinlik ve İnbaş'a ise gezginler yüzerek giriş yapabiliyor.
Kaş-Kalkan tatilinde yapılabilecek en iyi şeylerden biri de Meis Adası'nı ziyaret etmek.Kaş'tan kalkan feribotlarla ulaşabileceğin Meis, Türkiye'ye en yakın Yunan adası. Küçük yüz ölçümüne rağmen güzelliği ile tatilcileri büyülemeyi kolayca başarıyor. Taş evleri, zengin mutfak kültürü ve daracık sokaklarında saklı daha birçok sürprizi ile ada, Kaş-Kalkan tatili esnasında ziyaret edilebilecek en önemli yerlerden biri olarak anılıyor.
Farklı bir deneyim içinse Kalkan yakınlarındaki İslamlar Köyü'nün yolunu tutabilirsin. Köy, Kalkan'ın merkezine göre çok daha doğal bir atmosfere sahip. Eski yer değirmenleri ve kaya mezarları ile dolu bu şirin yerleşimde önce yerel ürünlerin satıldığı stantlara uğrayıp alışveriş yapabilir, sonra da akşam yemeğini soluk kesen manzara eşliğinde yiyebilirsin.
Kaş'ta Konaklama Önerisi:

Luvi Otel
https://kucukoteller.com.tr/luvi-kas-otel