En İyi Tasarım Otelleri

Mimari özellikleri ile gerek sizi yüzyıllar öncesine ışınlayan gerekse günümüzün tüm modern detaylarını taşıyan konaklama tesisleri gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Artık tatilcilerin konaklama deneyimi ve tatil anlayışı da değişip geliştiği için otellerin mimari detayları da daha bir önem kazanıyor. Türkiye’nin pek çok noktasında karşınıza çıkabilecek tasarım otelleri bazen odanızda bazen otel lobisinde bazen restoranında bazense oteli ilk gördüğünüz andan konaklamanızın son anına kadar sizi etkilemeyi başarıyor.
Mimarlar ile özel olarak çalışılan ve bu doğrultuda tasarlanan bu oteller, tesisin varsa kendine özgün hikayesi ile örtüşecek bir şekilde de dizayn edilebiliyor. Sıra dışı bir konaklama deneyimi için tercih edebileceğiniz tasarım otelleri fiyat olarak da diğer konaklama tesislerine göre artış gösterebilir.

1-  Monreve Alaçatı Hotel - Alaçatı İzmir - https://www.kucukoteller.com.tr/monreve-alacati-hotel
Alaçatı’nın içinde, sanat ve estetikle tasarlanan, Arkas Koleksiyonu’ndan birbirinden özel seçkilerin reprodüksiyonlarıyla zenginleştirilmiş, romantik detaylarıyla hayalperest bir otel burası.
Adeta Sanat galerisini andıran 16 odası, dört farklı konseptte tasarlanmış. Hikayeleriyle bambaşka dünyalara ortak olacağın Consensus, Meandros, Smyrna ve Antre odalarında yenilenmenin ayrıcalığını yaşıyorsun burada. Ay tanrıçası Selene rölyefleri ile burası bambaşka bir dünya. Meandros 14 Numaralı odası ise favorilerimden. 8m2 balkonu, 43 m2 bahçe alanı ile oda tamamen kendi kullanımınıza tahsis edilmiş durumda. Consensus 3 ve Consensus 7 Nolu odalar ise şömineli.

2- Casa Dell Arte Hotel, +12 - Torba Bodrum - https://www.kucukoteller.com.tr/casa-dell-arte

Türkiye’nin ilk çağdaş sanat oteli Casa Dell’Arte Residence, TripAdvisor 2011 & 2012 “Mükemmeliyet” sertifikalı, deniz kenarına kurulmuş şık bir tatil merkezi. Havaalanı / Airport 35 Km Gözlerinizi güne çağdaş Türk ressamlarından Fikret Mualla ya da Nuri Iyem’in başyapıtlarıyla açarken, bir Komet eserinin yanı başında kahvaltınızı yapabilir ya da yemeklerinizi yalnızca bir çağdaş sanat müzesinde karşılaşabileceğiniz eserlerin içinde bulunduğu bir salonda yiyebilirsiniz.

3- Suolo Urla - Urla İzmir - https://www.kucukoteller.com.tr/suolo-urla
Urla’yı 4 kelime ile özetle desem neler derdiniz?
Peki; toprak ve doğanın uyumu içerisine yerleşmiş, bir dönemin yerel postahanesi içerisinde, Urla'nın tarihine tanıklık eden bir binada, mutfağından, odasına özel bir deneyimin parçası olmak ister misiniz?
@suolourla bahçesinde postahane arabalarının kim bilir her gün kimlere haber ulaştırmak için beklediği, yapımı 1890 yılı olarak bilinen tarihi postahane binasının restore edilmesi sonucu günümüzde, Urla Sanat Sokağına paralel, Postahane sokağında hayat bulmuş, sadece 5 odalı "Yetişkin" bir otel.

4- Parmos Hotel - Erdek Balıkesir - https://www.kucukoteller.com.tr/parmos-hotel

Erdek'te nerede kalınır diye merak ediyorsan otel, plaj ve restoran konseptinde ve Erdek sahiline sıfır bir işletme olan @parmosboutiquehotel'i öneririm.
Açıkçası tesise girince bir an farklı bir yerdeyim diye düşündüm. Her şey o kadar özenli ve itinayla inşa edilmiş ki, Erdek'te böylesine lüks, konforlu ve doğadan kopmayan fazla seçenek yok!
Havuzun konumu, ortak kullanım alanlarının yeterliliği, denize sıfır olması, hem yetişkinler hem de çocuklar için alanların olması, odaların konfor ve tasarımının şıklıkla buluşması, profesyonel ekibin tesisin her alanında harikalar yaratması...

5- Millstone Cave Suites - Uchisar Kapadokya - https://www.kucukoteller.com.tr/millstone-cave-suites
Sizi bilmem ama biz güne böyle kahveyle başlayanlardanız...
Bölgenin göz bebeği, Uchisar’ın en güzel manzaralarından birine bakan masal gibi bir oteldeyiz. Millstone Cave Suites Hotel, Uçhisar.
Sıcak hava balonlarının günesin dogusu ile beraber gokyuzunde suzuldugu anları kusursuzca seyredebileceğiniz Kızıl Vadi ve Göreme'ye hakim muhteşem bir konumu var otelin.. İşletmecileri de o kadar tatlılar ki internet sayfalarından o eşsiz manzarayı 7/24 herkes ile canlı olarak paylaşıyorlar.

