Noel Zamanı Strazburg'u neden ziyaret etmelisiniz?

Aralık ayı Fransa'da en sevdiğim aylardan biri ve Strazburg yılın her zamanı güzel bir şehir olmasına rağmen Noel'de ise masallardan fırlamış bir kış harikalar diyarına dönüşür.
Hollywood'un Noel filmlerine taş çıkartır adeta. 
Arnavut kaldırımlı sokaklar, göz alabildiğine uzanan her binadan parıldayan yüzlerce ışıkla aydınlanır.
Nereye bakacağınızı bilmek zor ve Instagram çılgınlığı yapmak için mükemmel bir yer. 
Buna bir de kavrulmuş kestane ve sıcak şarap kokusunu eklediğinizde, eski tip Noel kartlarından fırlamış gibi çarpıcı bir Noel sahnesine sahip olursunuz.
✈️ Öncelikle Basel’e ( İsviçre’ye uçuyoruz zira en ucuz uçak bileti buraya. #Colmar ve #Strazburg ve Europapark hemen yanıbaşında. Schengen vizeniz varsa sorun yok. Aynı anda 3 ülkeden güzel şehirleri ( Almanya, İsviçre ve Fransa’yı gezebilirsiniz ).
Kısaca maliyetler: En iyisi araba kiralamak, ben carjet.com sitesini tercih ettim ve 4 gün için 155 euro ödedim. Uçak ise 3 kişi çift yön 300 euro ödedim. Konaklamayı airbnb evinde yaptım ve 4 güne 650 euro ödedim. Şimdilerde daha da pahalanmış olabilir her şey!
✨ Fransa Strasbourg'da Noel'de Yapılacak Şeyler
Fransa'da Noel tamamen aile ve yemekle ilgilidir. Fransızlar yemeklerini ve şaraplarını severler ve Noel onlara her ikisinin de tadını çıkarmak için meşru bir neden verir.Noel'i Strazburg'da geçiriyorsanız, yapacak bir şeyler bulmakta asla zorlanmayacaksınız.
✨ Noel Pazarları
Noel'de Strazburg'a gelip de Noel pazarlarına gitmemek olmaz. Ne de olsa burası Fransa'da Noel'in evidir.
En eskisi ve belki de en ikonik olanı 1570 yılına dayanan "Christkindelsmärik".
Burada, hareketli bir atmosfer, Ortaçağ mimarisinin çarpıcı bir görüntüsü ve vin chaud (sıcak şarap) ve zencefilli kurabiye de dahil olmak üzere bir dizi geleneksel Alsas el sanatları ve mutfak lezzetleri bekleyebilirsiniz.
✨ Ancak kaçırmak istemeyeceğiniz Noel Pazarı, Place de la Cathédrale de Strasbourg'daki pazardır.
Geceleri tamamen aydınlatılan gotik katedralin fon oluşturduğu bu yer tek kelimeyle büyüleyici.
Strazburg Noel Pazarlarını Ziyaret Etmek İçin En İyi İpuçları
✨Pazarları ziyaret ederken hatırlamanız gereken birkaç şey:
* Hava Kararana Kadar Bekleyin: Ziyaret etmek için en iyi zaman gecedir, böylece ışıkların tadını çıkarabilirsiniz
* Yerel yemekleri deneyin: Tarte flambée gibi Alsas spesiyalitelerini kaçırmayın, çünkü bunlar deneyimin büyük bir parçasıdır
* Nakit kraldır: Bazı tezgahlar kart kabul etse de, özellikle küçük alışverişler ve atıştırmalıklar için biraz nakit taşımak iyi bir fikirdir
* Plastik Bardaklar: Plastik bardağınız için bir Euro depozito ödeyin, böylece bir vin chaud'un tadını çıkarabilir ve bardağı iade ettiğinizde geri alabilirsiniz.
✨Place Kléber'deki Noel Ağacını görün
Strazburg'un ana meydanı olan Place Kléber, tatil sezonunda şehrin merkezi olarak uzun ve ihtişamlı duran muhteşem bir Noel ağacına ev sahipliği yapmaktadır.
Bu yüksek ağaç tipik olarak yaklaşık 30 metre yüksekliğe ulaşır ve bu da onu hayranlık uyandıran bir manzara haline getirir. Dalları binlerce parıldayan ışık ve süsle bezenmiş ve meydanın üzerine sıcak ve şenlikli bir parıltı yaymaktadır.
'Evde Tek Başına' filmindeki Kevin'in gurur duyacağı bir Noel Ağacıdır adeta:).
✨Place Kléber aynı zamanda alışveriş için de harika bir yer, çünkü butiklerle dolu pek çok sokağın yanı sıra Galleries Lafayette ve çok sayıda tanınmış marka bulunmakta.
✨ Strasbourg Katedrali, Cathédrale de Notre-Dame, şehrin ana simgesidir ve kilometrelerce uzaktan görülebilir.
Eğer kaybolursanız sadece kulesine bakın ve onu takip edin, nerede olduğunuzu anlayacaksınız.
✨Çarpıcı Gotik mimarisiyle kesinlikle muhteşem ve dünyanın en büyük dördüncü kilisesidir, bu yüzden görülmeye değer bir yer, ben adeta şok geçirdim heybetinden.
