Uçaksız Tatil: Otobüs Yolculuğu Yaparak Gidebileceğiniz Harika Rotalar

Otobüs ile seyahat halen daha kulağa oldukça eğlenceli ve keyifli gelebiliyor. Otobüs yolculuğunun sunduğu çevreyi keşfetme imkanı, otobüs ikramları ve dahası otobüsle bir yerlere gitmek için size cazip gelecek fikirler arasında sayılabilir. Siz de otobüs yolculuğuna adım atmak istiyorsanız otobüs biletinizi hemen satın alabilirsiniz!

 

Antalya-Muğla Rotası

Türkiye’nin iki büyük tatil şehri olan Antalya ve Muğla’yı otobüs yolculuğu ile keşfetmek iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. Akdeniz ve Ege’nin güzelliklerini keşfedeceğiniz bu rota ile eşsiz manzaraları yolculuk boyunca izleyebilirsiniz.

 

Antalya-Muğla arası yaklaşık 220 kilometre olup, Akdeniz'in nefes kesici manzaralarına sahip sahil yollarından geçiyor. Elbette bu mesafe gideceğiniz beldeye göre farklılık gösterebiliyor. 

 

5-6 saatlik bu yolculukta Fethiye, Kalkan ve Dalyan gibi tatil beldelerini görebilir, eşsiz Toros Dağları arasında keyifli bir yolculuk yapabilirsiniz. 

 

Balıkesir- Muğla Rotası

Türkiye’de yaz aylarında otobüs yolculuğu yaparak keşfedebileceğiniz bir diğer tatil beldesi rotası da Balıkesir ve Muğla arasında yer alıyor. Balıkesir, İzmir ve Muğla gibi Ege ve Akdeniz şehirlerini görmenize yarayan bu rotada Ege’nin birçok güzelliğini keşfedebilirsiniz. 

 

Balıkesir’in ünlü otobüs terminallerinde ayvalık tostu ve susurluk ayranı ikilisini deneyimleyebilir. Muğla’ya vardığınızda ise şehrin tatil beldelerini keşfedebilirsiniz. Yaz gezilerinden hoşlananlar için Balıkesir-Muğla rotası deneyimlemeniz gereken rotaların başında geliyor. 

 

Karadeniz Rotası

Türkiye’nin en yeşil bölgesi olan Karadeniz, otobüsle uzun sürse de görülmesi gereken rotaların başında geliyor. Özellikle Karadeniz Sahil Yolu ile deniz ve maviyi bir arada görebilir, Karadeniz’in farklı şehir merkezlerini de keşfedebilirsiniz. 

 

Örneğin, İstanbul çıkışlı bir otobüs yolculuğu ile Karadeniz’in birçok şehrine giden otobüs seferleri keşfedebilirsiniz. Ancak Karadeniz kıyı şeridini keşfetmek istiyorsanız ne kadar doğuya giderseniz o kadar iyi. Karadeniz turunuz boyunca Giresun, Ordu, Sinop, Samsun, Rize ve Trabzon gibi birçok şehri keşfedebilirsiniz.

 

Uzun Otobüs Yolculuğu İçin: Doğu İlleri

Türkiye’nin batısından doğusuna doğru ulaşmak otobüsle neredeyse bir gün sürebiliyor. Özellikle İstanbul veya Ankara’dan çıkış yaparak bir doğu iline gitmeyi düşünüyorsanız birçok şehri görebilir, Türkiye’nin iç kesimlerinin bir özelliği olan bozkırları ve birçok doğal güzelliği görebilirsiniz. Yol boyunca Türkiye’nin bozkırlarının yanı sıra Doğu Anadolu’nun engebeli arazilerini ve yeşil doğasını keşfedebilirsiniz.