Sürdürülebilir Oteller: İyi Hissetmenin İyi Seyahat Etmekle Buluştuğu Yer

Dünya seyahatin çevresel ve sosyal etkileri konusunda daha bilinçli hale geldikçe, sürdürülebilir turizm de yükselişe geçiyor. Gezginler karbon ayak izlerini azaltmanın, yerel toplulukları desteklemenin ve dünyayı keşfederken olumlu bir fark yaratmanın yollarını arıyor. Bunu başarmanın bir yolu da sürdürülebilir otellerde konaklamayı tercih etmektir. Çevre dostu veya yeşil oteller olarak da bilinen sürdürülebilir oteller son yıllarda popülerlik kazanıyor. Bu tesisler çevresel etkilerini en aza indirmeye, sorumlu turizmi teşvik etmeye ve yerel toplulukların refahını desteklemeye kendilerini adamışlardır. Bu inanılmaz oteller seçkisi, seyahat ederken iyi hissetmek ve iyi şeyler yapmak isteyenler için mükemmel bir seçimdir!

UTSAV Camp Sariska, Rajasthan, Hindistan

Sariska Ulusal Parkı'nın yanı başında sakin ve huzurlu bir sığınak olan UTSAV Camp Sariska, konukların doğayla iç içe huzur bulabilmeleri için yaratıldı. Doğal yaşamı desteklemek ve gelişen bir yerel ekosistem sağlamak için bilinçli tüketim felsefesini benimseyen bu inziva yeri, tamamen sürdürülebilirliğe adanmıştır. Utsav, ekip üyelerinin %85'inin yakın köylerden olduğu yerel topluma yatırım yaparak karbon ayak izini azaltıyor. Mutfak için taze sebze ve otlar yetiştiren böcek ilacı ve kimyasal içermeyen bir bahçe ile mevsimlik menüleri için taze malzemeler tedarik etmek için Sıfır Mil yaklaşımını takip ediyorlar. Plastik kullanımından kaçınarak, her oda ya da Taş Kabinler ve İsviçre Çadırları diyelim, cam şişelerde ters ozmoz filtreli su da sağlıyor. Utsav'da yüzlerce yerli ağaç ve bitki, yeraltı suyunun sağlıklı seviyelerde tutulmasına yardımcı oluyor ve yılda 200 tondan fazla karbondioksit emisyonunu azaltan 34KW güneş panelleri kurdular. Eğitimli doğa bilimcileri ve korucuları da kameralı tuzaklar ve fotoğrafçılık yardımıyla yerel vahşi yaşamı düzenli olarak belgelemektedir. Konukların doğal dünya ile kendi kişisel ilişkilerini geliştirmelerini teşvik etmek için tasarlanan bu tesiste, Doğa Ana ile yeniden bağlantı kurarken rahatlayabilecek ve pillerinizi şarj edebileceksiniz.
Otelin İnceleyin: https://www.booking.com/hotel/in/utsav-camp.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 

Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa; Paje Beach, Paje, Tanzanya
Sürdürülebilirlik ve lüksün mükemmel bir karışımı olan ve Zanzibar'ın doğu kıyısında yer alan bu özel sığınak, adanın çevresini korumayı ve geliştirmeyi amaçlamaktadır. Dört hektarlık yemyeşil bahçelere yayılan Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa, rüzgâr ve güneş enerjisiyle çalışmaktadır ve bu yıl %100 güneş enerjisiyle çalışan ve karbon emisyonu olmayan dört yeni lüks villayı hizmete açmıştır - bu Zanzibar'da ve Doğu Afrika'da bir ilktir. Tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırdılar ve hatta bir tuzdan arındırma tesisi ile cam kaplara şişeledikleri kendi filtrelenmiş içme sularını üretiyorlar. Tesis ayrıca mobilyalar için marangoz atölyelerinden mutfak için sebze bahçelerine kadar kendi tedarikçileriyle çalışıyor. Burada sunulan tüm kozmetikler de köyün kadınları tarafından üretilmektedir ve konuklar bu deniz yosunu bazlı ürünlerin üretimini tanıma ve ziyaret etme fırsatına sahiptir. Zanzibar White Sand Luxury Villas & Spa sürdürülebilirlik göz önünde bulundurularak tasarlanmıştır ve Zanzibar sahilinin doğal güzelliğini yansıtırken en iyi hizmeti sunmaktadır - en hafif tabirle gerçekten ilham verici.
Oteli İncele: https://www.booking.com/hotel/tz/white-sand-luxury-villas-amp-spa.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 

