Ağva Gezi Rehberi - Ağva'da Gezilecek En Güzel Yerler

Ağva, İstanbul kalabalığından sıkılanların hemen yanı başındaki bir kaçamak noktası. Özellikle kış aylarında, öyle çok da şehirden uzaklaşmadan, gidebileceğiniz hatta hafta sonu kalabileceğiniz en güzel yerlerden.
    
Her mevsim bambaşka güzelliklere sahip olan Ağva'da, kış aylarında hele bir de kar yağmışsa manzaraya aşık bile olabilirsiniz. Eğer kuru ya da yağmurlu bir hava da Ağva'daysanız yağmurun yarattığı romantik atmosferde sevgilinizle geçireceğiniz dakikalar, her yerde kızıl yaprakların hışırtısı size unutulmaz bir hafta sonu yaşatabilir.
    
Ağva, İstanbul şehir merkezine yaklaşık 97 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Karadeniz kıyısında, oldukça sakin bir tatil kasabası. Üstelik deniz bir yana nehirler de bambaşka renkler katmış Ağva'ya.


Göksu ve Yeşilçay derelerinin Karadeniz'e döküldüğü yerde zamanla delta oluşunca Ağva'da buraya kurulmuş. Yeşillikler içinde bir kent. Yaz ve bahar ayları dışında kış ve sonbaharın da son yıllardaki vazgeçilmez tatil beldesi. Sadece İstanbul'dan değil, Marmara Bölgesi'ndeki diğer kentlerden de pek çok kişi geliyor Ağva'ya.
   
Ağva'nın tarihi ise oldukça eskiymiş. MÖ 7.yüzyıla kadar uzanan tarihi ile bu güzel topraklar, pek çok farklı medeniyete ev sahipliği yapmış. Bugün hala Ağva'da, Hacıllı Köyü, Kalem Köy gibi yerlerde Romalılara, Hititlere ait kalıntılar ya da surlar görebilirsiniz.
Ağva'da yerleşim kıyı kesiminden biraz daha içeride olduğu için denizi pek de kirlenmemiş. Yaz aylarında oldukça dolu olan kumsalları tertemiz. Denizi ve plajının yanında doğası da yemyeşil ve temiz Ağva'nın. Ağaçlarla kaplı her yan, film setinden kareler kadar büyüleyici.
Üstelik Ağva'da her mevsim pek çok farklı aktivite de sizi bekliyor. Özellikle de trekking ve balık avlama meraklıları için oldukça ideal bir yer. Hem nehir hem de deniz bulunduğu için her türlü balığı bulabilirsiniz Ağva'da. Eğer " Ben tutmam ama tadına bakmak isterim." Derseniz, yine en lezzetli ve taze mevsim balıklarını Ağva'daki restoranlarda yiyebilirsiniz. Doğa yürüyüşü meraklıları içinse günün her saati uygun. İster deniz ya da nehir kenarında isterseniz de ormanlık alanlarda, ağaçların içinde, eğlenceli turlar planlayabilirsiniz.


    
Yaz aylarında ise doğa yürüyüşü ve balık avlamanın yanı sıra denizde veya nehirde kano ya da su bisikleti ile gezebilirsiniz. Kumsalda gün boyu güneşin ve denizin tadını çıkarabilirsiniz. Ormanda koşu yapabilir, bisikletle keşfe çıkabilir hatta meraklısıysanız kamp bile kurabilirsiniz bu güzel ve şirin beldede.

Ağva'nın havası da, şehirden uzak olduğu için, oldukça temiz ve bol oksijenli. Güzel bir hafta sonu kaçamağı ve lezzetli kahvaltılarla güne başlayarak Ağva'da yenilenebilirsiniz. Hatta kumsalında yürüyüş yapmanın bazı romatizmal hastalıklara da iyi geldiği biliniyor. Gün içinde ağaçların gölgesinde güzel bir kahve molası, akşam da denize ve muhteşem manzaraya karşı harika bir rakı balık keyfi… Her şeyi unutacağınız bir kaçamak olacak.
    
Ağva'da alışveriş yapmak isteyenler ya da sevdiklerine hediyeler almak isteyenler için de farklı seçenekler var. merkezde bulunan mağaza ve dükkanların yanı sıra Cuma günleri kurulan semt pazarından da alışveriş yapabilirsiniz. Sebze meyvenin yanı sıra beldede yaşayan yerli halkın kendi yetiştirdiği ya da kendi yaptığı organik ürünler de bulabilirsiniz. Doğal ürünlerle yediği bir yemeğin tadını başka hiçbir yerde bulamıyor insan.    
Ağva'nın merkezinden biraz daha uzaklaşarak Hacıllı Köyü'nde bulunan mağaraları ve şelaleleri ziyaret edebilirsiniz. Civar köylerinde bulunan tarihi kalıntıları görebilirsiniz. motorlu teknelerle düzenlenen gezintilere katılabilirsiniz.
    
