Türklerin En Çok Gittiği Yurt Dışı Kayak Rotaları

Soğuk havaların iyiden iyiye kendini gösterdiği bu günlerde kayak tatili için bavul hazırlıkları yapılıyor. Peki, bu yıl bir değişiklik yapıp yurt içi destinasyonlar yerine rotanızı Türklerin de en sevdiği yurt dışı kayak rotalarına çevirmeye ne dersiniz? Cevabınız "Evet" ise sizi böyle alalım... Çünkü bu listedeki birbirinden ünlü rotalarda, eğlence ve adrenalin dolu bir kayak tatili yapmanız garanti!
Bansko, Bulgaristan
Bansko'nun, yurt dışındaki kayak rotaları listelerinin vazgeçilmezi olduğunu söylesek haksız sayılmayız. Türkiye'nin yanı başında olması sebebiyle Bansko, Türklerin en çok gittiği kayak rotalarının da başında geliyor. Hem yeni başlayanlar hem de profesyoneller için farklı zorluklara sahip pistleri olan Bansko Kayak Merkezi, Türkiye'de olduğu kadar dünya ülkelerinde de bir hayli revaçta! Her yıl yüz binlerce kayak severi ağırlayan bölgedeki oteller, kış sezonunun başlamasıyla birlikte dolduğundan erkenden yer ayırtmakta fayda olduğunu unutmayın. Bulgaristan'ın güneybatısında Prin Dağı eteklerinde yer alan Bansko ile İstanbul arasında yalnızca 610 km'lik bir mesafe olduğunu da not düşelim. Bansko Otel ve Konaklama Rezervasyon için tıklayın!
Şahdağı, Azerbaycan
Türklerin en çok gittiği yurt dışı kayak rotalarından biri de Azerbaycan'da bulunan Şahdağı Kayak Merkezi. Azerbaycan'ın Türklere vize uygulamaması sebebiyle son yıllarda yıldızı parlayan kayak merkezinde 15'in üzerinde suni kar makinesi bulunuyor. Bu sebeple karın az olduğu zamanlarda bile Şahdağı Kayak Merkezi'nde kayak yapmak mümkün. Azerbaycan'ın başkenti Bakü'ye 180 km uzaklıkta bulunan kayak merkezine en yakın şehir ise 32 km mesafedeki Gusar. Ortalama 17 km uzunluğundaki pek çok zorluk derecesine sahip pistleri olan kayak merkezinde; 3, 4 ve 5 yıldızlı otel seçenekleri bulunuyor. Şahdağı Kayak Merkezi'ne ulaşım ise uçak ile Bakü Havalimanı üzerinden yapılıyor. Uçak yolculuğunun ardından 2-3 saat süren bir yolculuk ile Şahdağı Kayak Merkezi'ne ulaşmak mümkün.
Rezervasyon için tıklayın!
Popova Shapka, Makedonya
Sizi yılın 135 günü karlar altında olan Popova Shapka'ya davet ediyoruz. Burası son yıllarda yıldızı günden güne parlayan en trend noktalarından biri. Makedonya'nın vizesiz seyahat edilen ülkelerden biri olmasının da Popova Shapka'nın bu kadar popüler olmasında payı büyük elbette! Üstelik Türkiye'ye yakınlığıyla öne çıkan Makedonya, kayak severlere hem ulaşım hem de vize konusunda kolaylık sağlıyor. 1650 m yüksekliğe sahip olan kayak merkezinde hem amatörler hem de profesyoneller için farklı zorluk derecelerine sahip 12 pist bulunuyor. Siz de farklı özelliklere sahip konaklama seçenekleri bulunan kayak merkezinde harika bir tatil yapmak isterseniz hem yıldızlı otel seçeneklerini hem de Yugoslavya döneminden kalan villa alternatiflerini tercih edebilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!
Cortina d'Ampezzo, İtalya
"Trend bir rota olsun üstüne üstlük Instagram fotoğraflarım da havalı olsun" derseniz sizi Cortina d'Ampezzo'ya alalım. Pistlerinin genişliği sayesinde çok yoğun olmayan Cortina'da hem kayak yapmanın tadını çıkarabilir hem de dilediğiniz gibi fotoğraf çekebilirsiniz. Çünkü pistleri çevreleyen ağaçlar, ziyaretçilere fotojenik bir manzara sunuyor… Son yıllarda Türklerin de sıklıkla tercih ettiği kayak merkezi, Alp Dağları'nın da bir parçası olan Dolomiti'nin eteklerinde yer alıyor. "Peki, Cortina d'Ampezzo Kayak Merkezi'ne nasıl gidilir?" derseniz Venedik Havalimanı'nın bölgeye 2 saat uzaklıkta olduğunu ve havalimanından kayak merkezine belirli aralıklarda shuttle hizmeti olduğunu belirtelim. Rezervasyon için tıklayın!