Viceroy Los Cabos; San José del Cabo, B.C.S., Meksika
Yüksek yürüyüş yollarıyla muhteşem bir şekilde birleştirilen çarpıcı bir otel olan Viceroy Los Cabos, başka bir dünya hissi uyandırıyor. Meksika'nın çöl manzarasıyla kontrast oluşturacak şekilde tasarlanan otel, yıllardır çevresel ve sürdürülebilirlik girişimlerini uygulama sürecinde. Çevresel ve sürdürülebilirlik politikası ile birlikte, su ve enerji tasarrufu planlarını uygulamaya koymuşlardır.Viceroy, kendi bünyesindeki su tasarrufu uygulamalarından Tesla ve E-araba istasyonlarıyla emisyonları azaltmaya, kapsamlı bir geri dönüşüm programından tüm çalışanlar için ücretsiz otobüs hizmetine kadar birçok ekolojik ürün kullanımına ve emisyon azaltımına sahiptir. Tesis, ortaklıklar ve çalışanların düzenli olarak planlanan plaj temizleme etkinliklerine katılımı sayesinde Los Cabos'un Plastik Nötr olmasından gurur duymaktadır. Viceroy Los Cabos'ta kullanılan her ürün, temizlik ürünlerinden banyo sabunlarına kadar, çevre dostu olup, spa tedavi serisi silikon, paraben, yapay renklendirici, hayvansal türevler içermez ve yenilenebilir elektrik kullanılarak üretilir. Dolayısıyla, buradaki sürdürülebilirlik girişimlerinin tamamen sınırsız olduğundan emin olabilirsiniz!
Oteli İncele: https://www.booking.com/hotel/mx/viceroy-los-cabos.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2

The Kumaon
The Kumaon, Kasar Devi bölgesinde gizlice yer alan benzersiz bir şekilde tasarlanmış, el değmemiş özel bir sığınaktır. Muhteşem dalgalı tepeler ve zengin biyoçeşitlilikle çevrili olup, muazzam Himalaya sıra dağlarının eşsiz manzaralarına sahiptir. Sürdürülebilirliğe güçlü bir odaklanma ile, çevreye yönelik ana hedefleri, enerji ve suyun verimli kullanımından optimal atık azaltımına, organik tarıma ve yerel topluluklarla etkileşime kadar her şeyi kapsar. Bugünkü sığınak haline gelene kadar iki yıl süren bir dönüşüm geçiren, sahipleri yerel toplulukları desteklemeye ve sürdürülebilir geçim kaynaklarıyla güçlendirmeye inanmışlardır. Ayrıca, yerel topluluk girişimlerinin bir parçası olarak, yakındaki köyde düzenlenen temizlik kampanyalarına düzenli olarak katılırlar.

Temel olarak, The Kumaon, doğal manzaraya ve çevreye yanıt veren soyut modernizm ilkesi üzerine tasarlanmıştır. Alanlar sürekli olarak dış mekana gönderme yaparken, resimdeki arka planı vurgulamak için minimalist bir renk paleti korunmuştur. Sürdürülebilir mimari, bambu, bakır ve taşlar gibi yerel kaynaklı malzemeleri vurgular ve bu malzemeler, bölgeden çeşitli yerel teknikler ve beceriler aracılığıyla farklı yapı ve alanlarda geniş çapta kullanılmıştır. Malzemeler, sığınakta farklı alanlarda doğal kalitesini korumalarına izin verilmiş ve tasarım dilinin ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

