Kıbrıs’ta Keyifli Tatil Yapabileceğiniz Bölgeler

Akdeniz bölgesinin en ünlü turizm merkezi olarak anılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, birbirinden güzel plajlara, mutlaka görülmesi gereken yerlere ve büyüleyici bir iklime sahip. Yazları sıcak ve kurak, kışları ise ılık ve hafif yağmurlu geçen Kıbrıs, sezonun en uzun olduğu yerlerden birisi. Ortalama olarak 6 aylık bir tatil sezonuna ev sahipliği yapar Kıbrıs, her yıl bir öncekinden daha çok ziyaret ediliyor. Kıbrıs seyahatinizi daha keyifli hale getirmek için seyahat öncesi planlama yapmanız ve hangi bölgeleri görmek istediğinize karar vermeniz öneriliyor. Sizler için Kıbrıs’ta keyifli tatil yapabileceğiniz bölgeleri derledik. Gelin, bu yerleri birlikte inceleyelim.

Girne

Girne otelleri ile keyifli bir konaklama deneyimi yaşayacağınız bu bölge, Kıbrıs’ın en çok ziyaret edilen tatil bölgelerinden biridir. Kıbrıs’a gelmemiş olsanız bile adını duymuş olabileceğini dolayısıyla oldukça popüler bir bölge olan Girne, Kıbrıs’ın en çok ziyaret edilen turistik bölgesi. Kıbrıs’ın liman kenti olan bu sebeple yılın her mevsimi hareketliliğini koruyan Girne, turistik açıdan dikkat çekici bir bölge. Girne Kalesi, İkon Müzesi, eğlence mekânları, restoranları ve kafeleri ile keyifli bir seyahat vadeden Girne; özellikle yaz aylarında oldukça hareketli.

Girne’nin bu denli yoğun ilgi görmesini sağlayan en önemli özelliği değişen tatil ihtiyaçlarını karşılayabilecek donanıma sahip olması. İster huzurlu bir deniz tatili isterseniz eğlencenin tek bir an bile son bulmadığı, hareketli bir tatil için sizlere farklı olanaklar sunan Girne, her tatil anlayışına adapte olabilir. 

Lefkoşa

Lefkoşa dünya üzerinde bölünmüş tek başkent olarak tanınıyor. Güney ve Kuzey Kıbrıs’ı ikiye bölen, dolayısıyla Kıbrıs için önemli bir bölge olan Lefkoşa, Kıbrıs adasının en sıcak şehri. Bu durum özellikle yaz aylarında, yaz tatili için çok yoğun bir ilgi ile karşılaşmasının sebebi. Tarih kokan bir havaya sahip olan Lefkoşa’da neredeyse her sokakta Lefkoşa otelleri ile karşılaşabilirsiniz. Farklı konseptler ile hizmet veren oteller, konaklama deneyiminizi daha keyifli hale getirir. Lefkoşa cami, müze, tarihi ve kültürel yapılarıyla da ön planda. Değişen tatil ihtiyaçlarını başarıyla karşılayan Lefkoşa, özellikle ekonomik bir tatili yapmak isteyenlerin tercihi oluyor.

Magosa

Magosa ya da Gazimağusa, Kıbrıs’ta tatil yapabileceğiniz en keyifli bölgelerden biri. Lefkoşa’ya göre daha az gelişmiş olmasına rağmen mutlaka görmesi gereken çok sayıda yere ev sahipliği yapan Magosa, deniz tatili için de uygun. Tarihi, kültürel, doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Magosa, Kapalı Maraş adlı gizemli bir bölgeye de ev sahipliği yapıyor. Yalnızca gizemli olan bu bölge için bile binlerce turistin ziyaret ettiği söylenebilir.

