Ortam Kokusu Kullanırken Yapılan 13 Hata

Koku Oteller için en etkili aksesuardır !

Ziyaret ettiğim bir çok otelin kullandığı ortam kokusu, İspanya’da üretilen Véronique markasının imzasını taşıyor. Markanın kokulandırmayla ilgili farklı video ve yazılarını sizin de eviniz veya oteliniz veya ofisiniz için mutlaka incelemenizi tavsiye ederiz, ayrıca faydalı ve tarafsız bilgileri keyifle okuyun.
Instagram: https://www.instagram.com/clubveronique/ 
Web: https://clubveronique.com/content/guzel-mi-koksun-12

1- Başkasına koku çeşidi sormak.
* Koku zevki kişiseldir, bu yüzden başkasının önerisi hoşunuza gitmeyebilir. Marka tavsiyesi alabilirsiniz fakat koku çeşidi asla.
** Koklamadan satın aldığınızda veya başkasına hediye vereceğiniz zaman, markadan mutlaka açık ürün iadesi ve/veya değişimi talep etmelisiniz. Çünkü yukarıda da belirttiğimiz gibi koku zevkleriniz farklı olabilir. Dolayısıyla doğru olarak adlandırılacak bir koku zevki de yoktur.
2- Maliyeti günlük hesaplamamak.
* Yaptığınız harcamayı, iki siparişiniz arasındaki gün sayısına böldüğünüzde; ortam kokularının, birçok tüketim ürününe nazaran çok daha ucuz olduklarını göreceksiniz. Bu yönüyle bakıldığında, en uygun fiyatlı ürün; koku makinesi esansıdır. Çünkü az miktarı dahi etkilidir ve koku makinesini ihtiyaç olmadığında kapatabilirsiniz. Dolayısıyla bir şişe esansı oldukça uzun süre kullanabilirsiniz.
3- Koku yoğunluğunu dolayısıyla kullanım miktarını (az/çok) hatalı ayarlamak.
* Koku makinesinde esans, çubuklu kokuda çubuk ve tekstil kokusunda spreyleme miktarları; koku hafifliğini veya yoğunluğunu belirler.
** Ortam kokuları uygulandıktan bir süre sonra deodorantlar ve diş macunları gibi etkilerini kaybedeceklerinden; belli aralıklarda sürekli kullanılmalısınız.
4- Her yerde aynı koku çeşidini kullanmak.
* Çünkü burun yorulmasından dolayı bir süre sonra sürekli kokladığımızı fark edemeyiz. Bu yüzden özellikle farklı alanlarda değişik çeşitler kullanmalısınız. Hem burun yorulmasından etkilenmemek hem de ortama zenginlik katmak için bu çok önemlidir.
5- Şişeden koklayarak karar vermek.
* Şişeden koklamayı, yemeği çok sıcakken tatmaya benzetebiliriz. Bu şekilde olunca doğru karar vermeniz pek mümkün olmaz.
6- Koku makinesine bakıp, kokuya karar vermek.
* Görüntü sizi olumlu veya olumsuz yanlış etkileyebilir. Unutmayın, kokan makine değil içindeki esanstır.
7- Koku makinesine az/fazla su koymak.
8- Koku makinesinde, koku makinesi esansından farklı ürünler kullanmak.
* Koku makinesinde sadece bu cihazlarda kullanılmak üzere üretilmiş ürünleri kullanmanız gerekir. Bulaşık ve çamaşır deterjanı gibi temizlik ürünleri ile kolonya, parfüm gibi kozmetik ürünleri bu cihazlara uygun değildir. Çünkü ortam kokulandırma ürünleri, ilgili mevzuatın gerekliliklerine göre üretilirler. Yukarıda örneğini verdiğimiz diğer ürün grupları ise bu gereklilikleri karşılamaz.
9- Kötü koku yok edici tekstil kokusunu, tekstil yerine havaya sıkmak.
* Deri, ipek ve suyla leke tutan kumaşlar hariç leke yapmadığı için direkt tekstile sıkabilirsiniz. Bu özelliğinden dolayı kullanım alanı çok geniş olan, pratik bir üründür.
10- Tekstil kokusunu sürekli aynı bölgeye sıkmak.
* Özellikle odalardaki perdelere ve duvar kağıtlarına sıkarken; farklı günlerde ve değişik bölgelere sıkmaya özen gösterin.
11- Arabada tekstil kokusunu kullanmamak.
* Aracınıza binerken değil, eve gelmeden önce; deri olmayan tüm döşemelerine ve bagajına sıkın. Sabah döndüğünüzde bambaşka bir arabaya biniyormuş hissi yaşayacaksınız.
12- Duvar kağıdına tekstil kokusu sıkmamak.
* Farklı duvar kağıdı tipleri olabilir. Öncesinde gözükmeyen bir bölgede leke yapıp yapmadığını test ediniz.
13- Büyük veya kötü koku sorunu yaşanan alanda çubuklu koku kullanmak ve şişesi bitince, çubuklarını atmak.
* Çubukları atmayın çünkü çubuklar kokmaya devam edecektir, küçük alanlarda bir süre daha kullanabilirsiniz.
** Ortam büyükse ve/veya rahatsız edici koku sorunu varsa; koku makinesi ve esans kullanmalısınız.