Rize'de Gezilecek Yerler ve Harika Öneriler

Eveet... Gelelim Rize notlarımıza👩🏼‍🌾🌿 
Geçenlerde bahsettiğim gibi mini gezilerinizde kaydetmelik önerilerle kafanızı bulandırmadan nokta atış önerilerimi sıralıyorum. Yetmez tabi ama zaten koca bölge bir yazıya da sığmaz tabi👐👍🏻🌿☺️
✏️ Siz de tavsiyelerinizi eklerseniz harika bir rehber olur eminim👩🏼‍🌾🙏🏻
Günbatımı için: Huser yaylasında sis denizinden batan güneşi mutlaka izleyin, hatta izlemeden sakın ölmeyin:)
🍴Yeme – İçme:
Hamsiköy’de tadı damağınızda kalacak olan nefis sütlaç tadılmalı.
 
Çayeli’nde İse lale lokantasında kuru fasülye yemeden dönmeyin derim. Çayeli’nde @rasot_dag_evi tesislerinde alabalık ayrıca muhteşemmm… İnanılmaz yollardan geçiyorsunız Raşot’a giderken. Konaklama da yapabilirsiniz burada.
🌿 Pazar ilçesinde Dayı’nın yeri diye bir yer var; küçük salaş bir balık evi, ama balıklar çok lezzetli.
Dağmaran’da muhlama ve sarma, huzur lokantasında yemek ve turbo tatlı, liman veya durak lokantasında kavurma, tabiiki evvel zaman’da türk kahvesi.☕️
🏚 Ayder’de az yukarıda Kardelen restoranda mutlaka lokum et yemeye gidin, Nadir beyin eti Nusret’ten çok daha iyidir. Off ki off👌🏻
Koboş köprüsünün orada Yolun dibi kafe de soğanlı yumurta ve muhlama yemeden dönmeyin. O neydi yaaa☺️☺️☺️
🌸 Fındıklı’da merkezde Orme tostçusu hayatımda yediğim en güzel tostu yapıyor. Kaburga etinden çekilmiş kıymalı tost ve 20 çeşit baharat içeriyor. Bageni Pansiyon’un sahibi sevgili Evrim götürdü bizi. Kendimizden geçtik resmen.
🌿Gezelim – Görelim:
🍂Çamlıhemşin’e yaklaşık 15 kilometre uzaklıkta bulunan Zil Kalesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Kale, Fırtına Deresi’ni ve vadiyi de görebilecek, tüm güzel manzaraya hâkim bir tepede yapılmış. 57 kilometre uzunluğundaki Fırtına Deresi, Ardeşen civarında denize dökülüyor.
-Çamlıhemşin’deki pek çok yayladan biri ve en ünlüsü olan Hazindak Yaylası’na gidebilirsiniz. Buradaki dağ evlerini ve muhteşem yeşilliği görebilirsiniz.
Karagöl
-“Sendagez” kafeyi ziyaret etmenizi tavsiye ederim, orada zaten bütün olanaklar mevcut, jiple tur olanakları bile var.

Çamlıhemşin’e biraz uzaklıkta yer alan Kale-i Bala’yı ziyaret edebilirsiniz. Çayeli ilçesinde yer alan Zeleki Kalesi’ni görebilirsiniz.
-       🍂Termal turizm açısından olanaklara da sahip olan Rize’de Ayder Kaplıcası’na ve İkizdere İçmesi, Çayırlı Maden Suyu gibi yerleri de ziyaret edebilir ve şifa bulabilirsiniz. Ağaran Şelalesi’ne de gidin derim.
-       İkizdere’ye gitmediyseniz Rize’ye gittim demeyin! ikizdere vadisi dünyanın sayılı vadilerinden biri. Çok fazla turist gelmemesi avantajı, daha temiz ve güzel kalmasını sağlıyor. Zaten İkizdere Rize’deki yaylaların çoğuna sahip ve Rize’nin alan olarak en geniş topraklarına sahip. Kaplıcasından tutun, köyleri de çok güzel ve doğallığını halen koruyor.
✏️Haremtepe - Çeçeva köyü’de tam fotoğraflık köy. Çat vadisi yine aynı şekilde. Say say bitmez aslında Rize.
İyidere Pileki tesislerine gidin.. şarıl şarıl akan deresine ayaklarınızı sokun ve o güzel doğada ayaklarınız Rize’nin serin sularındayken miss gibi rize çayınızı da keyifle yudumlayın...
👩🏼‍🌾 Dere kenarından ilerleyen 2 km lik yürüyüş yolunu takip ederek Pileki mağarasına tırmanın. Mağara görülmeye değer diyemem fakat o tepenin manzarası harika. Zipline ve piknik alanları da mevcut.
🌿Göller Bölgesi: Yukarı Kavron’un göller bölgesinde Karadeniz gölü’nde mola, kısa bir çıkışla Kaçkar zirvesini göreceğiniz Çengovit göllerine ulaşın.
 Pokut
🏡 Konaklama önerilerimi https://www.kucukoteller.com.tr/rize-otelleri  sayfasına girerek görebilirsiniz. 
@aydervilladepelit @gobocadagevi kesinlikle tavsiye olunur, huzurlanmak adına..

Çamlıhemşin Şenyuva’dan az yukarı..
Kaf dağı konak otel’de kahvaltı ve konaklama yapılabilir. Eğer Gito yaylasına giderseniz, yemek ve kahvaltısı müthiş işletmecilerinin mükemmel tatlı olduğu bir dağevi Vartevor dağevi tavsiye edilir.