Samsun Otelleri Ne Yenir İçilir? Birbirinden lezzetli yerel restoran ve mutfakları Samsun Otelleri kültürünün ayrılmaz bir parçasıdır
Samsun mutfağı oldukça zengin ve farklı bir kültüre sahiptir. Gerek Karadeniz gerekse de Anadolu mutfağından izler taşır. Balık türleri, sebzeler, mısır çok fazla kullanılır. Samsun’un en ünlü yöresel yemeklerinin başında ise tirit, keşkek ve mısır ekmeği gelir.
Samsun’a geldiğinizde denemenizi önerdiğimiz yöresel yemekler ise patates çorbası, mısır çorbası, hamsi tava, hamsi buğulama, istavrit tava, katık sündürmesi, pancar yemeği, Bafra pidesi, haluçka, katıklı ekmek, kaz pilavı, içli mantı, nokul, baklalı sarma, fasulye turşusu kavurması, oymaağaç kebabı, Terme pidesi, pazı pancarı, karalâhana çorbası, kocakarı gerdanı, hamsili pilav ve hamsili ekmek gibi oldukça lezzetli ve farklı yiyeceklerdir. Bir de meşhur Samsun Pidesi’ni mutlaka tatmalısınız.
Yöresel yemeklerin dışında Samsun’da pek çok farklı fast food ürünleri, ızgara et çeşitleri, ev yemekleri, kebap, lahmacun ve pide gibi ürünleri de bulabilirsiniz.