Kazdağları'nda Sevgililer Günü, Balayı Keyfi, Özel Anlar ve Anılar...

Cabras Kazdağları
https://www.kucukoteller.com.tr/cabras-kazdaglari
Kuzey Ege’de Kazdağları’nın mevsim döngüsündeki tabiat dansını merak ediyor musunuz? Mesela yazın baharın şenlendirdiği doğanın kışın uysal bir huzura dönüşmesine hiç tanık oldunuz mu? Tanıdık beldelerden biraz daha farklı ama tanıyınca kolay kopamayacağınız Kazdağları’nın eşsiz atmosferini tanımlayabilmek için önce yaşamanız gerek! Bu deneyim için de ille yazın gelmesini, günlerin 25 saat olmasını, bayram tatillerinin hafta sonlarıyla birleşmesini beklemeyin. Sizin bavulları indirip ‘hadi gidelim’ demeniz yeter. Hele de planlanan romantik bir sevgililer günü, evlilik yıldönümü ya da mevsimsiz bir balayı ise Cabras Kazdağları’nın taş evleri çok özel bir tatil için kalkıp gitmeye değer!

Mitolojik Tanrıların Mekanı Kazdağları
Kazdağları’nın Yunan mitolojisindeki adı İda Dağı. Afrodit ve Hera’nın da yarışmacılar arasında bulunduğu dünyanın ilk güzellik yarışmasının podyumu ve tanrıların en güçlüsü olarak anlatılan Zeus’un doğduğu yer de burası. Homeros’un meşhur İlyada Destanı’nda bol bol zikredilen bu kutsal dağın adı zamanla Kazdağları’na dönüşmüş. Efsanelere inanmasanız da Homeros’un nereden ilham aldığını anlıyor, hayal gücüne saygı duyuyorsunuz Kazdağları’nda. Sarıkız ile Hasanboğuldu’nun hüzünlü hikayeleri ise duyduğunuzda biraz burkuyor sizi. Şehirleşmenin hızına rağmen bakir kalabilmiş bu güzelliğin içindeki gizemler de açıkçası merak ettiriyor asırlar öncesini. Biliyor musunuz, Alp Dağları’ndan sonra en yoğun oksijeni Kazdağları’nda soluyorsunuz. Her sabaha tertemiz bir havayla uyanmak, her yeni günü dipdiri bir enerjiyle karşılamak da cabası! 

Kazdağları’nda Konfor Dokunuşları; Cabras Kazdağları
Bölgenin güzelliğini keyifli bir konaklamayla yaşamak isterseniz Cabras tam da Kazdağları’nın eteklerinde 40 dönümlük bir arazi içinde aile sıcağıyla karşılıyor sizi. Kuş sesleriyle başlayan gününüze isterseniz rotasında şelaleler olan yemyeşil yürüyüş rotaları katabiliyor, mevsim yazsa çok yakınındaki Ege’nin maviliğinde uzun kulaçlar atabiliyorsunuz. Modernize edilmiş yerel dokulu taş evleriyle köy hayatını konforlu bir deneyime dönüştüren Cabras’da kendinizi çok özel hissedeceğiniz bir aura var. Manzaranız çamlarla zeytinliklerle dolu bir vadi ve bu manzara her mevsim öylesine güzel ki! Hele de bir günbatımları var ki sormayın. Doğasını saf oksijenle yeşerten dağların kokusuyla mest olurken lüksün verdiği hazza da anılarınızda yer açabiliyorsunuz. Bu anılara sebep çok özel anların kutlaması, bir huzur inzivası ya da ailecek bir doğa keşfi de olabilir, hiç sebepsiz çat kapı bir tatil ihtiyacı da. Çocuklu bir aileyseniz çocuklara doğaya sevdirebileceğiniz, incelikleriyle tanıştırabileceğiniz ve bol oksijenin verdiği sağlıkla yanaklarını kızartabileceğiniz yegane yerlerden biri de burası.  Üstelik yaz da kış da gelebiliyorsunuz. 

