×

Cunda Despot Evi

Mithatpaşa, Mevlana Cd., 10405 Ayvalık/Balıkesir Harita
Cunda Adası Otelleri
4.7 / 6 Yorum
Mithatpaşa, Mevlana Cd., 10405 Ayvalık/Balıkesir Harita
Whatsapp'ta Paylaş

Kuzey Ege'nin yellerine karışabileceğimiz Cunda’da; sarımsak taşlarıyla yoğrulmuş evleri, girintili çıkıntılı sokakları, eski zamanlardan kalmış anıtları, içten insanları, kuytu koyları ve çeşit çeşit ağaçlı ormanları görünce, ‘’Ah, ne güzel!’’ diye bağırışıp gözlerimiz ışık dolu, gönlümüz ise sevinç dolu oluveriyor. İşte böyle yeni bir yolculuğun müjdesi borazan gibi ötünce, sahilin çarpıcı güzellikte noktasındaki Cunda Despot Evi’ne ( @cundadespotevi ) olan özlemimiz dışarıya fırlıyor ve bütün benliğimizi kavrıyor. Mutlu bir tatil geçirebileceğimiz yer olan Despot Evi’nde dosdoğru soluğu alıyoruz.

Din adamı olan Despot’un evi gizemli üslubu ve biçimi ile çıkıyor karşımıza. 1860’lı yıllarda Cunda’ya damgasını vurmuş ve havasını vermiş bir anıt eser burası. Heybetli sütunları, kabartmaları, güzel yontulmuş taşları ve mimari parçaları ile deyim yerindeyse şaheser bir yapı. Anlatıya göre Despot’un öyküsünden, yöreye daha etkin bir söylence düşünülemez. 

Küçük otellerden apayrı bir karakter taşıyor burası. Cumhuriyet ve öncesi Ege taşrasının uygar kozmopolit yaşamından kalan izleri korumuşlar. İyi niyet, ilgi ve kültürle neler yapılabileceğini gösteren özel bir örnek Cunda Despot Evi. 

Ev sahipleri elle tutulur bir duyarlık ve özenle renove ettikleri bu eseri yeter sayıp çalışmaya son veren kişiler değiller. Bu yorgun binaya özel dokunuşlarla yeni bir ruh kazandırmışlar. Caddeye açılan görkemli kapısından içeri girince aydınlık ve ferah bahçe karşılıyor sizi: güzel bitkilerle ve birkaç yüzyıllık zeytin ağaçlarıyla süslenmiş. Yüksek tavanlı, ampir mobilyalı, adam boyu pencereli yalı odaları günümüzde pek eşi olmayan bir alayişin temsilcisi.

Sıradan eylemleri: yemek yemeyi, havuza girmeyi, duş yapmayı, yatmayı birer estetik şölene dönüştüren detaylar gözetilmiş Despot Evi’nde.

Favori odamız: Antik Suit. Konfor eksiksiz, odalar büyük. Ekstra king size yataklarının içine yarım saat gömüldünüz mü yorgunluk sızısı hemen geçiveriyor. Sabah gün doğarken bulutsuz bir göğün altında koya salınan pembe, mavi ve sarı yankılar o kadar güzel oluyor ki… Gece suların parıltısı tavana işliyor. Bahçedeki yüzme havuzunun kenarına geniş gölge veren cabanalar konmuş.

 Gece suların parıltısı tavana işliyor. Bahçedeki yüzme havuzunun kenarına geniş gölge veren cabanalar konmuş.

Kendilerine ait özel kumsal plajları da sakin ve güzel. Ulaşım tekneyle sağlanıyor. 

Sabah kahvaltıda yediğiniz peynirler, yumurtalar, bardak bardak içtiğiniz çaylar keyfinize keyif katıyor.

Kahvaltıya otelden bağımsız olarak da katılabilirsiniz. Kişi başı 120 TL.

Despot Evi işte bu atmosferi ile gece gündüz hiç dinmeyen bir canlılık katıyor Cunda’ya. Bir Despot yolculuğu biter bitmez ikinci bir yolculuğa duyulan özlem gönlünüzün kuytu bir kıvrımına çoktan yerleşmiş oluyor artık. 

Otel bünyesindeki 1862 Restoranları’nın mutfağı da iddialı. Yerel Ege lezzetlerine, dünya mutfağının cesur esintileri eklenmiş. Yemekler son derece başarılı. Deniz, restoranın içine kadar işliyor.

 Ayrıca Yund Spa’larında kendinizi şımartabileceğiniz geleneksel hamam ritüelleri, organik aromaterapi, refleksoloji, çeşitli masajlar (bali, lomi lomi vb.) gibi hizmetler sunuyorlar. Şimdilerde yoga, rüzgar sörfü, şarap gezileri gibi programlar da düzenliyorlar. 

İşin başında Berke Bey: sakin ve güleryüzlü ekibiyle özel bir çalışma sergiliyor. Münferit konukları layıkıyla ağırlıyorlar. Dileyen konuklar Salmaner isimli özel  tekneleriyle gezintiye çıkabiliyor. Doğanın özenerek yarattığı cömert koylara sahip Cunda’ya bir de bu gözden bakmanızı salık veririm.


