Ordu mutfağında Karadeniz mutfak özellikleri hâkimdir. Üstelik oldukça zengin bir yemek kültürü vardır. Genel olarak balık, pancar, mısır ve fındık ön plandadır.
Ordu’da mutlaka tatmanız gereken yöresel lezzetlerin başında ise pancar çorbası, pancar sarması, sakarca mıhlaması, melocan kavurması, keşkek, galdirik kavurması, msır ekmeği, hamsi pilavı, hamsili içli tava, hamsi buğulama, turşu kavurması gibi oldukça farklı ve lezzetli yemekler geliyor.
Bunların dışında Ordu’da bolca fındık yiyebilirsiniz. Balığın hemen her çeşidini taze olarak bulabilir ve ister tava, ister ızgara isterseniz de buğulama olarak tüketebilirsiniz.
Yöresel lezzetlerin dışında et ve tavuk çeşitleri, kebap, lahmacun, pide, ev yemekleri ya da fast food restoranlarını da görebilirsiniz Ordu’da.
- Kahvaltı için Dolunay’daki Fatsalı Hünkar Restoran’ın denize nazır iskelesi keyifli. Ayrıca şehir merkezindeki şubelerinde meşhur pidelerinin de tadına bakın mutlaka. - Akşam denizin hemen dibinde, rakı-balık veya keyifli bir akşam yemeği yemeği için Dolunay’daki Rıhtım Lounge’ı tavsiye ederiz. - Dana incikle yapılan Karadeniz usülü haşlamanın tadına İstasyon Fatsa’da bakın deriz.