Keşke Eskişehirde yaşasam diyeceğiniz 13 güzel şey

Keşke Eskişehir’de yaşasam diyeceğiniz 13 güzel şey

İsminin tersine o kadar renkli, canlı ve yepyeni, her daim genç bir şehirdir ki Eskişehir… Pek çok büyükşehre göre oldukça dingin ve huzurlu; ama büyükşehirlerin eğlenceden alışverişe hemen her imkânına da sahiptir. Samimi havası hemen sarıverir insanı, bir gelene sormak lazım bir de gelmeyene, gelemeyene… Daha adım attığınız ilk anda kendinizi oralıymış gibi hissedersiniz.

Eskişehir Otobüs Bileti - Pamukkale Turizm
Parklarda, caddelerde ellerinde kitap gençlerin neşesi kaplar şehri. Düzenli ve güvenli olması da cabası. İşte tüm bu güzellikleri yerinde gidip görmeniz için size “Keşke Eskişehir’de yaşasaydım!” diyeceğiniz 13 güzel sebep:

1. Ülkemizin “Bir tek denizi eksikmiş bu şehrin!” dememeniz için yapay plaja sahip şehridir Eskişehir. Kentpark’ta güzel bir pazar gezintisine çıkmışken hava da güzelse güneşlenip tertemiz suların keyfini çıkarabileceğiniz Kentpark, şehir merkezine oldukça yakın. Denizinin yanında yemyeşil doğasıyla da göz dolduruyor.

2. Biraz da fantastik dünyalara adım atmak istiyorum derseniz hemen çevirin kafanızı ve Sazova Bilim Kültür Parkı’yla göz göze gelin. Küçük gölün etrafında Masal Şatosu ve kocaman gemisiyle sizi gülümseten Sazova’da hem güzel bir yürüyüş yapabilir hem de hayallerle dolu masal diyarına yolculuğa çıkabilirsiniz.

3. Adalar’da (evet deniz olmayan şehirde ‘Adalar’ isimli semt var:) ufak bir gezintiden sonra çekirdeğinizi çitlemek, belki arkadaşlarınızla bir şeyler içmek belki de çimlerin üzerine uzanıp kitabınızı okumak ve müzik dinlemek isterseniz Porsuk’un kenarına inebilirsiniz.

4. Gondolla gezmek için buradan taa İtalya’ya gitmenize gerek yok. Eskişehir hemen yanı başınızda! Venedik’i asla aratmayan Porsuk Nehri üzerinde gondollarla seyahat edebilir, güzel fotoğraflar çektirebilirsiniz.

5. Bu kadar güzel şeyden sonra bir de şöyle güzel su sesiyle bizi rahatlatan bir şelale olsa ne iyi olur değil mi? Merak etmeyin o da var eskimeyen bu şehirde! Şelale Park’ta muhteşem şehir manzarasına karşı çayınızı yudumlamak bambaşka bir keyif. Hele de Eskişehir, bembeyaz karlarla kaplanmışsa!

6. Anadolu’nun küçük bir şehri diye düşünebilirsiniz, ancak Eskişehir ülkemizin en büyük ve iyi üniversitelerinden ikisine ev sahipliği yapıyor. Osmangazi ve Anadolu Üniversiteleri. Özellikle Anadolu Üniversitesi’nin şehrin merkezindeki ana kampüsü hem bahçe düzenlemesi hem tren vagonları hem de kampüsün içindeki sanat eseri, öğrencilerin hayal gücünden fırlamış heykelleri ile görülmeye değer.

7. Heykel demişken şehrin hemen her yerinde çok güzel ve ayrı hikayelere sahip heykeller göreceksiniz. Hele de Doktorlar Caddesi’nde sohbet eden teyzelerle yan yana bir fotoğrafınız olsun istemez misiniz?

8. Mimarisi ve daracık sokaklarındaki rengârenk evleri ile Odunpazarı Evleri ve hemen yanı başındaki Cam Sanatları Müzesi gerçekten de görülmeye değer. Odunpazarı Evleri’ni gezerken profesyonel fotoğrafçıları aratmayacak karelere imza atabilirsiniz. Cam Sanatları Müzesi’ndeki eserler ise sizi büyüleyecek ve şaşırtacak. Özellikle Odunpazarı bölgesinde ki Eskişehir Otelleri , karakterli ve tarihi konakları ile sizleri şaşırtacak.

9. Zekâsı ile yüzyıllar sonra bile kendine hayran bırakan Nasreddin Hoca’nın evini görmek farklı bir deneyim olabilir. Sivrihisar’ın Hortu Köyü’nde bulunan evini ziyarete gittiğinizde “Dünya’nın merkezi” dediği Sivrihisar’ın, gerçekten sivri kayalarına da şaşıracaksınız.

10. Bu kadar gezintiden sonra acıktınız sanırım. O zaman hemen şehrin en ünlü çiğ börekçilerinden (ki Eskişehirliler ‘çibörek’ der.) birine giriverin. Lezzetine bayılacaksınız. Önerimize kulak verin ve çatal bıçak kullanmadan elinizle yiyerek tadına doyasıya varın çiğ böreğin .

11. İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyükşehirlere de oldukça yakın konumda bulunan Eskişehir’e ulaşım oldukça kolay. Hızlı trenle daha kısa sürede ulaşabildiğiniz kente gelmek için, günübirlik ya da kısa hafta sonları için planlar bile yapabilirsiniz.

12. Eskişehir’e yaklaşık bir saatlik uzaklıkta bulunan tarihi Midas Anıtı da geçmişin izlerini gözler önüne seriyor. Yazılıkaya Köyü ile iç içe bulunan anıtın, Frigya’nın merkezinde olduğu kabul ediliyor ve MÖ 600’lü yıllarda yapıldığı biliniyor.

13. Dünyada farklı örnekleri ile bilinen Madam Tussaud Müzesi’nin Türkiye’deki şimdilik tek örneği olan ve en yaratıcı, en sanatsever Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’in ellerinden çıkan balmumu eserlerin sergilendiği Balmumu Müzesi’ni ise unutmamak lazım. Atatürk’ün farklı dönemlerini yansıtan eserlerin yanında, Atatürk’ün ailesinden farklı devlet adamlarına ve sanatçılara kadar pek çok ünlü ismin bal mumu heykelleri yer alıyor müzede.

Eskişehir'de Konaklama Yerleri için sayfayı ziyaret edin. Eskişehir Otelleri