Otelde yer ayırtırken paradan tasarruf edecek 8 İpucu

Sayısız maddi etken, kısıtlı bütçeyle tatil yapmayı hedefleyen gezginleri otelde yer ayırtırken paradan tasarruf edebilecekleri yöntemler aramaya yöneltiyor. Siz de bu tarz yöntemlerin peşindeyseniz, rezervasyon öncesinde aşağıda sıraladığımız önerileri uygulayabilirsiniz. Böylece bütçenizi daha efektif kullanıp farklı aktivitelere katılarak tatilinizi renklendirebilirsiniz. Hatta belki de sezon içerisinde bir yerine iki defa tatile çıkabilirsiniz.

1. Sürprizlerle Karşılaşmamak İçin Ek Hizmet Bedellerini Hesaba Katın
Gezginler, çoğu zaman önceden kendilerini şartladıklarından, en ucuz oda fiyatlarına sahip oteli bulmak için araştırma yaparken karşılarına gelen sonuçlar arasından fazla detaya girmeden seçim yapabiliyor. Oysa en düşük fiyatlı teklif, ilk etapta avantajlı gibi gözükmesine rağmen bazı beklenmedik harcamalara da sebep olabiliyor. Bu nedenle belirli bir teklifte karar kılıp rezervasyon yaptırmadan önce, size sunulan ücretli ve ücretsiz hizmetlerin neler olduğuna mutlaka göz atmanız gerekiyor.
Örneğin, internet üzerinden otel araştırması yaparken tatil hayali kurduğunuz bir sahil beldesinde tam da tarzınıza uygun iki otele denk geldiğinizi düşünün. Detayları hesaba katmadan düşük fiyatlı oteli seçerseniz; internet bağlantısı ve kahvaltı gibi hizmetlere ek ödemeler yapmak durumunda kalabilirsiniz. Fiyatı yüksek olan otelde ise birçok hizmetten ücretsiz yararlanarak, ilk etapta daha fazla ücret ödemeye razı olmanıza rağmen uzun vadede kârlı çıkabilirsiniz.

2. Mümkünse Hafta İçi Konaklamaya Yönelin

Otelde yer ayırtırken paradan tasarruf etmenizi sağlayacak ikinci öneri biraz ezber bozan nitelikte. Zira geleneksel tarzda hareket etmekten hoşlanan veya alışkanlıklarını değiştirmekte zorlanan gezginler, rezervasyonlarını hafta sonu başlatmayı tercih ediyor. Oteller de bu durumdan yola çıkarak talebin fazla olduğu cuma ve cumartesi günleri oda fiyatlarını yüksek tutuyor. Haftanın diğer günleri ise odalarının boş kalmasındansa daha uygun fiyatlarla potansiyel müşterilerini kendilerine çekmeyi planlıyorlar.
Siz de bu durumdan istifade edip rezervasyon başlangıç tarihinizi pazar gününden başlayıp perşembeye kadar devam edecek şekilde ayarlayabilirsiniz. Böylece normalde çok daha yüksek bedel ödemeniz gereken bir tesiste düşük fiyatla konforlu konaklama deneyimi yaşayabilirsiniz. Hatta otelde yoğunluk daha az olacağından restoran, havuz, sağlıklı yaşam merkezi ve spor salonu gibi ortak alanlardan daha rahat faydalanabilirsiniz.

3. Sadakat Programlarından Yararlanmayı Unutmayın
Günümüzde işletmelerin birçoğu, uzun süredir kendilerinden hizmet veya ürün alan müşterilerine cazip hediyeler sunarak kendilerine daha da bağlanmalarını amaçlıyor. Tıpkı hava yolu şirketleri gibi oteller de bu akımdan etkilenerek tatillerinde sürekli olarak kendilerini tercih eden müşterilerine sadakat programları aracılığı ile cazip indirim hakları sunuyor. Online rezervasyon siteleri bile üyelik karşılığı ekstra bütçe gibi çeşitli avantajlar teklif etmek gibi benzer yöntemlere başvuruyor.
Cazip tekliflerden yararlanabilmenin tek koşulu ise çoğu zaman sadakat programına ücretsiz üyelikten geçiyor. Sonrasında ise çoğunlukla ya önceden belirlenen gecelik konaklama ya da rezervasyon sayısını tutturmanız gerekiyor. Şartları yerine getirdikten sonra otellerin sunduğu programlar sayesinde ücretsiz kahvaltı ve spa bölümünde masaj uygulaması gibi tatilinize keyif katacak fırsatlar yakalayabilirsiniz. Aynı rezervasyon sitesi üzerinden gecelik konaklama ihtiyacınızı giderirseniz, belirli süre boyunca ücret ödemeden konaklama hakkı kazanabilirsiniz.

4. Mutlaka Fiyat Karşılaştırması Yapın
Yol üzerindeki bir otele girip çat kapı oda tutmak veya iyi bir fiyat almak için telefon açıp otelle pazarlık yapmak çok çok gerilerde kalmış durumda. Zira günümüzde online rezervasyon siteleri aracılığıyla çok sayıda otel seçeneğine ulaşabiliyor. Gezginler, listelenen otellerin fiyatlarını karşılaştırıp bütçelerine uygun olanları birkaç dakika içerisinde belirleyebiliyor. Üstelik dilerseniz fiyat karşılaştırması dışında konum ve yıldız kategorisi gibi kıstaslara göre daha spesifik sonuçlar da elde edebilirsiniz.
Tabii tüm bu karşılaştırmaları yaparken önceki maddelerde sizlere detaylıca anlattığımız ek hizmet bedelleri ve hafta içi konaklama fiyatlarını da değerlendirme aşamasında göz önünde bulundurmanızı tavsiye ediyoruz. Bu sayede bütçenizi rahatlatacak ve tasarruf etmenizi sağlayacak bir otelde gönül rahatlığı ile tatil yapabilirsiniz.

