Şimdi Antalya'nın en güzel beldelerinden Adrasan vakti!

Denizi, kumu ve ormanlarıyla son derece ilginç doğal güzellikleri barındıran Adrasan, huzurlu ve doğayla iç içe bir tatil için doğaseverleri bekliyor.
Adrasan-Olimpos ve Çıralı yanyana 3 yer. Eğer buraya gelirseniz, en az 5-7 gün ayırın. 2 gün tur, 1 gün Likya Yolu yürüyüşü, 1-2 gün sahilde tembellik yaparsınız.

Biraz Adrasan’dan bahsedeyim sizlere. Denizi, kumu ve ormanlarıyla son derece ilginç doğal güzellikleri ile huzurlu ve doğayla iç içe bir tatil için doğaseverlerin cenneti adeta.

Adrasan Nisan ayından itibaren sıcak oluyor, denizi oldukça berrak ve pırıl pırıl. 
Bey Dağları’nın eteklerinde muhteşem güzellikte bir koya sahip. Koyun etrafı çam ağaçları ile kaplı. Tertemiz hava ve muhteşem bir deniz. Koy kapalı, her yerinden denize girme olanağınız var ve kumsal oldukça uzun.
Buraya gelmişken Adrasan'da balık avı turlarına katılma imkânınız da var. Deepfishing'in düzenlemiş olduğu balık avı turlarında oltayla çok büyük balıklar yakalayabilir hayatınıza unutulmaz anlar katabilirsiniz.
 ☀️
Adrasan son yıllarda yamaç paraşütü etkinlikleri ile de ön planda… Eğer siz de macerayı seviyorsanız, Adrasan’a gittiğinizde yamaç paraşütü yapabilirsiniz. Tekne ile Suluada ve koy gezisi yapmadan sakın ha döneyim demeyin!



Adrasan’a Nasıl Gidilir:

Antalya’ya bağlı tatil beldelerinden biri olan Adrasan’a gerek karayolu gerekse de havayolu ile ulaşım mümkün. Antalya'ya 80 kilometre uzaklıkta yer alan Adrasan'a Kemer üzerinden gidebilirsiniz. Kemer'i geçtikten sonra yaklaşık 50 kilometre devam edip Olimpos sapağından sola dönüyorsunuz. Buradan sonra 20 kilometre kat edip Adrasan'a ulaşabilirsiniz.
Havayolu ile Adrasan’a ulaşmak için ise öncelikle Antalya’ya gelmelisiniz. Antalya Havalimanı’ndan çeşitli şehir içi ulaşım araçları ile Adrasan’a gidebilirsiniz.
Eğer kendi aracınız ile seyahat edecekseniz, bazı büyük şehirlerin Adrasan’a uzaklıkları şöyle:
•    Ankara Adrasan arası 610 kilometre  mesafede yer almaktadır.
•    Antalya Adrasan arası 80 kilometre mesafede yer almaktadır.
•    Bursa Adrasan arası 640 kilometre mesafede yer almaktadır.
•    Eskişehir Adrasan arası 500 kilometre mesafede yer almaktadır.
•    İstanbul Adrasan arası 800 kilometre  mesafede yer almaktadır.
•    İzmir Adrasan arası 490 kilometre mesafede yer almaktadır.
•    Kayseri Adrasan arası 700 kilometre  mesafede yer almaktadır.
•    Kocaeli Adrasan arası 720 kilometre mesafede yer almaktadır.
•    Konya Adrasan arası 400 kilometre  mesafede yer almaktadır.



Adrasan’da Nerede Kalınır:

☀️Antalya Adrasan: muhteşem doğa içinde bir tür tropik cennet vadisi bizim için.
🏡 Her mevsim meyve veren ağaçlarla dolu kuytu bir köy bahçesi içine gizlenmiş, şeker mi şeker sıra sıra ahşap bungalovları ile alternatif doğa perspektifinin yararlarına dikkat çeken bir atmosferi olan Likya Adrasan Otele misafir oluyoruz.
https://www.kucukoteller.com.tr/likya-adrasan-hotel

