Mart Ayında Gidilip Gezilecek Yerler: Mart Ayı Tatil Fikirleri

Mevsimlerden ilkbahar, aylardan Mart... Bu dönemde yapılan tatiller o kadar ayrıcalıklı ki; ancak özel zevkleri olan seyahat tutkunlarına hitap ediyor. Herkesin tatil beldelerine akın ettiği yüksek sezon döneminden çok uzakta; tamamen doğayla ve aşkla iç içe şahane fırsatlar Mart'ta. Üstelik fiyatlar da yazlık beldeler için Temmuz ve Ağustos fiyatlarının yanından bile geçmiyor. Eğer niyetiniz şömine başında kar tatili yapmaksa, sezonu Mart ayına kadar uzayan kışlık lokasyonlar da var.
1.    Pamukkale, Denizli
Dünyanın dört bir yanından turistlerin akın ettiği Pamukkale Travertenleri'ni henüz dünya gözüyle görmediyseniz, şimdi tam sırası. Denizli'ye bağlı tatil beldesini Mart ayında cazip kılan şey; buradaki termal ve şifalı sular olarak gösterilebilir. Pamukkale'deki konaklama seçenekleri rahatlıkla termal banyolarla ve kapalı havuz keyfiyle birleştirilebiliyor.
Pamukkale için Denizli'ye kadar gelmişken; Bayramyeri olarak anılan şehir merkezinde Denizli kebabı olarak da bilinen tandırdan yemeden dönmeyin. Şehirde ayrıca teleferik ve Bağbaşı Yaylası gibi cazip gezinti yerleri var. İlçelere geçecek olursanız; ilk sırada Buldan'ı görmeli ve buradan tekstile dair tüm ihtiyaçlarınızı karşılamalısınız.
Pamukkale Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/pamukkale-otelleri linkini ziyaret ediniz.
2.    Sarıkamış, Kars
Aylardan Mart olsa da; kar görmek isteyen sevdiklerinizi Kars Sarıkamış'ta mutlu edebilirsiniz. Burası tüm Türkiye'de kış mevsimini en şiddetli yaşayan yerlerden biri. Bu durum aynı zamanda şarküteri ürünlerini ve etleri lezzetlendiriyor ve Kars mutfağını bir gastronomi başkenti haline getiriyor. Kars'a gelmişken tüketmeniz gereken bir diğer özel lezzet ise kaz eti. 
Doğu Ekspresi adı altında TCDD tarafından her gün düzenlenen tren seferleri; Kars'a gidiş yolunuza damga vurabilir. Ankara'dan hareket eden trenlerin tüm güzergahı şahane manzaralarla dolu. Ekspresin seferlerine hatırı sayılır bir talep olduğundan, biletinizi günler öncesinden almanız da şart.
Kars Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/kars-otelleri  linkini ziyaret ediniz.
3.    Kapadokya, Nevşehir
Mart ayında romantizm Kapadokya'dan sorulur. Bu büyülü yer; Peri Bacaları olarak da anılan doğal oluşumlarla parmak ısırtıyor. Kış döneminde dünya evine giren balayı çiftlerinin de tek adresi Kapadokya.
Kapadokya ziyaretiniz boyunca yapabilecekleriniz arasında; yer altındaki geçitleri, mağaraları ve Avanos'taki Saç Müzesi'ni ziyaret etmek var. Burası ayrıca her tür kırmızı eti de keyifle tüketebileceğiniz şömine başı atmosferler sunmakta bir dünya markası.
Kapadokya Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/nevsehir-otelleri linkini ziyaret ediniz.
4.    Sapanca, Sakarya
İstanbul'un kaosundan, trafiğinden ve gürültüsünden bunalanlar her hafta sonu soluğu Sapanca'da almaktan geri kalmıyor. Sapanca Gölü ise, sadece İstanbullulara bırakılamayacak kadar güzel! 
Sakarya'ya bağlı Sapanca ilçesinde kendinizi her yönden şımartabilirsiniz. Göl manzaralı bir masaj, bol bol ter atacağınız bir sauna deneyimi ya da Türk hamamı Sapanca'da Mart ortasında kesinlikle iyi gidecektir.
Sapanca Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/sapanca-otelleri linkini ziyaret ediniz.
5.    Akyaka, Muğla
Mart ayına en çok yakışan tatil beldelerinden biri; Muğla'nın Ula ilçesine bağlı Akyaka beldesi. İzmir'e 2,5 saat mesafede yer alan bu doğal güzellik; hemen Azmak Nehri'nin kıyılarında yer almakta.
Akyaka'da keyifli vakit geçirmenin yolu asla yüksek sesli müzikten ya da sabaha kadar dans etmekten geçmiyor. Aksine; burası dağ yamacında sessiz sakin ve bir o kadar da huzurlu bir gizli cennet. Dolayısıyla çiftler burayı mutlaka romantik rotalara dahil etmeli.
Akyaka Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/akyaka-otelleri linkini ziyaret ediniz.
6.    Çeşme, İzmir
Çeşme'yi yalnızca yaz aylarından tanıyor; İzmir'e de yolunuzu ancak Çeşme vasıtasıyla düşürüyorsanız; büyük kayıp içindesiniz. Çeşme yılın her mevsiminde deniziyle, insanlarıyla ve başarılı tesisleriyle tercih edilebilir. Burada lüks anlayışı gerçekten de hak ettiğini buluyor.