6- Konak Fedra - Bozcaada - https://www.kucukoteller.com.tr/konak-fedra

Ada'ya her daim ayak bastığında gideceğin yer arıyor, sohbet edeceğin, selamlaşacağın bir tanıdık olsun diyorsan, 1800'lü yıllardan günümüze kadar ulaşan muhteşem ve nadide bir konak olan @konakferdabozcaada'ya bu yaz mutlaka uğramalısın.
Bozcaada'nın tarihini aralarcasına yan yana dizilen cumbalı ve renkli evleri arasında, çiçeklerin bir bir renklendiği sokakta, kim bilir kimlerin yaşadığını merak ettiren heybetli ama zamana meydan okuyan yapısı ile hemen fark edilen @konakfedrabozcaada 6 tatlı mı tatlı odası ile Bozcaada'nın Rum Mahallesi'nde yer alıyor.

7- Ultava Houses - Datça - https://www.kucukoteller.com.tr/ultava-houses

Sadece 4 odası ile oldukça butik bir hizmet veren bir tesis burası. Datça’nın tarihi ve yerel dokusuna uygun taş bir binada hizmet veren, şahane iç açıcı dekoratif dizaynı, anında ruh halini değiştirecek botanik bahçesi ile tatilinde sevdiklerinde çok özel anlar yaşayacağın deneyimler için hazır ol. Datça’nın lezzetli mi lezzetli yerel ürünü ‘’Badem’’ den adını alan odası gerçekten bana göre mutlaka deneyimlenmeli. Baş başa, romantik ve sakin atmosferde bir tatil geçirmek isteyen çiftler burada mı? 
8- Gülevi Safranbolu - https://www.kucukoteller.com.tr/gulevi-safranbolu

Kasabanın tadına doyulmaz parke taşlı dar sokaklarını yayan yapıldak arşınlayıp kusursuzca restore edilen ve çok uygun bir biçimde otele dönüştürülen Gülevi’ne ulaşıyorum. Konağın değişik bir çekim gücü var. Kapı ince bir çan sesiyle aralanıp içeri girdiğimde ; kendimi 19.yy Osmanlı ihtişamında düşlüyorum. Nakışlı yastıklar, boylu camekânlar, almaşık dokumalı kilimler, şark usulü divanlar, bakır ibrikler, Osmanlı’dan kalma oyalı semaverler ve eski/yeni yağlı boya tablolar var…  Ayrı ve kuytu bir dünya sanki Gülevi. Konakladığım ‘’Ilgın’’ isimli suit oda eski zamanların yaşamının birçok yönünü deneyimleme fırsatı sunuyor bana. Buradaki manzarayı her katresiyle teneffüs etmek için konakların birleştiği gizli bahçelerinde kahvemi yudumluyorum. Çiçek çokluğu yalnızca bahçede kalmıyor, ‘’doğa’’ yemyeşil yapraklı ağaçlarla Gülevi’nin üç konağını da sarıyor… Demem o ki Gülevi’nde her köşenin ayrı bir tadı var…

9- Casa Bi Otel, +14 - Kaş Antalya - https://www.kucukoteller.com.tr/casa-bi-otel
Kaş’ta rahat rahat konaklayabileceğim, beldenin yeni üyesi olan @casabihotel’e bir hoşgeldin diyelim. Özel havuzlu ve panoramik deniz manzaralı premium suitleri ile gerçekten huzur ve ihtişamı ile parıl parıl parlıyor. Kaş’ın dağlık yamaçlarında peşi sıra sıralanan bu suitler toplam 16 adetten oluşuyor. Uçsuz bucaksız Kaş maviliğine dalacağın odaların 2’si deluxe türde, 8 tanesi ortak havuz ve bahçe teraslı olarak konumlanan Executive özellikte, 6 tanesi ise özel havuzlu ve panoramik deniz manzaralı olan Premium suitlerden oluşuyor. Odalar göz alıcılığı yanında o kadar ferah ki 40 ile 60 m2 arasında değişiyor. Parıldıyan maviliğin yanında inci gibi dizilen bu suitler muhteşem manzarası, havuzundan izleyeceğin Çukurbağ Yarımadası, odaların ve ortak alanlarının tasarımı ve sunduğu olanaklarla Kaş’taki en özel yerlerden biri olacak bana kalırsa.

10 -  Villa Lukka - Çıralı Antalya - https://www.kucukoteller.com.tr/villa-lukka
Yeşile ve denize doymalık bir paylaşım bu sefer Çıralı'dan; Villa Lukka. @villalukka
👨Sanki tropik bir adaya atım atmışcasına hissettiren konumu, denize 200 metre olan uzaklığı, 32-65 m2 genişlikte değişen 13 adet yan yana bağımsız bungalov odaları ile keyfinize keyif katacağınız bir villa deneyiminin parçası olmak için sizi ikna etmeye geldim.
Otel profesyonelliğinde fakat ev rahatlığı sunan işletme kendine ait arka bahçesinde yer alan özel jakuzili ve sıcacık muhabbetlerinize eşlik edecek şöminesi bulunan deluxe oda seçeneği ile gönüllerimizi fethetti bile.
Lüks bungalov seçenekleri ile ihtiyacınız olan her şey bu tesiste her bir odada özenle tasarlanarak, hayata geçirilmiş. Her bir bungalow bağımsız girişi, bahçeye ulaşım imkanı, verandası, dağ ve deniz manzarası ile @villalukka çok özel bir konaklama deneyimi sunuyor.