Vizesiz Gidebileceğiniz 10 Ülke

Tüm yıl aralıksız çalışmanın tek bir ödülü var, o da olabildiğince uzun ve keyifli bir tatil yapmak. Gönül her zaman en iyisinden yana olsa da; tatil bütçesi söz konusu olduğunda konaklama ve ulaşım gibi giderler insanı yeterince düşündürüyor. Her şeyi ayarlayıp bütçeyi tutturduktan sonra bir de vize masrafı mı? Randevusu, ödemesi, onayı derken her bir adımda beklemek de cabası. "Tüm bunlar asla bana göre değil, ne parama ne vaktime kıyamam" diyorsanız doğru yerdesiniz!  Vizesiz gidebileceğiniz 10 şahane ülke, tüm detaylarıyla huzurlarınızda.

1.    Ukrayna
Ukrayna, hem döviz kuru yönünden Türk vatandaşlarının yüzünü güldürüyor; hem de bırakın vizeyi eğer yeni tip çipli kimlik kartınız varsa pasaport bile istemiyor. Başkent Kiev'in yanı sıra, Odessa ve Lviv ülkenin en gözde destinasyonları olarak sıralanabilir.
Kara ikliminin hüküm sürdüğü ülkeye bahar ya da yaz aylarında gitmek daha güzel. Eğer kış sporlarına tutkunsanız, bu kez Ocak ve Şubat'ta Dragovat misali kayak merkezleri de sizi bekler. Ukrayna'da her şeyden önce sosyal hayat oldukça zengin, ayrıca Ukrayna mutfağı da kolay kolay aklınızdan silinecek gibi değil. Toplu taşıma ucuz, şehirler küçük, daha ne olsun?
Ukrayna'ya girişlerde vizeye olmasa da, gidiş dönüş bileti ya da otel rezervasyonu gibi bilgiler havalimanındaki yetkililer tarafından sizden istenebilir. Seyahat için yeterli miktarda döviz bulundurmak da ayrı bir gereklilik. Bu para; kişi başı 50 dolar olmak üzere, seyahat gününe 5 gün ilave ederek hesaplanıyor. http://www.thesmallhotels.com/ukraine-hotels



2.    Sırbistan
Listenin ikinci sırasında yer alan Sırbistan, özellikle de başkenti Belgrad sayesinde seyahat sevenlerin göz bebeği. Ülkeye düzenlenen 90 güne kadarki seyahatlerde vize istenmiyor.
Sırbistan'da hem sağlık turizmi yönünden cazip bulunan şifalı sular hem de özellikle rock müzik alanında sayısız festival ve açık hava etkinliği olunca; ülkedeki ziyaretçi kitlesi de yediden yetmiş yediye yayılmış durumda. Tarihe özel ilginiz varsa Sırbistan'a gittiğinizde buradaki Osmanlı mirasını da mutlaka yakından görmelisiniz. http://www.thesmallhotels.com/serbia-hotels



3.    Makedonya
Balkanlar turlarının gözdesi sayılan Makedonya, tek başına Üsküp'le de size yeter de artar bile. Vardar Nehri tarafından ikiye bölünen şehirde, Türk damak tadına oldukça yakın bir mutfak kültürü var. Fiyatlar herhangi bir Avrupa ülkesine göre uygun. Şehrin en güzel zamanlarından biri olan Eylül ayında, aynı zamanda ülkede ünlü bir sinema festivali de düzenleniyor.
Tıpkı Sırbistan'da olduğu gibi, Makedonya'da da vizesiz girişlerde ülkede kalış süresi 90 güne kadar uzayabilir. Üsküp dışında Tetova, Ohri ve Bitola'da da keyifli zaman geçirebilirsiniz. Makedonya'dan alınacaklar listesinde ise başta inci olmak üzere mücevherat var. Dolayısıyla tatil bütçesine bu kalemi de eklemek gerekiyor.



4.    Tayland
Vizesiz gidebileceğiniz ülkelerden en güzeli, aynı zamanda balayı çiftlerinin de favorileri arasında sayılan Tayland. 30 güne kadarki Tayland gezilerinde vize uygulanmıyor. Başta Bangkok olmak üzere ülkenin her bir köşesi size dünyanın bambaşka bir yerinde olduğunuzu sonuna kadar hissettirebilir. Dini inancın ağırlıkla Budizm sayıldığı ülkede, tapınaklar özel ziyaretlere konu oluyor.
Tayland bahsi geçtiğinde büyüleyici doğası ve göz alabildiğine uzanan plajları ile Phuket'ten de bahsetmemek olmaz. Bu ada elliden fazla Tayland adası içinde en popüler ve en büyük seçenek. Phuket Adası'nda doğa tüm cömertliğini sonuna kadar sergiliyor. Sürat teknesiyle gezmeyi tercih ederseniz, Phi Phi ve James Bond gibi adaları da ziyaretiniz sırasında dünya gözüyle görebilirsiniz. http://www.thesmallhotels.com/thailand-hotels