Sadece güzel vitray pencerelere sahip olmakla kalmaz, aynı zamanda bir Astronomik Saate de ev sahipliği yapar. Saatin yapımına 19. yüzyılın ortalarında başlanmış ve 1843 yılında yetenekli bir horolog olan Jean-Baptiste Schwilgué tarafından tamamlanmış.
✨ La Petite France çevresinde yürüyün
La Petite France, yarı ahşap evleri, dolambaçlı kanalları ve arnavut kaldırımlı sokaklarıyla Strazburg'un en güzel bölgesi ve tamamen yayalara ayrılmış.
Bölge dar kanallarla çevrili ve Noel'de su, festival ışıklarını yansıtarak Noel büyüsüne bir dokunuş katıyor.
Ponts Couverts gibi kanalların ve çevredeki binaların manzarasını sunan pitoresk yaya köprüleri bulacaksınız.
Instagram selfie'si için de mükemmeldir.
✨ Yıldızların Altında Buz Pateni
Bir açık hava buz pateni pistine asla karşı koyamam. 
Bu açık hava buz pateni pistinde harika bir ortam var ve Place Kléber'deki de sizi asla hayal kırıklığına uğratmıyor.
Noel Ağacı'nın hemen yanında ve ışıklandırılmış Aubette binasının fonunda bundan daha Noelvari bir şey olamaz.
Strazburg'da kar yağarsa ortam daha da güzel oluyor.
✨ İster sevin ister nefret edin, Instagram hala güzel fotoğraflar için kullanılacak bir uygulama. Noel'de Strazburg'da Instagram'a en çok yakışan yeri arıyorsanız, burası Le Tire Bouchon olmalı.
Restoran, Noel için süsleme yapmak için kendi yolundan çıkıyor ve binanın dışı oyuncak ayılarla kaplanıyor. Çok şirin ve selfie çekmek için mükemmel bir yer.
Kendim yememiş olmama rağmen yemeklerin de oldukça iyi olduğunu duydum.
🍽️ Chez Yvonne'da yemek yiyin
Chez Yvonne'da yemek yemek kaçırmak istemeyeceğiniz bir deneyimdir. Burası 'Ünlüler için Winstub' olarak bilinir.
Winstub nedir? Güzel soru, rustik bir tavernaya benzeyen geleneksel bir Alsas lokantası. Winstub'ların 16. yüzyıla kadar uzanan zengin bir tarihi vardır. İsmi, "winstub "un "şarap odası" anlamına geldiği Alsas lehçesinden geliyor. 
Başlangıçta şarap üreticileri tarafından, arkadaşları ve aileleriyle yemeklerini paylaşırken kendi şaraplarının tadını çıkarabilecekleri bir yer olarak yaratılmış. Kendi evlerinde bir restorana sahip olmak gibi bir şey!
✨ Zamanla bistro tarzı restoranlara dönüştüler ve sıcak, rustik ambiyansları Strazburg'un ayırt edici özelliği olmaya devam ediyor.
Chez Yvonne, Avrupa'nın iki etkili lideri Jacques Chirac ve Helmut Kohl'un tercih ettiği bir mekândı. Fransız-Alman ittifakını tartışmak ve iyi yemek ve tabii ki şarap eşliğinde beyin fırtınası yapmak için bir araya gelirlermiş.
Eğer yemek yerken tarihten küçük bir kesit görmek istiyorsanız Chez Yvonne's tam size göre.
✨ Fransa Strasbourg'da Noel'de nerede kalınır
Noel'i Strazburg'da geçirecekseniz size verebileceğim en büyük tavsiye erken rezervasyon yapmanız. Oteller çok talep görüyor ve lüks otellerden ekonomik konaklama yerlerine kadar her yer hızla tükeniyor.
Tüm Otel Listesi: https://www.booking.com/searchresults.en.html?city=-1471697&aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 
🏠 5 Yıldızlı LÜKS - Pavillon Régent Petite France
Pavillon Régent Petite France, Petite France'da önemli bir konumda yer aldığından Strazburg Katedrali'ne ve Noel Pazarlarına sadece birkaç adım uzaklıktadır.
✅ Noel Pazarlarının kalbinde
✅ Strazburg'un en güzel bölgesi
✅ Sauna içeren lüks spası mevcut
🏠 4 Yıldızlı CHARM - Hotel de la Cour du Corbeau
Gotik Strazburg Katedrali'ne birkaç adım mesafede yer alan Hotel de la Cour du Corbeau, Alsas gastronomi yolculuğunun tadını çıkarabileceğiniz Michelin yıldızlı bir restorana sahip.
✅ Gurme Michelin yıldızlı restoran
✅ Pazarlara yakın olağanüstü konum
✅ Mozart'ın kaldığı 16. Yüzyıldan kalma otel
🏠 3 Yıldızlı CONVENIENCE - Hotel Suisse
Gotik katedralin hemen dibinde yer alan Hotel Suisse'de konaklamak, tüm Noel Pazarı aksiyonunun tam ortasında olduğunuz anlamına gelir.
✅ Her sabah gurme kahvaltı büfesi
✅ Notre-Dame de Strasbourg'un muhteşem manzarası
✅ Château des Rohan'ın (Piskopos Sarayı) bitişiğinde
✏️Ayağınıza çift çorap ve iyi bir bot giymeyi, şemsiyenizi de yanınızda götürmeyi unutmayın! Sabahları kahvaltı yerleri kruvasan ve kek ile sınırlı. Ben olsam sandvic götürürüm sabahları için Türkiye’den, bir de çay/kahve termosumu.