Casa Chameleon Las Catalinas, Las Catalinas, Kosta Rika
Casa Chameleon Las Catalinas sadece masallarda hayal edebileceğiniz bir yerdir. El değmemiş Guanacaste yarımadası boyunca mükemmel bir şekilde konumlanmış olan bu sadece yetişkinlere özel otel, kendisini çevreleyen gözlerden uzak cennetin güzelliğini korumaktadır. Çevresini iyileştirmeyi amaçlayan Casa Chameleon, su koruma uygulamalarının benimsenmesinden aylık plaj temizleme projelerine, Plant-a-Tree ve geri dönüşüm programına kadar çevresel ve sosyal etkilerini iyileştirmeye odaklanan uzun bir sürdürülebilir uygulamalar listesi hayata geçirmiştir. Burada toksik olmayan temizlik ürünleri, verimli su tasarrufu sağlayan armatürler, sürdürülebilir bir gıda tedarik zinciri, cam su şişeleri ve daha fazlasını bekleyebilirsiniz. Bu otel aynı zamanda Kind Traveler'ın Every Stay Gives Back sertifikası ile ortak olup, her bir misafirin konaklamasına 3 $ eklenecek ve Guanacaste, Kosta Rika'daki kırsal ve yetersiz hizmet alan bölgelerdeki eğitim ve toplum geliştirme programlarına bağışlanacaktır. Casa Chameleon, bir eko otelin sürdürülebilir alışkanlıklarını, bilinçli tatilcilerin butik tropik tatil köylerinden beklediği olanaklarla birleştirmeyi amaçlamaktadır.
Oteli İncele: https://www.booking.com/hotel/cr/casa-chameleon-las-catalinas.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 

Bask & Stow, Byron Bay NSW 2481, Avustralya
Bol miktarda doğaya sahip olan Byron Bay, bir şifa ve bağlantı yeridir. Bu sahil kasabasının yaşam tarzı, pastoral manzarası, güçlü topluluk bağları, yaratıcı yerlileri ve ilerici mutfak deneyimleriyle birçok kişinin gıpta ettiği bir yerdir; yiyecek aramaktan yalnızca yerel yetiştiricilerden tedarik eden restoranlara kadar. Küçük bir aile işletmesi olan konukevinde, çevreye ve topluma duyarlı olmak yaptıkları işin merkezinde yer alıyor. Bask & Stow, benzer düşünen yerel işletmelerle ortaklık kurmakta ve yatak çarşaflarından Cape Byron tabaklarına, Leif olanaklarından Byron Bay Asma Sandalyelerine kadar hem çevresel hem de sosyal açıdan sorumlu ürünler tedarik etmektedir. Bu büyüleyici konukevi, konuklarını yerel gibi yaşamaya teşvik ediyor - arabayı atlayın, en iyi bölgesel ürünler için çiftçi pazarına yürüyün veya bisiklet sürün, aynı zamanda güzel çevre üzerindeki etkilerinin farkında olun.
Bask & Stow, sürekli geliştirdiği sürdürülebilirlik uygulamalarıyla örnek olmayı hedefliyor. Şu anda, 25kw güç üreten 50'den fazla güneş paneli ve 27kw güneş pili ile güçlü bir güneş enerjisi sistemi ile konukların tüm konaklamalarına güç sağlayabiliyorlar. Sıcak su da güneş panellerinden güç alan elektrikli ısı pompaları tarafından üretiliyor. Tesisin yemyeşil bahçelerinin hasat edilen yağmur suyuyla sulandığından bahsetmeye bile gerek yok. Zahmetsiz lüksü, minimalist estetiği ve çevreye saygıyı bir araya getiren Bask & Stow, Byron Bay'in doğal güzelliğini konuklarının keyfini çıkarması için korumaya kendini adamıştır.
Oteli İncele: https://www.hiphotels.com/hotels/oceania/australia/bask-stow 

Hotel Corte di Gabriela, Venedik İtalya
Venedik gibi hareketli bir şehirde beklemeyeceğiniz bir şey olan Hotel Corte di Gabriela, tüm kararlarını sürdürülebilirlik etrafında şekillendiren çevre dostu bir butik oteldir. Ekolojik duyarlılık ve enerji geri kazanımı, bu otelin tasarımında esas alınan iki temel parametredir. Palazzo'daki her odaya ev otomasyonu uygulanarak enerji ve ısı yayılımı en aza indirilmiş ve tabii ki lüks bir konfor sağlanmış. Detaylara gösterdikleri özen de oldukça ilham verici. Cam şişeler ve sıfır kilometrelik ürünler kullanırken, mevsimlik ürünleri de hasat ediyor ve kağıt israfını sınırlamak için konteynerleri geri dönüştürüyorlar. Otonom ısıtma sistemi, konukların ısı kaybını veya enerji israfını artırmadan oda sıcaklığını bağımsız olarak yönetmelerine olanak tanıyor. Ayrıca, Hotel Corte di Gabriela'nın Venedik'te çevre dostu yaklaşımın öncülerinden biri olduğunu ve Avrupa Eko-Sürdürülebilir Otel Sertifikası ile onurlandırıldığını duyurmaktan gurur duyuyoruz!
Oteli İncele: https://www.booking.com/hotel/it/corte-di-gabriela.en.html?aid=1939100&no_rooms=1&group_adults=2 