Cabras Kazdağları’nın Taş Evleri
Her birinin pencerelerinden eşsiz bir vadi manzarası izleyebileceğiniz Cabras taş evlerinde sessizliğin adı huzur. Burada zaman yavaş ama yavaşlık da çok kıymetli. Zeytin ağaçlarının gölgesinde ve endemik bitki örtüsünün büyüsüyle demleneceğiniz teraslar da var bu otantik evlerde, dinlenceye konfor katan jakuziler de. Büyüklükleri misafir sayısına ve misafir tercihlerine göre değişen evler doğa içinde lüks bir yaşam nasıl olur deneyimletirken, geniş iç mekanları ve yüksek tavanlarıyla da içinizi ferahlıyor adeta. Taş rengiyle uyumlu modern bir dekorasyon, işlevsel ve zarif mobilya seçimleri, ahşabın göz alan ruhu rahatlatan şıklığı… Rahatlıkla iç içe geçmiş konforun tadını çıkarmanız için her detay düşünülmüş Cabras Kazdağları’nda. Kışın şömine eşliğinde bir romantizm yaşamak isterseniz burası içinizi, ruhunuzu ısıtacak kadar sıcak. Yazın bahçenin yeşiline yıldızların aksi vuruyor ve bahçeli evlere has o güzelliği doyasıya yaşayabiliyorsunuz. Ve hiç abartmış olmayalım ama bu kadar bol yıldızı da ancak Kazdağları’nda görebiliyorsunuz. Cabras Kazdağları çevreci bir işletme, bahçesindeki meyve ağaçlarının dallarına uzanıp egzoz görmemiş meyveleri tadabiliyor, kuş vokalleriyle nefis kahvaltılar yapabiliyorsunuz. 

Cabras Kazdağları’nın yazın üşütmeyen bir esintiyle bronzlaştıran terasında Ege’ye alternatif bir yüzme havuzu da var. Çocuklarınız da sizin yüzdüğünüz havuzun hemen yanındaki çocuk havuzunda yüzüp tatilin tadını çıkarabiliyor. Kulaklarınızda sevdiğiniz bir müzik, elinizde sevdiğiniz bir kitapla şezlongunuz bir huzur mabedine dönüşebiliyor. Kazdağları yazın güneşin en sevdiği yerlerden, dokunduğu her şeyi parlatıyor. Kışın ise manzaraya bol bol beyaz karışıyor. Gelinlik giyiyor doğa, düğün gibi nefis bir görsel ziyafet sunuyor. Ortak alanlarında sıcak sohbetlere eşliğinde çayınızı kahvenizi yudumlayabiliyor, barda yerli – yabancı içkiler tadabiliyorsunuz.

Cabras Kazdağları Gastronomisi

Kalbe giden yolun duraklarından biri de Cabras. Doğanın içinde olunca sofraya da doğayı taşımadan olmaz. Tesisin bahçesinde ata tohumuyla yetişen mahsul, mutfağında harika lezzetlere dönüşüyor. Tabii bu nefis lezzetlerin tek sırrı da olması gerektiği gibi yapılan tarım değil sadece, işin içine şeflerin el lezzetleri ve herkesin bilmediği mutfak reçeteleri de giriyor. Napoli’nin pizza hamurunun 500 yıllık taş fırında pişmiş hali Cabras’a özel. Dağların endemik otlarıyla beslenmiş hayvanlardan elde edilen et ağırlıklı menülerinde mis kokulu otların rayihasını hissedeceğiniz nefis mezeler de bulunuyor.  ‘Oda kahvaltı’ konseptinde hizmet veren tesiste kahvaltılar da ev yapımı reçeller ve taze köy yumurtaları gibi yerel sunumlarla çok renkli. Burada her şey organik ve her şey tam sizlik! 

Kazdağları’nda Her Gün Değişik Bir Keşif

Çanakkale Ayvacık’ta konumlanan Cabras Kazdağları’nın araçlı gelen misafirler için bir otoparkı var. Ve araçla geliyorsanız yakın çevresinde özgürce gezebileceğiniz bir dolu keşif rotası var. Ayvacık’ın huzur üssü Yeşilyurt Köyü mesela… Denize sadece 3 kilometre ötedeki bu köyde badem ağaçlarıyla bezeli yamaçlarda yeşil patikalardan yürüyün. Buranın havasının kalp hastalarına ve astım rahatsızlıklarına iyi geldiği söyleniyor, gezinizi şifaya da dönüştürün. Cabras Kazdağları’ndan öyle fazla da uzaklaşmadan yaklaşık 8 kilometre mesafede Adatepe Zeytinyağı Müzesi ve Zeus Altarı var. Altarın olduğu tepeden göreceğiniz boğaz manzarası ise tek kelimeyle muhteşem. Tarih sayfalarında özel bir yere sahip Assos Antik Kenti de tatilinizde mutlaka uğrayın diyeceğimiz bir tatil rotası. Antik Liman ve hemen yanındaki Kadırga Koyu yazın tam yüzmelik. Gelmişken limandaki restoranlarda bir balık sofrasına oturmak da adetten. İsterseniz jeep safarilere katılarak keşfe biraz aksiyon katabilir, kıyıdaki restoranlarda dağ kokusunun sindiği deniz ürünlerini tadabilirsiniz.

Başta da dediğimiz gibi her şey sadece ‘hadi gidelim’ demenize bakar, hadi!