Aranıyor...
Sonuç bulunamadı.
Ege ve Akdeniz mutfağının özelliklerini taşıyan Milas mutfağında, zeytinyağı ve sebzeler ön planda. Bölgede yetişen çeşitli otlar ve ot yemekleri, salatalar, zeytinyağlı yemekler bölge mutfağının temel besinleri. Milas’ın yöresel yemeklerinden bazıları ise çıntar kavurması, kabak çiçeği dolması, göce tarhanası, turp otu haşlaması, ebegümeci yemeği, Milas köftesi, tepsi böreği, borani, çiçek kızartma, kişkin kavurması, çökertme gibi adıyla da tadıyla da ilginç lezzetlerdir. Bunların dışında Milas’ta, turistik bir bölge olması dolayısıyla, pek çok yerde tost ve gözleme gibi aperatifleri, fast food restoranlarını, ızgara et ve tavuk ürünlerini, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetleri bulabilirsiniz.