Mart ayında Çeşme Alaçatı'yı ziyaret ettiğinizde, sokakların neredeyse yazın olduğu kadar kalabalık olduğunu göreceksiniz. Özellikle de günlerden Cumartesi ya da Pazar'sa bu değişmeyen bir gerçek. Akşam eğlenceleri aynı tempoda devam ederken; Çeşme güneşi yine kış boyunca da insanın içini ısıtmaya devam ediyor.
Çeşme Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/cesme-otelleri linkini ziyaret ediniz.
7.    Erciyes, Kayseri
Kayseri'de yer alan Erciyes Dağı; misafirlerine sunduğu uzun kayak sezonu ile tanınıyor. İç Anadolu'nun tam merkezinde yer alan kayak merkezi, Türkiye'nin tüm illerinden kolay ulaşılabilir nitelikte. Mart ayı; Erciyes'te kışı yaşamak, şömine başında kitap okumak ya da sucuk ekmek yemek için hiç de geç değil.
Kayseri mutfağından söz açmışken nefis su böreklerinden, mantılardan ve yağlamalardan da söz etmemek olmaz. İşin aslı, eğer Kayseri'yi Mart ayında ziyaret ederseniz aldığınız fazla kiloları kamufle etmeniz de çok daha kolay olacaktır!
Kayseri Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/kayseri-otelleri linkini ziyaret ediniz.
8.    Side, Antalya
Aynı anda farklı mevsimlerin yaşandığı Türkiye'de, sezonu erken açmanın yolu Antalya'dan geçer. Bunun için Mart ayını erken buluyorsanız; yılbaşında bile Antalya'da denize girildiğini aklınızda bulundurmalısınız.
Antalya'da oteller yılın her mevsiminde aynı kaliteyi koruyarak hizmetlerini sürdürüyor. Özellikle Rusya gibi soğuk ülkelerden gelen misafirler için burası çok daha ideal bir lokasyon, dolayısıyla da şehirde turist yoğunluğu her daim var.
Side Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/side-otelleri linkini ziyaret ediniz.
9.    Girne, Kıbrıs
Yalnızca nüfus cüzdanı ile giriş yapmanın mümkün olduğu Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti; her zaman güzel bir tatil fikri. Yavru vatan Kıbrıs, her daim konforlu konaklama seçeneklerine sahip. Kış mevsiminde yoğunluğun en çok yaşandığı yer ise, hiç şüphesiz başkent Girne.
Girne Limanı'nda değil balık keyfi yapmak; çay ya da kahve içmek bile içinizdeki tatil özlemini büyük oranda giderebilir. Burada öyle bir atmosfer var ki; hem yurt içinde hem de yurt dışında tatil yapmanın güzelliklerini bir arada yaşıyorsunuz.
Kıbrıs Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/kibris-otelleri linkini ziyaret ediniz.
10.    Ayder, Rize
Hey gidi Karadeniz... Mart ayında soğuk ama böyle de güzel! Ayder Yaylası özellikle yaz aylarında hem yerli hem de yabancı turistlerin istilası altında. Öte yandan bu doğal coğrafi güzellik, kalabalıkta yeterince keşfedilemiyor. Kış aylarında Ayder, size hem daha sakin hem de karlar altında bir coğrafyayı cömertçe sunabilir.
Eğer yolunuzu Rize'ye düşürecek olursanız buranın pidelerinden, kavurmalarından, mısır ekmeğinden ve dillere destan çayından bol bol istifade etmelisiniz. Yayla yollarına çıkacak olanların ise, zorlu hava koşulları için tedbirli ve tecrübeli olmaları kesinlikle şart.
Rize Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/rize-otelleri linkini ziyaret ediniz.
11.    Mudanya, Bursa
"Ne İstanbul'dan uzaklaşabilirim, ne de ara tatilden vazgeçmem mümkün" diyorsanız Bursa her zaman size özel sadık bir dost. Üstelik Bursa yollarında kestane şekeri yemek, bol bol nevresim ve tekstil alışverişi yapmak ve dönmeden önce geziyi mutlaka iskender kebapla taçlandırmak da serbest.
Mudanya ilçesinde turistleri en çok Trilye cezbediyor. Eski bir Rum köyü olan ve uzun yıllar Rumlarla Türkleri bir arada ağırlayan belde, gerçekten de görülmeye değer. Köyün doğal sit alanı özelliği tamamen korunduğundan, özellikle fotoğrafçılıkla ilgileniyorsanız yolunuzu buraya düşürmekte ısrarcı olabilirsiniz.
Bursa Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/bursa-otelleri linkini ziyaret ediniz.
12.    Edremit, Balıkesir
Balıkesir'in Edremit ilçesi, yine aynı kapsamda İstanbul'a yakın bir kaçamak noktası. Edremit Körfezi burayı bir inci gibi süslerken; aradığınız sahil kasabası havasını da ayağınıza kadar getiriyor. Söz konusu Edremit tatili olunca ilk akla gelenler ise, zeytincilik ve Kazdağları.
Edremit tatiliniz boyunca binbir çeşit zeytinyağlı yemeğin tadına bakmayı ve dönüş yolunda yıllık yağ stoğunuzu yapmayı ihmal etmemelisiniz. Laf aramızda, Mart ayı bunun için tam da zamanı! Zeytin ağaçlarının gölgesindeki butik konaklama seçenekleri ise, yılın tüm yorgunluğunu ve şehrin stresini üzerinizden bir anda almaya kesinlikle yetecektir.
Balıkesir Bölgesi ve Çevre Otelleri ve Gezi Rehberi için https://kucukoteller.com.tr/balikesir-otelleri linkini ziyaret ediniz.