Mersin Gezi Rehberi

Kaydetmelik Mersin Gezi Rehberi…
Mersin denince aklıma ilk gelenler; Portakal, Deniz, Tantuni; Palmiye, İçel Künefesi ve Tarihi Mekanları. 
Uzun zaman sonra Mersin Rehberi ile karşınızdayız…
 
🚗 Tabii güzellikler, plajlar ve sahiller, denizle sınırlı değil Mersin'de. Özellikle #CennetCehennemMağarası diye muazzam bir yer var. Biraz da ürkütücü gibi gözükse de çok güzel bir mekan. İçerisinde bir kilisesi de bulunan mağarada yerin aşağısına doğru yüzlerce merdiven inip çıkıyorsunuz.
🏡 Mersin yerli halkı kışın kasaba ve şehirlerde yaşarken, yazın da yaylalara çıkıyorlar. Sorgun Yaylası, Balandız Yaylası, Fındıkpınarı Yaylası, Çamlıyayla, Sertavul Yaylası, özellikle Bardat Yaylası görülmesi gereken yerlerden. Buralara çıkıp yayık ayranı içmek, koyun yoğurdunu tatmak, et ve et ürünleri yemek keyifli olur derim. Hatta yayla merasimleri ve şenliklerine katılırsanız daha da unutulmaz anlar yaşayabilirsiniz.
🎒 Gelelim tarihi yerlere. Mersin'de tarihi yerler sayıca çok.
#NarlıkuyuÜçGüzeller #MozaikMüzesi, #AnamurMüzesi (tadilatta), #SilifkeMüzesi mutlaka görülmeli. Birçok Ören yeri de var. #ÖküzlüÖrenYeri, #YumuktepeHöyüğü burada bulunuyor.
Nagidos Antik Kenti, #SoliPompeiopolisAntikKenti, #OlbaAntikKenti, #UzuncaburçKalıntıları bizi taa eskiçağlara, antik medeniyete götürüyor. İnanç turizmi açısından bakacak olursak adeta bir dinler mozaiği, Mersin. Burada Ashab-ı Kehf Camii, #MamureCamii özellikle çok beğendiklerim. 
✏️ Görülmesi Gereken Diğer Yerler: 
1- Taşucu. Taşucu'nda gezmeye doyamayacağınız yerlerden bazıları; Uzuncaburç, Narlıkuyu, Boğsak Koyu ve Boğsak Adası, Göksu Deltası ve Taşucu Amphora Müzesi.
2- Tisan adası bence gizli bir cennet!✌️
3- Mut Yerköprü Şelalesi, Alahan Manastırı, Aydıncık Gilindire Mağarası görülmeli
4- Cennet, cehennem ve astım mağaralar. Ayrıca Akyar’da mutlaka denize girilmeli. Otlu bazlama ve tantuni yenmeli.👌
🍽️ Mersin’de Yeme İçme Önerileri:
Herkes Göksel, Memoş der ama tantuninin kralını @adaetdoner de yersiniz. Adana Kebabını Adana’dakilerden de iyi yapan @migciogluocakbasi tartışmasız tercih sebebidir. 
🍳 Sabah kahvaltısında kol böreği ve limonata tercih edenler için Tarsus Gençlik Pastanesi tartışmasız gidilmesi gereken mekandır. Fındık lahmacun için Tarsus @sofioglufindik , Humus için @kervanhumustarsus alternatifler arasında en iyisidir. Elvanlı kasabasında ve Dalakderesi kasabasındaki restaurantlarda kahvaltı yapabilir, ya da muhteşem tereyağında tavuğu yiyin derim.
Buralara kadar gelmişken Santa ziraat şelalesine gidip, restaurantlardan birinde kiremitte alabalık yiyebilirsiniz. Hmmmm soslu soslu nefissss... Adana yolu üzerinde Yenice’de Doğuş Sıkmada meşhur ayran-sıkma yiyebilirsiniz.
