Mutlaka Gitmeniz Gereken En Güzel 10 Plaj

Doğal güzellikleriyle büyük bir hazine olan Türkiye, Ege ve Akdeniz başta olmak üzere birçok noktada plaja sahip. Türkiye’nin coğrafi özellikleri ile ortaya çıkan birçok koyun yanı sıra plajlar da hem yerli hem de yabancı turistleri yaz aylarında ağırlıyor. Sizler de Türkiye’nin eşsiz güzelliğe sahip plajları keşfetmek için otelinizin rezervasyonunu hemen yaptırabilirsiniz. 

Ölüdeniz Plajı

Bir doğal oluşum olan deniz lagünü ile oluşan Ölüdeniz, masmavi suları ve yumuşak dokulu beyaz kumlarıyla Türkiye’nin en sevilen plajları arasında liste başında yer alıyor. Muğla’da yer alan Ölüdeniz, eşsiz manzarasının yanı sıra keyifli bir deniz tatili yapmanıza da imkan sağlıyor. Ölüdeniz Plajı sahip olduğu aktivite seçenekleri ile dikkat çekiyor. Yamaç paraşütü Ölüdeniz’deki popüler bir etkinlik olup lagünün yukarıdan nefes kesici manzarayı izleyebilirsiniz. Kısa bir tekne yolculuğu ile ulaşılabilen yakındaki Kelebekler Vadisi'ni keşfetme şansını da kaçırmayın.

Ölüdeniz Plajı Nerede? | Hikayesi ve 2022 Giriş Ücreti

Patara Plajı

Türkiye'nin en uzun plajlarından biri olmasının yanı sıra Patara Plajı zengin bir tarihe de sahip. Altın renkli kumlardan oluşan bu 12 kilometrelik alan hem tarihi açıdan hem de doğal bir olay açısından önemli bir yere sahip. Patara Plajı hem antik kalıntılara ev sahipliği yapıyor hem de caretta carettaların yumurtlama alanı olarak biliniyor.

Patara Plajı, uzun yürüyüşler yapmak, güneşlenmek ve sakin ortamın tadını çıkarmak için mükemmel olup aynı zamanda tarihi ve doğayı keşfetmek için de size saklı hazineler sunuyor.

Patara Plajı

Kaputaş Plajı

Kaputaş Plajı, Kalkan ve Kaş arasında yer alan, sarp kayalıklarla çevrili küçük ama göz alıcı bir plaj. Kaputaş plajının büyüleyici turkuaz suyu ve korunaklı doğası, bu plajın karmaşa ve koşuşturmadan mükemmel bir kaçış noktası olmasını sağlıyor. 

Kaputaş Plajı gezisi boyunca dalış yaparak sualtının size sunduğu harikaları keşfedebilirsiniz. Tüplü veya şnorkelle dalış türlerinden dilediğinizi tercih edebilirsiniz. 

Antalya - Kaş - Kaputaş Plajı - Antalya - WowTurkey

İztuzu Plajı

“Kaplumbağa Plajı” adıyla da bilinen İztuzu Plajı, caretta caretta kaplumbağalarının yuvalama alanı olması nedeniyle koruma altında olan bir bölge. 

Muğla Dalyan yakınlarındaki bu güzel kumsal, el değmemiş doğası ve tertemiz sularıyla ziyaretçilerine huzurlu bir sığınak sunuyor. Ziyaretçiler ayrıca antik kaya mezarlarının arasından geçen ve şifalı çamur banyolarına götüren Dalyan Nehri'nde tekne turu yapabilirler.

İztuzu Plajı | Dalyan Özel Yemekli Tekne Taşıyıcılar Kooperatifi

Kleopatra Plajı

Antalya’nın Alanya ilçesinde yer alan Kleopatra Plajı, Antik tarihin ünü simalarından birinin adıyla anılıyor. Efsaneye göre Mısır Kraliçesi Cleopatra’nın sevgilisi Marcus Antonius tarafından ona hediye edildiğine inanılan bu kıyılar günümüzde de birçok yerli ve yabancı turisti ağırlıyor.