5.    Maldivler
Vizesiz bir plaj ve okyanus keyfinin sözünü etmişken; yine balayı tatillerinin vazgeçilmez adresi Maldivler'e de bir uğrayalım. Toplamda binden fazla adadan oluşan Maldiv Cumhuriyeti'ne girişlerde 30 günlük kapı vizesi harçsız olarak alınabiliyor.
Maldivler'de yer alan bungalov tipi evlerde yeni bir sabaha uyanıp, masmavi sularda kulaç atmayı kim istemez? Yerli halkın misafirperverliği de hatırı sayılır bir detay. Maldiv otellerinin çok büyük bir çoğunluğu, misafirlerini dört dörtlük ağırlamak konusunda heyecanlı ve deneyimli. Başkenti Male olan ülkeye direkt uçuş olmadığından; buraya ulaşımın Doha ya da Dubai aktarmalı olarak gerçekleştirildiğini de söylemekte fayda var. Bu sayede gezi programınıza bu iki destinasyondan birini dahil etmeyi de düşünebilirsiniz. http://www.thesmallhotels.com/maldives-hotels



6.    Brezilya
Biri Rio Karnavalı mı dedi? Hem de vizesiz! Her yıl Şubat ayında dünyanın en renkli, en görkemli ve tabii en ünlü karnavalını düzenleyen ülke; yılın diğer dönemlerinde de size karşı boş değil. Brezilya'ya vizesiz olarak girip, 90 güne kadar burada tatil yapabiliyorsunuz.
Başta en büyük şehirler Sao Paulo ve Rio de Janeiro başta olmak üzere Brezilya'da görülecekler yerler hiç az değil. Burası Amerika kıtasının Amerika Birleşik Devletleri'nden sonraki en kalabalık ülkesi. Ülke çok büyük olup iki kıtaya yayıldığından tek seferde tamamını keşfetmek pek mümkün değil. Seyahatiniz için mevsim seçerken de, ülkenin hangi bölgesine gittiğiniz büyük önem taşıyor. http://www.thesmallhotels.com/brasil-hotels



7.    Fas
Rotasını Afrika kıtasına çevirmek, az bilinen bir yerde nefis bir tatil yapmak isteyenler için Fas oldukça güçlü bir seçenek. Vizesiz girilebilen ülke özellikle Casablanca temalı turlarla öne çıkıyor. Sizin de yurt dışından anladığınız şey yalnızca Avrupa seyahati değilse bu otantik ülke içinizi açacaktır.
Fas'ın başkenti Rabat ülkenin en çok turist çeken merkezi. Kuraklığın hakim olduğu topraklar daha çok kış aylarında tercih ediliyor. Fas gezinizi Kasım'dan Mart'a kadar geniş bir aralıkta planlayabilirsiniz. İstanbul üzerinden aktarmasız olarak Fas'a ulaşmak mümkün. Yolculuk yaklaşık olarak 5 saat sürüyor. Fas kültüründen en çok akılda kalan ise, bol malzemeli Fas mutfağı olarak işaret edilebilir. http://www.thesmallhotels.com/morocco-hotels



8.    Mauritius
Yine Afrika'da yer alan Mauritius Cumhuriyeti; Hint Okyanusu'na kıyısı bulunan bir tatil cenneti. Buranın görsellerine bakarsanız; özellikle balayı konusunda Maldivler ya da Phuket gibi güçlü destinasyonlarla kolayca rekabet ettiğini görürsünüz. Ülkeye 30 güne kadar yapılan gezilerde vize şartı aranmıyor. http://www.thesmallhotels.com/mauritius-hotels



9.    Peru
Bu kez Güney Amerika'nın batısında, Büyük Okyanus'un kıyılarındayız. Başkenti Lima olan Peru, genellikle Kolombiya ve Panama ile birlikte turlara dahil ediliyor. Peru'da resmi dil İspanyolca, ancak ülkeye gittiğinizde dil, din ve kültür yönünden müthiş bir zenginlik sizi bekliyor.
Peru gezileri 90 güne kadar vize gerektirmiyor. Şehir turunuzu UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Lima Tarihi Merkezi ile başlatabilirsiniz. Tatil planlamasında birkaç günlük bir gezi Peru'yu keşfetmenize yetebilir. http://www.thesmallhotels.com/peru-hotels



10.    Fiji
Listenin en son ve en uzak noktası; Fiji Adaları Cumhuriyeti olarak yerini alıyor. Bu kez Pasifik Okyanusu'na kıyısı bulunan ülke, üç yüzden fazla adadan ve adacıktan oluşuyor. Fiji'nin turistlere sunduğu vizesiz konaklama süresi de oldukça dikkat çekici. 120 güne kadar turist olarak ülkede vizesiz zaman geçirebiliyorsunuz. Yeşilin ve mavinin mükemmel birlikteliğinden kendinizi alamazsanız, bu seçeneği aklınızda bulundurun.
Tropikal iklime sahip olan ülke, Mayıs ile Ekim ayları arasında yağmur yönünden daha az risk alarak gezilebilir. Türkiye'den direkt uçuşun bulunmadığı ülkeye Los Angeles, Sidney, Honiara, Auckland ya da Hong Kong üzerinden ulaşım sağlanıyor.