Dombay, Rusya
Kış tatilinin keyfini çıkarmak için gidebileceğiniz başka bir kayak rotası da Rusya'da bulunan Dombai… Kafkas Dağları ile çevrili bölge, Avrupa'daki benzerlerine oranla daha ekonomik konaklama alternatiflerine sahip olmasıyla Türklerin en çok gittiği kayak rotalarının başında geliyor. Kasım ayı itibariyle kayak için ideal kar kalınlığına ulaşan Dombay'da, farklı zorluk derecelerine sahip pek çok pist bulunuyor. Kayak tatili ile olduğu kadar çevresindeki yürüyüş parkurlarıyla da öne çıkan bölge, dağcılık sporuyla ilgilenenlerin de dikkatini çekiyor. Eğer adrenalin sporlarına ilgi duyuyorsanız siz de önümüzdeki kayak tatili için Dombay'ı seçebilir, hem kayak yapmanın hem de tırmanmanın heyecanını doyasıya yaşayabilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!
Poiana Brasov, Romanya
Sırada lüksü ve konforu ön planda tutan Türk misafirlerin yeni gözdesi olan bir kayak merkezi var! Poina Brasov'dan, yani Romanya'nın en lüks kayak merkezinden bahsediyoruz. Yıldızı günden güne parlayan Poina Brasov, Türklerin olduğu kadar dünya sosyetesinin de merceği altında. Romanya Alpleri olarak da bilinen bölgede kayak sporunun yanı sıra buz pateni yapmak için de özel bir pist bulunuyor. Karpat Dağları ile çevrili olan bölgenin son yıllarda bu kadar ilgi görmesinin bir nedeni de neredeyse tüm pistlerde kar makinesinin olması. Bükreş üzerinden ulaşabileceğiniz bölgenin, Doğu Avrupa'nın en iyi kayak merkezleri arasında ilk sırada gösterildiğini de not düşelim. Rezervasyon için tıklayın!
Kopaonik, Sırbistan
Türkler için vizesiz dolaşım hakkı olan Sırbistan'ın ünlü kayak merkezi Kopaonik, 50'yi aşkın pisti ve teknolojik imkanları ile kayak severlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. Üstelik bölge, Avrupa'daki benzer kayak merkezlerine oranla daha ekonomik bir tatil vadediyor. Eğer kısa bir tatili, kayak yaparak değerlendirmek istiyorsanız Kapoanik'te geçireceğiniz birkaç gün unutulmaz bir deneyim olabilir. Kopaonik'e ulaşmak ise sandığınızdan daha kolay. İstanbul'dan Belgrad'a direkt uçuşlar ile kolayca ulaşabilir, birkaç saat süren kara yolculuğunun ardından ise Kopaonik'e varabilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!
Jahorina, Bosna Hersek
Yurt dışında kayak yapmak isteyenler için pek çok vizesiz ülke seçeneği bulunuyor. Bunlardan biri de Bosna Hersek! Türklere vizesiz olması sebebiyle kayak tatili için sıklıkla tercih edilen Jahorina'da farklı zorluk derecelerine sahip pek çok pist bulunuyor. Otel fiyatlarının oldukça uygun olduğu bölge, hem bu sebeple hem de damak tadımıza uygun mutfağı ile Türklerin en çok gittiği kayak rotalarından biri olarak öne çıkıyor. Hem amatörler hem de profesyoneller için uygun pistleri olan bölge, Kış Olimpiyatları'nın en iyi geçen sezonlarından birine de ev sahipliği yapmasıyla öne çıkıyor. 1984 yılında 14. yılını kutlayan ve Jahorina'da gerçekleşen Kadınlar Kış Olimpiyatları'nın, o yıla kadar yapılmış en iyi Kış Olimpiyatları olduğu bugün bile konuşuluyor. Rezervasyon için tıklayın!
Jasna, Slovakya
Eğer kayak konusunda kendinize güveniyorsanız Jasna Kayak Merkezi tam size göre! Zorlu pistleri ile profesyonellere hitap eden bölge, Poprad Havalimanı'na 45 dakikalık bir uzaklıkta olması sebebiyle en sık ziyaret edilen kayak rotalarının başında geliyor. Profesyoneller sporcular için biçilmiş kaftan olan Jasna, aynı zamanda amatör sporcuların profesyonelliğe geçişte ziyaret ettikleri bir nokta. Eğer siz de bu kış profesyonel olarak kaymanın tadını çıkarmak istiyorsanız ya da profesyonel Türk sporcuların peşine takılmak istiyorsanız Jasna'yı tatil planlarınıza dahil edebilirsiniz. Jasna'da ayrıca çok sayıda lüks restoran ve konaklama seçeneği de bulunuyor. Bölge gece hayatının hareketliliğiyle de oldukça ünlü. Rezervasyon için tıklayın!
Bukovel, Ukrayna
Birkaç yıldır Instagram karelerinde en çok gördüğünüz yerlerden biri de hiç şüphesiz Lviv! Türklerin bir hayli ilgi gösterdiği şehre 245 km uzaklıktaki Bukovel kayak merkezi, kış tatillerinin vazgeçilmez noktalarından biri. Ukrayna'nın Karpati bölgesinde yer alan kayak merkezinde, uzunlukları 4 km'yi bulan 61 pist bulunuyor. Hal böyle olunca Bukovel, hem amatör hem de profesyonel kayak severleri fazlasıyla mutlu ediyor. Bölgede ayrıca özel aydınlatılmış pistler sayesinde gece kayak yapmak da mümkün. Eğer bu yıl kayak yapmak için hem ekonomik hem de yakın bir seçenek arıyorsanız Bukovel'e bir şans verebilirsiniz. Rezervasyon için tıklayın!