Magosa’da mutlaka görmeniz gereken yerler:

Lala Mustafa Paşa Camii

Cümbez Ağacı 1299

Namık Kemal Meydanı ve Zindanı

St. Peter ve St. Paul Kiliseleri

Venedik Sarayı Kalıntıları

St. Fransis Kilisesi

Şömineli Ev

İkiz Kiliseler

Othello Kalesi

Kapalı Maraş

Palm Plajı

Salamis Antik Kenti

St. Barnabas Arkeoloji ve İkon Müzesi

Güzelyurt

Akdeniz’in gözde ilçeleri arasında bulunan Güzelyurt, Kıbrıs’ta konumlanıyor. Kıbrıs’ta keyifli bir tatil isteyenlerin tercihi olan Güzelyurt, doğal güzellikleri ve tarihî yapısı ile öne çıkıyor. Keyifli bir tatili süreci geçirmenize imkân tanıyan, farklı noktaları keşfetmek isteyenler tarafından ziyaret edilen bi yer.

Güzelyurt’ta mutlaka görülmesi gereken yerler:

Soli Harabeleri

Soli Bazilikası

Soli Anfi Tiyatrosu

Vuni Sarayı

Tumba Tu Skuru

Aziz Mamas Kilisesi

Arkeoloji ve Doğa Müzesi

Yedidalga ve Yeşilırmak Köyleri

Çilek Tarlaları

Alsancak

Girne’nin batısında kalan Alsancak, Kıbrıs’ın saklı cennetlerinden biri olarak değerlendiriliyor. Özellikle deniz tatili yapmak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmeniz gereken Alsancak bölgesi, oteller konusunda önemli bir çeşitliliğe sahip. Alsancak bölgesinde bulunan oteller farklı konseptler ile hizmet veriyor. Bu durum hem ekonomik açıdan ihtiyaçlarınızı hem tatili anlayışınızı karşılayan ve gideren bir seçim yapmayı kolaylaştırabilir. 

Sahil çevresinde bulunan küçük dükkânları, lezzetli yemekler yiyebileceğiniz restoranları ve keyifli deniziyle Kıbrıs’ta huzurlu bir tatil yapmak isteyenler için en çok tercih edilen seçenek: Alsancak. Kıbrıs’ta bulunan diğer tatil bölgelerine oranla daha sakin bir yapıda olması özellikle yaz sezonunda huzurlu bir tatil yapmak isteyenler tarafından tercih edilmesini sağlıyor.

Erken Rezervasyonun Avantajları

Kıbrıs seyahati yaz aylarının yaklaşması ile birlikte pek çok kişinin hayallerini süslüyor. Bütün bir kışın yorgunluğunu üzerinizden atmak, hem farklı kültürleri tanımak hem Akdeniz’in tadını çıkartmak istiyorsanız ziyaret edebileceğiniz Kıbrıs, bölgede bulunan pek çok otel ile keyifli bir konaklama deneyimi sunuyor. 

Kıbrıs’ta bulunan otellerden erken rezervasyon fırsatları ile yararlanabilirsiniz. Erken rezervasyon fırsatları ekonomik açıdan daha doğru bir karar vermenize yardımcı. Bu sayede ekonomik açıdan planlamanızı daha doğru bir şekilde yapabilir, henüz tatile gitmeden otelin büyük bir kısmını ödemiş olabilirsiniz. Bu durum hem kendinizi daha rahat hissetmenizi hem de hayal ettiğiniz otelde daha ekonomik fiyatlar ile konaklamanızı sağlıyor. 

Plajlar ve Doğal Güzellikler

Akdeniz’in turizm incisi olan ve yılın her mevsimi kalabalık misafir gruplarına ev sahipliği yapan Kıbrıs, özellikle sezon boyunca hareketli. Sezon boyunca gördüğü yoğun ilgiye sebep olan en önemli özelliği ise plajları. Mutlaka ziyaret edilmesi gereken sayısız plaja ev sahipliği yapan Kıbrıs, farklı bölgeleri bulunan bir ada ülkesi. Konakladığınız bölgeye bağlı olarak görmeniz gereken doğal güzellikler ve plajlar da değişebilir. 

Kıbrıs’ın en ünlü popüler plajları:

Glapsides Plajı

Alagadi Plajı

Camelot Beach

Altınkum Plajı

Mare Monte Plajı

Denizkızı Plajı

Acapulco Plajı

Sizler de plajlar başta olmak üzere Kıbrıs’ın doğal güzelliklerini ziyaret edebilir, bütün bir kışın yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz. Hayal ettiğiniz tatil konusunda benzersiz fırsatlar sunan Kıbrıs, farklı tatil anlayışları için uygun.