Kumların Mısır'dan getirildiği rivayet edilen Kleopatra Plajı, yüzmek ve şnorkelle dalmak için mükemmel berrak bir suya ve araştırmak için zengin bir tarihe sahip.

Antalya Kleopatra Plajı Nerede? Nasıl Gidilir? Giriş Ücretli mi? | Miniyol

Ovabükü Plajı

Datça Yarımadası'nda yer alan Ovabükü Plajı, sakin suları ve yemyeşil çevresiyle sakin ve huzurlu bir cennet. Rahatlamak ve Türkiye'nin kıyı şeridinin doğal güzelliğinin tadını çıkarmak için mükemmel bir nokta olan Ovabükü Plajı, Türkiye'nin görülmesi gereken plajları arasında yer alıyor. Yakındaki meyve bahçeleri ve zeytinlikler de güzel manzaraya katkıda bulunuyor.

Ovabükü Plajı - Datça - Ovabükü Plajı Yorumları - Tripadvisor

Lara Plajı

Antalya'da konumlanan Lara Plajı, yumuşak ve ince kumlarının yanı sıra berrak sularıyla da ünlü. Lara Plajı birçok otelin kıyısında yer almakla birlikte, lüks tatil köyleri ve canlı gece hayatıyla da biliniyor. İster dinlenmek ister eğlencenin tadını çıkarmak isteyin, Lara Plajında herkes için bir şeyler mevcut. Sanatçıların muhteşem kum heykeller yarattığı yıllık Sandland festivali, ziyaretçiler için mutlaka görülmesi gereken bir etkinlik olarak Lara'nın güzellikleri arasında yer alıyor.

Lara Plajı Nerede, Nasıl Gidilir?

Çıralı Plajı

Antalya’nın gözde plajları arasında yer alan Çıralı Plajı, Olimpos Antik Kenti’nin eteklerinde yer alıyor. Uzun bir sahil şeridine sahip olan Çıralı, temiz deniziyle sizi Akdeniz’in en güzel noktalarından birinde ağırlıyor. Çıralı Plajı, koruma altındaki bir milli parkın parçası olup, doğal düzenin neredeyse hiç tahrip edilmediği bir alana sahip. Böylece hem plaj keyfini yaşayabilir hem de doğanın dinlendirici etkisini deneyimleyebilirsiniz. 

Antalya'da denize girilecek en güzel yer! - Antalya Ekspres

Akyaka Plajı

Gökova Körfezi'nde yer alan Akyaka Plajı sığ ve sakin suları ile sevilen plajlar arasında yer alıyor. Ayrıca Akyaka Plajı eşsiz bir yeşil manzaraya da sahip.  Akyaka Plajı, elverişli rüzgâr koşulları nedeniyle kitesörf için popüler bir nokta. Ayrıca plaja da adını veren Akyaka kasabası, geleneksel Osmanlı mimarisi ve şirin sokaklarıyla büyüleyici bir yer.

Akyaka'nın En Güzel Koyları ve Plajları - Muğla Tatil Beldeleri

Kumköy Plajı

Antalya Side yakınlarındaki Kumköy Plajı, yaz aylarında yoğun bir nüfusa sahip. Ayrıca plaj çevresinde birçok dinlenme alanı da mevcut. Side kasabası, zengin bir tarihi geçmişe sahip olup bir antik kente de sahip. Kumköy Plajı ve çevresinde hem denize girerek serinleyebilir hem de kültürel bir gezinti yapabilirsiniz.

Kumköy plajı/Side/Antalya/// Side'ye 5 km mesafede olan Kumköy'ün denizi  sığ ve sahil tamamen kumdan oluşuyor. | Geziler, Antalya, Plaj