🛏Temiz, ferah odaları var. Lüks değil, o beklentiyle gelmeyin! Standart odaların yanı sıra çocuklu ailelerin de rahatlıkla konaklayabileceği türden suit odaları bulunuyor. Biz odamızda yatağımıza uzanırken, gecenin uğultusu içinde bahçeden gelen Ağustos Böceklerinin sesi içinde aklımızın alışkanlıklarından bir süre için sıyrılma fırsatı sunuyordu bize Likya Adrasan…

🌿Çınarların gölgesi altındaki geniş bakımlı bahçede havaya reçine ve narenciye kokuları hakim. Serbestçe yayılan farklı oturma alanlarında hamaklarda dinlenmek pek keyifli oluyor doğrusu.
🍳 El yapımı reçeller, bostanlarından topladıkları sebze-meyveler, günlük yumurtalar, bardak bardak içilen çaylar ohh mis! Gün içerisinde çay ve bitki çayı ikramları sınırsız bir şekilde devam ediyor. İsteyen konuklar akşam yemeği seçeneklerinden de faydalanabiliyor.

Asıl gidilecek aylar Eylül ve Ekim. Birkaç gün ayağını toprağa basıp, sevdikleriyle başbaşa kalmak isteyecek birileri için Likya Adrasan Otel’in ortamı uygun olabilir.

Adrasan sahili 350 metre uzaklıkta. Yeterince kumsal alanda kimseye değmeden bir kenara çekilip, bütün gün güneşin altında uyuklayabilirsiniz bu sahilde. Veyahut, (@likyaadrasantekneturu ) isimli teknelerine atlayıp Akdeniz’in çivit mavisi sularına, karayla ulaşımı olmayan akvaryum gibi koylarına açılabilirsiniz.
🏃🏻 Yürüyüş yapmak isteyenler kıvrım kıvrım uzayıp giden Likya Yolunda bol bol vakit geçirmeli. Bölgenin dağlık yapısından ötürü yamaç paraşütü yapmak da iyi bir seçenek olabilir.

Ayrıca yoga dersleri ve kamplar yapmak için de ideal bir yer burası.
Likya Adrasan’ın ulaşımı pratik, her yere yakın. Olympos 10 km ötede.

📞 Oda fiyatları makul, kendileri ile iletişime geçin: 0 538 051 58 39
Küçük Oteller takipçilerine ve sağlık çalışanlarına özel %5 indirim yapıyorlar.



Adrasan'da Ne Yenilir

Adrasan Koyu’na giderken daha yol üzerinde bile pek çok seçenek ile karşılaşıyorsunuz. Yol kenarlarında bulunan restoran ve lokantalar ızgara türü yemekleri, deniz ürünlerini, çeşitli sıcak soğuk birçok mezeyi beğeninize sunuyor. Bu restoranlar da her an taze mevsim balıklarını bulmanız da mümkün. 
       
Bunların dışında yöreye has, yerli halkın üretimi olan tulum peyniri, köy tereyağı, kokulu portakal balı ve taze köy yumurtası da tatmanız gerekenler arasında. Bir de yöreye özgü bir tat olan vişneli ekmek kadayıfını tatmak da farklı bir deneyim olabilir. Güne güzel ve keyifli başlamanız için ise Adrasan kahvaltıları da oldukça meşhurdur. Bölgede yetişen, birçoğu doğal ürünlerden oluşan kahvaltı sofraları, gerek otelinizde gerekse bölgedeki restoranlarda, güne zinde başlamanız için iyi bir fırsat olabilir.
Adrasan’da, Akdeniz mutfağındaki gibi zeytinyağlı yemek çeşitlerini de bulabilmeniz mümkün. Özellikle balığın yanında meze olarak sunulan pek çok zeytinyağlı çeşidini mutlaka denemelisiniz. Adrasan’ın içinde bulunan balık restoranlarında da taze mevsim balıkları bulabilirsiniz. Özellikle o bölgede avlanan neredeyse elli farklı balık çeşidi var. Siz de bulunduğunuz mevsime göre en güzel balık türlerinin tadına bakabilirsiniz.
Arikanda River Garden Restaurant: Turistlerin en uğrak restoranlarından biri. Sebze yemekleri oldukça lezzetli. Bazı özel günler nefis mangal etleri bulmanız mümkün. Sezonda dans gösterileri düzenledikleri akşamlarda oluyor. Nehir kenarında bulunan Arikanda River Garden Restaurant'ın manzarası da dikkate değer.
 Chill House Lounge: Deniz yolu üzerinde bulunan Chill House Lounge taze yemek ve atıştırmalık seçenekleri ile sahilde bulunuyor. Oldukça rahatlatıcı bir atmosfere sahip olan Chill House Lounge fiyatları da cep yakmayacak cinsten.
Mithat Restaurant: Mithat Restoran Özer sokağında yer alıyor. Türk mutfağından et ve sebze yemeklerini tadabileceğiniz restoranın porsiyonları oldukça büyük.