5. Ölü Sezonda Tatile Çıkmaktan Korkmayın

Tıpkı hafta içi konaklamak gibi ölü sezonda tatile çıkmak da otelde yer ayırtırken paradan tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemlerden bir tanesi. Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de yoğun talebin olduğu turizm sezonlarında gecelik konaklama fiyatları deyim yerindeyse zirve yapıyor. Sezon dışı aylarda ise konaklama tesisleri doluluk oranlarını yüksek tutmak ve gelir-gider dengesini yakalamak için gezginlere cazip fiyatlar sunmaya özen gösteriyor.
Özellikle Kıyı Ege ve Akdeniz Bölgesi, bu konuda gezginlere zengin seçenekler sunuyor. Ilıman iklim koşulları nedeniyle ülkemizin bu bölgelerinde yılın dört mevsimi tatil yapılabiliyor. Siz de bu durumdan istifade edip ilkbahar ve sonbahar aylarında Assos, Kaz Dağları, Ayvalık ve Foça gibi Kuzey Ege'nin sakinliği ile öne çıkan tatil destinasyonlarına kafa dinlemek için seyahat edebilirsiniz. Deniz sezonunu erkenden açmak veya biraz uzatmak istediğinizde ise soluğu Çeşme, Bodrum, Kaş, Fethiye'de alabilirsiniz.

6. Anlık İndirimlere Odaklanıp Bütçenizi Rahatlatın
Tatile çıkmadan önce anlık indirimlere odaklanarak da ucuz fiyatlı konaklama fırsatı yakalayabilirsiniz. Kısıtlı süre için gezginlere sunulan indirimlerden yararlanmanın yolu, hiç kuşku yok ki mobil uygulamaları ve online rezervasyon sitelerini düzenli bir şekilde takip etmekten geçiyor. Bu yolla her ne kadar cazip tekliflere rastlamak mümkün olsa da değerlendirme aşamasında koşullara göz atmayı unutmamanız gerekiyor.
Son dönemde anlık indirimler denildiğinde akla ilk olarak son dakika rezervasyonu geliyor. Çünkü talebin az olduğu hafta içinde; tatil yapılacak destinasyonda festival, fuar gibi geniş kitlelere hitap eden organizasyonlar yoksa oteller odaları boş kalmasın diye çeşitli kampanyalar düzenleyebiliyor. Hatta bu kampanyalar; sezon içerisinde, tur şirketleri aracılığıyla büyük grupları misafir eden popüler oteller tarafından bile hedef kitleye sunulabiliyor.
 
7. Erken Rezervasyon Fırsatlarından Yararlanın

Anlık indirimler gibi erken rezervasyon fırsatları da otelde yer ayırtırken paradan tasarruf etmenizi sağlayacak yöntemler arasında başı çekiyor. Hatta erken rezervasyon kampanyalarından yararlanmak, uygun fiyatlı konaklama için uzun süredir gezginler tarafından en çok tercih edilen yöntem olma özelliği taşıyor. Çünkü doğru anda karşınıza çıkabilecek bir fırsat ile normal oda fiyatının yarısına konaklama imkânına sahip olabilirsiniz.
Tatile çıkacağınız tarihten en az 3-4 ay öncesinde rezervasyon sürecinizi tamamlarsanız, sadece konaklama harcamalarınızı azaltmazsınız. Bu yöntem sayesinde ayrıca lüks olanaklarla donatılmış, bölgenin en iyi otellerinde üst düzey konaklama deneyimi yaşama imkânına da kavuşabilirsiniz. Dilerseniz daha da ileri gidip konaklamadan geriye kalan bütçenizi alışveriş yapmak, eğlenmek ya da turlara katılmak için harcayabilirsiniz. Böylece tatilinizi kolayca uzun süre etkisinden kurtulamayacağınız bir hale getirebilirsiniz.

8. Tasarruf için Küçük Otelleri Tercih Edin

Büyük oteller, genelde yerli ve yabancı tur operatörleri ile çalışmayı yeğliyor. Bu sayede de sezon daha açılmadan hedefledikleri doluluk oranlarını yakalamayı başarıyorlar. Kalan az sayıdaki boş oda içinse gezginlerin ya farklı dönemlerde düzenlenen kampanyaları kaçırmamaları ya da yüksek bütçeye sahip olmaları gerekiyor. Tabii tatil yapacağınız yer de konforlu konaklama deneyimi yaşamanın ve çevredeki güzelliklerini tadını çıkarmanın tek yolu, büyük otelleri tercih etmekten geçmiyor.
Konaklama tercihinizi küçük otellerden yana kullanarak, hem paradan tasarruf etme fırsatının hem de ev ortamını aratmayan sıcak bir atmosferde keyifli tatilin kapısını aralayabilirsiniz. Doğru adımları atarak Göcek'in eşsiz güzellikteki koylarına saklanmış, Pamukkale'nin bembeyaz travertenlerine birkaç adım uzaklıkta ya da Şirince'nin tarihi yapılarında faaliyet gösteren butik otellerde bütçenize uygun konaklama fırsatları yakalayabilirsiniz. Ayrıca unutmayın! Online sitelerde gördüğünüz fiyatlar otellerin komisyon verdikleri ve bu yüzden daha yüksek rakamlı fiyatlar. Her zaman oteli direkt arayın ve online sitelere vereceği komisyon yerine otelden indirim alın! https://kucukoteller.com.tr/