Ağva'da konaklamak için nehir kenarında yer alan küçük ve butik otelleri tercih edin!. Tüm Ağva Otelleri Önerimiz için linkine tıklayın!


Ağva otelleri doğanın güzelliklerini bozmadan, doğanın her karışına saygı duyarak yapılmışlar. Zaten öyle çok yüksek katlı, her şey dahil konseptte bir otel yok. Ağva otelleri, hafta sonu kaçamaklarının yanı sıra genellikle romantik tatiller ve balayı için de tercih ediliyor. Bence özel günleriniz ve kutlamalarınız için de oldukça ideal bir atmosfere sahip. İsterseniz iş toplantılarınız için bile uygun tesisler bulabilirsiniz Ağva'da.
   
Kış aylarının vazgeçilmez tatil noktalarından olan Ağva'ya gelirken fotoğraf makinenizi getirmeyi de unutmayın. Günün her dakikası birbirinden güzel kareler yakalayabilirsiniz. Hele de sonbahar ve kış gibi pek çok farklı renk ve tonun bir arada olduğu bir mevsimde, en güzel fotoğrafları çekeceğinize emin olabilirsiniz.



Ağva'da Gezilecek Diğer Yerlerden Önerilerm:

Ağva Limanı
: Boy boy sıralanan balık restoranları tercihiniz olabilir.
Ağva Tekne Turları Limandaki tekneler ile birkaç saatlik turlar yapılıyor. Ağva'da nehir turu kesinlikle yapılması gerekenlerden.
Ağva Feneri Limanın ilerisinde Ağva Feneri var. Uç noktasına kadar yürürken sağınızda dere ve denizin birleşimine şahit oluyorsunuz.
Ağva Yürüyüş Parkuru Yeşilçay Deresi Yürüyüş yolu, Limandan başlayan Rıhtım Caddesi'ni takip ederek bu güzel yola ulaşacaksınız. Öyle bir yer düşünün ki kuş sesleri ve nehir manzarası sizi büyülesin !
Ağva Kilimli Koyu. Tatilciler tarafından fazla bilinmediği için doğallığını koruyan Kilimli Koyu'nu sakin bir ortamda denize girmek için Ağva gezilecek yerler listenize ekleyebilirsiniz. ...
Ağva Kadırga Koyu.
Ağva Göksu Deresi.
Ağva Saklı Göl.
Ağva Gelin Kayası
Ağva Gürlek Mağarası
Ağva Kalemköy.
Ağva Yeşilçay Deresi.



Ağva'da Nerede Yenir


Ağva kasabasına gelmişken şehir merkezinde Yeşilçay nehri üzerinde olan meyhanelerde ve Göksu nehri üzerindeki otellerin restoranlarında akşam yemeği keyfi yapabilirsiniz.

* Park Mandalin Hotel Restaurant: Otelin iskelesine kurulmuş olan restaurantında bol çeşitli sabah kahvaltısı, balık, köfte, tavuk ızgara seçenekleriyle akşam yemeği yemeyi tercih edebilirsiniz.
* Wineport Lodge Ağva Kış'ın Şömineli Restaurant'da, yazın Göksu Nehri kıyısında Doğa'nın keyfine, damak tadı ile de değer katmak isteyenler için farklı lezzetler ve zengin seçenekler sunmakta. Pazartesi hariç her gece Babil Şarap Evi'nde, canlı müzik eşliğinde Anadolu üzümlerinin kadehlere yolculuğuna tanıklık edilmekte.
* Kilimli Restaurant: Ağva'nın gizli cenneti Kilimli Koyu'na bakan restaurantın manzarasına doyamayacaksınız. Istanbul'un en önemli restaurantlarına gönderilen balıklar işte burada tutuluyor ve Kilimli Restaurant'ta sizlere tazecik sunuluyor. Tüm sıcak ve soğuk mezeleri ile balıkları nefis.
* Liman Restaurant: Ağva'da 1976'dan beri hizmet veren Liman, Yeşilçay deresi kenarında yer alıyor. Kalamar tava ve tereyağlı karidesine doyum olmuyor.
* Gizli Bahçe Restaurant: Göksu Deresi üzerinde yer alan Gizli Bahçe Restaurant'ın açık ve kapalı alanı bulunuyor. Açık kısmında nehir manzarasında özel Karadeniz mezeleri yiyebilir, yine balığın en tazesini bulabilirsiniz.