Daha Az
Devamını Oku
Konaklama Tipi
Tesis Hizmet ve Özellikleri
  • 7/24 Açık Resepsiyon
  • Bahçe
  • Bar-Kafe
  • Bebek Yatağı
  • Buhar Odası
  • Tarihi Yapı
  • Otelde Deniz Manzarası
  • Açık Yüzme Havuzu
  • Havaalanı Transferi
  • Kahvaltı Dahil
  • Kahve-Çay Makinesi
  • Odada Kasa
  • Klima
  • Minibar
  • Oda Servisi
  • Restaurant
  • Sauna
  • Spa Merkezi
  • Suit Oda
  • Odada Tv
  • Otopark Alanı
  • Odada Jakuzi
  • Hamam
  • Masaj
  • Engelli Odası
  • Kablosuz internet
  • Çocuklu Aileye Uygun
  • Deniz Kenarında
  • Tekne Kiralama
  • Ek Yatak
  • Jeneratör
  • Engelli Banyosu
  • Yalnızca 0-2 Yaş Çocuk Ediliyor
  • Yalnızca 0-6 Yaş Çocuk Kabul Ediliyor
  • Odalarda Şömine
  • Düğün Alanı
  • Ziyafet Organizasyonu
  • Şehir/Köy Merkezinde
  • Evcil Hayvan Giremez

Notlar:
Oda / Ev Sayısı:
28
Sorumlu Kişi:
Berke TANYERİ
Denize mesafe:
(Cunda) 500M
Havalanına mesafe:
Koca Seyit Hava Limanı - 45KM
Şehir merkezine mesafe:
Cunda - 500M
Hizmet Verdiği Tarihler:
1 Ocak / 31 Aralık

Konuk Yorumları
4.7 / 6 Yorum
4
Geçtiğimiz yaz bayram tatilinde oradaydık. Otel çok güzel, zevkle döşenmiş, personel çok ilgili ve güler yüzlü. Ancak restaurant tam bir fiyasko. Fahiş fiyatlara sıfır servis, lezzetsiz vasat yemekler ve içkiler, yemeklerden çıkan saç vs vs. Otel gidilesi bir yer ancak yemeği dışarıda yemenizi tavsiye ederim.
Geçtiğimiz yaz bayram tatilinde oradaydık. Otel çok güzel, zevkle döşenmiş, personel çok ilgili ve güler yüzlü. Daha Fazla
5
Kaldım sevdim ama çok daha iyi dosenebilirmis ve özellikle yeme içmede iyileştirme imkanları var
Kaldım sevdim ama çok daha iyi dosenebilirmis ve özellikle yeme içmede iyileştirme imkanları var Daha Fazla
4
Kaldık, herşey çok güzel ama odalardaki giderlerden gelen koku sıkıntılı idi.
Kaldık, herşey çok güzel ama odalardaki giderlerden gelen koku sıkıntılı idi. Daha Fazla
5
Uzun yıllardır çok harap bir durumdaki binanın bukadar mükemmel, onarılıp turizme kazandırılması taktire şayan dır.Emegi geçen bütün kurumlara ve çalışanlara teşekkürler, bu gün bizi karşılayıp, anlayışla ağırlayan personelede,ayrıca teşekkür ediyorum.Calismalarinda başarılar diliyorum.
Uzun yıllardır çok harap bir durumdaki binanın bukadar mükemmel, onarılıp turizme kazandırılması taktire şayan Daha Fazla
5
Tek kelime ile muhteşem, o eski harabe yapı orjinal haline tamamen sadık kalınarak onarılmış ve yenilenmiş. Bu tarihi yapıyı Cundaya kazandırdığınız için emeği geçen herkese teşekkürler. Restoran menüsü A+. Fiyatlar bu kalitede bir mekan için normal. Yediğimiz her yemek birbirinden lezzetliydi. Havuz bölümü oldukça şık dizayn edilmiş. Otel personeli her detaya hakim ve bilgili restoran personeli de aynı şekilde kendi işlerine ve menüye son derece hakim. Benim için harika bir ziyaret oldu, tekrarı için sabırsızlanıyorum.
Tek kelime ile muhteşem, o eski harabe yapı orjinal haline tamamen sadık kalınarak onarılmış ve yenilenmiş. Bu tarihi Daha Fazla
5
Her yönü ile harika! Emeği geçen herkese ve bu tarihi yapıyı restore ederek hizmete açan Polat ailesine teşekkürler
Her yönü ile harika! Emeği geçen herkese ve bu tarihi yapıyı restore ederek hizmete açan Polat ailesine teşekkürler Daha Fazla
Yorum / Değerlendirme
( 0 ile 5 arası )

Your comment sending. Please wait.
Yorumunuz gönderildi. Onaylandıktan sonra görüntülenecektir.
Ev Sahibinden Not
Otelimizin sayfasına hoş geldiniz. Bu sitede otelimiz hakkında her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz. Ayrıca konuk yorumlarını okuyabilir ve siz de yorum yapabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz veya rezervasyon talebiniz olursa bilgi formunu doldurup bize ulaşabilirsiniz.

İyi Tatiller...
Benzer Yerler
KucukOteller.com.tr uygulaması
Uygulamayı indirin ve mobile olarak rezervasyon yapın
Favorilere Ekle
Favoriler