Adrasan'da Gezilecek Yerler

Adrasan’a gelip de gidecek bölgeler arıyorsanız, Adrasan’da nereye gidilir diyorsanız önerilerimize kulak vermeniz güzel olabilir… Adrasan uzun ve tarihi geçmişe sahip bir beldedir. Bu sebepledir ki gezip görmeniz gereken birçok tarihi kalıntı var Adrasan’da. 
      
Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan, Dünya’nın ise en uzun yürüyüş rotaları arasında bulunan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Kano, deniz bisikleti veya sörf ile engin mavilikleri keşfedebilirsiniz. Muhteşem güzellikteki sularında yüzebilir ya da dalış yapabilirsiniz.
        
Adrasan’a çok yakın olan Yanartaş’a, Olimpos Antik Kenti’ne ve Phaselis Antik Kenti’ne günübirlik gezi ya da turlar düzenleyebilirsiniz. Çıralı ve Olimpos’ta, caretta carettaların üreme alanı olan kumsalları görebilirsiniz. Belki de bu şirin kaplumbağalarla karşılaşabilirsiniz. 
Adrasan’a araçla yaklaşık bir saatlik mesafede yer alan Ceneviz, Sazak ve Suluada gibi görülmeye değer koyları gezebilirsiniz.

Adrasan'da Ne Yapılır

Adrasan’a geldiğinizde ne yapılır diye düşünmeyin, bu şirin tatil beldesinde pek çok farklı aktivite sizleri bekliyor.
Çıralı’da sönmeyen ateşiyle mitolojik dağdaki Yanartaş’ı görmeye gidebilirsiniz. Papaz İskelesi Koyu ve alternatif dalış ve dalgıç okulu faaliyetleri de ilginizi çekebilir. Caretta kaplumbağalarının üreme alanlarından olan Çıralı ve Olimpos’ta, üreme mevsiminde gece yavruların yumurtadan çıkışını izleyebilirsiniz. Türkiye’nin ilk uzun mesafeli yürüyüş rotası olan Eski Likya Yolu'nda bisikletinizle veya yürüyerek tarihi bir gezinti yapabilirsiniz. Yürüyüşünüzü planlarlarken dilediğiniz rotayı seçebilirsiniz: 3,5 saatlik Ulupınar – Yanartaş, 7 saatlik Musa Dağı ya da 8 saatlik Adrasan – Gelidonya Feneri, 6 saatlik Göynük Vadisi, 8 saatlik Tahtalı Dağı Geçidi, 5-6 saatlik Gedelme-Yayla Kuzdere. 
Kanyondaki şelalelere iplerle inebilir, havuzlara atlayabilir ya da tırmanmadan yüzmeye çok çeşitli eğlenceli ve heyecanlı aktivitelere katılabilirsiniz. Beydağları eteklerinde ATV’lerle safari yapabilirsiniz.
Adrasan'da düzenlenen faaliyetler arasında koyları gezmek için tekne turları, balık avı turları ve dalış turları da mevcut. Tatile gelenler dalış kursları alabiliyor. Daha önce hiç dalmamış olsalar bile deneme dalışı yapabiliyorlar veya deneyimli olanlar her gün grup dalışlarına katılarak Pırasalı Ada mevkii ile Sulu Ada karşısındaki Hacivat Mevkii’nde 25-30 metrede dalış gerçekleştirebiliyor.
Adrasan'da balık avı turlarına katılma imkânınız da var. Deepfishing'in düzenlemiş olduğu balık avı turlarında oltayla çok büyük balıklar yakalayabilir hayatınıza unutulmaz anlar katabilirsiniz.
    
Adrasan son yıllarda yamaç paraşütü etkinlikleri ile de ön planda… Eğer siz de macerayı seviyorsanız, Adrasan’a gittiğinizde yamaç paraşütü yapabilirsiniz.