Dairy Flat Lodge & Farm, Musk VIC 3460, Avustralya
Rahat ve sürdürülebilir lüksün ölçütünü belirleyen Dairy Flat, aynı derecede coşkulu amiral gemisi otel Lake House'un arkasındaki yaratıcı düşünürler tarafından tasarlandı ve sürdürüldü. Üretken bir çiftlikte yaşamın harikalarını kucaklamak isteyen konuklar için benzersiz bir kır evinde altı süit sunan bu yerin duygusu inkar edilemez. Bu 38 dönümlük rejeneratif çiftlik, kırmızı volkanik topraklar üzerinde yer alıyor ve kendinizi eko-lüksün içinde bulmanızı sağlıyor. Larissa Wolf-Tasker tarafından özenle seçilen iç mekanlarda, her oda yerel sanatçı ve zanaatkarların özel olarak sipariş ettiği parçalarla süslenmiş ve bu büyüleyici kır evine kusursuz bir zarafet getirmiştir. Ayrıca, bu sürdürülebilir yetiştirme tesisinin iç işleyişine tanık olabileceğiniz ve bahçıvanların hasat çalışmalarını izleyebileceğiniz Lake House restoranına da ürünlerin çoğunu tedarik ediyorlar. Çevredeki sebze bahçelerine hayran kalabilir, beş dönümlük üzüm bağında dolaşabilir ve 300 ağaçlık meyve bahçesi ile 250 ağaçlık zeytinliğe hayran kalabilirsiniz. Dairy Flat Lodge and Farm'da konaklamak ömür boyu hatırlanacak bir deneyimdir.
Oteli İncele: https://dairyflatfarmdaylesford.com.au/ 

Hotel Savoy Grado, Grado GO, İtalya
İtalya'nın kuzeydoğusunda, Friuli-Venezia Giulia şarap bölgesinde yer alan Hotel Savoy Grado sürdürülebilirliği çok ciddiye alıyor. Oteldeki suyu ve yüzme havuzunu ısıtan güneş panelleri, tükettikleri enerjiyi üretmek için fotovoltaik bir sistem, tek kullanımlık plastik yasağı ve çok daha fazlasına sahip olan otel, aynı zamanda iklim değişikliğiyle mücadeleye yardımcı olmak için ağaç diktikleri Treedom ile işbirliği içindedir. Ayrıca bahçeyi sulamak için yağmur suyu topluyor, basılı malzemelerimiz için FSC® kağıt kullanıyor ve çevreye zarar vermeden bölgeyi dolaşmalarına yardımcı olmak için konuklara bisiklet sağlıyorlar. Varsayılan arama motorlarının dünya çapında ağaç dikimini finanse eden Ecosia olduğundan bahsetmiyorum bile! Hotel Savoy Grado tamamen yeşil seçimler yapmak ve toplumlarına geri veren etik işletmelerle çalışmakla ilgili. İlham verici ve sürdürülebilir olan bu otel, iyilik yapmanın fark yarattığı bir yerdir.
Oteli İncele: https://www.hotelsavoy-grado.it 

Aloita Resort, Sumatera Barat 25932, Endonezya
Endonezya'nın Mentawai Adaları'nın masmavi sularının ortasında, unutulmaz bir tropik kaçış arayan gezginleri çağıran gizli bir mücevher yatıyor. Aloita Resort, doğanın harikalarıyla çevrili sakin bir kaçamak vaat ediyor ve çevresel sorumluluklarını çok ciddiye alıyor. Güneş enerjisi, çevre dostu yapı malzemeleri ve verimli atık yönetim sistemleri gibi sürdürülebilir uygulamalar kullanan tesis, deniz koruma girişimlerine aktif olarak katılmakta ve Mentawai Adaları'nın bozulmamış güzelliğini korumaya adanmışlığını göstererek yerel toplulukları desteklemektedir. Tesisin sürdürülebilirlik taahhüdü, bu ekosistemlerin gelecek nesiller için bozulmadan kalmasını sağlamaktadır.
Oteli İncele: https://www.aloitaresort.com/ 

Makale: Hiphotels.com