Bitti mi? Bitmedi! Tarsus Kirlik mevkisinde pirzolanın gözüne gözüne vurabilirsiniz. Yeter ağzımız sulandı anlatma diyenleri duyar gibiyim. Ama siz benim nasıl vicdansız birisi olduğumu henüz bilmiyorsunuz🤣.  @tarsusselalerestaurant ‘a gidip kaşarlı piliç dolmayı midenize indirmeden bir yere bırakmam! Tarsus @pizza.pepino da BRUSCHETTA yerseniz size iddia ediyorum ki yeryüzünde yiyebileceğiniz en mükemmel pizzayı yemiş olursunuz. Ecevit Abiye selamımı söylerseniz yüzde elli size indirim yapabilir. Şansınızı deneyin😉.
Herkes size Kerebicçi Oğuz diyecektir. Aman aman ne cahillik... Oğuz’un hakkını yiyemem ama Hayri’nin kerebici klasman dışıdır. Dondurmacı Halil’den burma kadayıf ve limonlu dondurmayı yerseniz şekerinizi yükseltebilirsiniz... Ama baklava dediğin zaman Gaziantep’li baklavacıları kıskandıracak @tarsuskelesoglubaklava tercih sebebidir. Pardon kıskandıracak yazmışım. O kıskandıran olacaktı. 
Mersin/ Mezitli sahil restaurantta gün batımına karşı rakı&balik yapmanızı, mutebbel, acılı yoğurt, buğdaylı, kremalı karides spesyel, patlıcanlı levrek tatmanızı şiddetle tavsiye ederim. Ciğerci Bahattin ve Künefeci Emin’i de buraya ekliyorum.
Narlıkuyu’nda rakı&balık👍🏼, yine o çevrede yörük köy kahvaltısı. Yayık ayranları, tantunileri, tulumba tatlısı daha saymakla bitmez yemekleri... efsanedir.
Mersin'de tantuni için sahildeki Göksel Tantuni (oldukça hijyenik ve güvenli et), Mezitli'de Edip Usta'da kebap, Özkan'da Şalgam, Yürü'de Mamül, Kerebiçci Oğuz'da fıstıklı kerebiç ise diğer önerilerim.
Dondurmacı Halil’e gidip bütün tatları deneyin ( tahinli ekmek, biberli ekmek, cezerye ve mamül) Cici de künefe yemeyi unutmayın. Kuşimato sokağındaki kafelere veya marinadaki restaurantlarda oturun. Ciğerci Bahattin’e gitmeden dönmeyin. 😉
Evet yeterince yediyseniz gezmeye başlayıp yediklerimizi yakmaya ne dersiniz?:)
Mersin’de Daha Neler Yapmalı?
Tüplü dalış yapmayı sevenler Tisan ve Altın orfoz koyuna (mavi bayraklıdır) gidip dalış yapmalı.
Erdemli'de muhakkak Kanlı Divane, Adamkayalar, Silifke'de Azize Theakle Kilisesi, Tokmar Kalesi, Barbaros Koyu (Güvercinlik Adası) Tarsus'ta St. Paul Kilisesi, Aziz Paul Kuyusu, Tarsus Şelalesi'ni görmenizi tavsiye ederim.
O kadar çok görülmesi gereken yerleri var ki, Narlıkuyu tarafında kayacık vadisi Tarsus’ta Saklı Cennet mutlaka görülmeli 😊.
Gilindire mağarası mutlaka görülmeli ve Ayaş civarında köy kahvaltısı ile sıkma yenmeli
Kerebiç tatlısını da ekleyelim, çok kişi bilmez Mersinli’ler bilir sadece, irmik ve içi bol Antep fıstıklı tatlıgillerden😍 İçli köfte gibi görüntüsü.
Bozyazı Toslaklar koyu, Anamur Ören Antik kenti görülmeli, batırık, soğuk frenk inciri, tuzlu fıstık haşlaması yenilmeli.
Mersin Konaklama Önerileri de vereyim size;
VISTA HOTEL
MOJO OTEL BEACH, ERDEMLI
ELIF HATUN KONAĞI, TARSUS
MARVEL TREE HOTEL ANAMUR
ELYSIUM GARDEN HOTEL, ANAMUR
Otelleri incelemek için blogu inceleyin. https://www.kucukoteller.com.tr/mersin-otelleri