Türkiye artık Avrupalı turist için ucuz bir ülke değil... İspanya, Portekiz ve İtalya çok daha hesaplı

İngiltere'de gerçekleştirilen yeni bir araştırma, İtalya ve İspanya gibi genellikle daha pahalı olarak bilinen turizm merkezlerine kıyasla, Türkiye'de daha yüksek fiyatlı tatil yapılabileceğini gösterdi.

Tüketici tercihlerini desteklemeyi amaçlayan Which? adlı bir uygulama tarafından yapılan araştırma, yaz tatillerinin maliyeti üzerine yapıldı ve beklenmedik sonuçlar ortaya çıktı.

Araştırmada 4,500'den fazla tur paketi karşılaştırıldı

Telegraph ve diğer önde gelen İngiliz gazetelerinde yer alan araştırma, yaklaşık 4,500 tatil paketinin karşılaştırıldığı 15 ülkede yapıldı.

Which?'in araştırmasına göre, Ağustos ayı başında uçuşlar ve transferler dahil bir haftalık konaklama için en uygun fiyatlı yerin kişi başı ortalama maliyeti 847 Sterlin ile Yunan adası Kalimnos olduğu belirlendi.

Türkiye, uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında ilk 10'da yer almadı

Telegraph gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye ve Portekiz'den hiçbir yerin uygun fiyatlı tatil beldeleri sıralamasında ilk 10'da yer almayışı şaşırtıcı bulundu. Araştırma, genellikle pahalı kabul edilen İspanya'nın Costa Brava ve İtalya'nın Amalfi Sahili gibi destinasyonlarda, Bulgaristan ve Türkiye gibi geleneksel olarak uygun fiyatlı yerlere kıyasla daha uygun fiyatlı tatil paketleri bulunabileceğini gösterdi.

Uzmanlar, Amalfi Sahili'nin uygun fiyatlı bir tatil imajı yaratmasa da, bölgede çeşitli konaklama ve indirim seçenekleri bulunduğunu ve uygun fiyatlı konaklama imkanı olduğunu belirtiyorlar. Bölgeye uygun fiyatlı uçuşların da bulunduğu ifade ediliyor. Amalfi Sahili, UNESCO'nun listesindeki 13 şehir ve kasabayı içerirken, Positano ise konaklamanın en pahalı yerlerinden biri olarak biliniyor.