
Symi Adası Nerede Ne Yenir
Symi Adası’na adım attığımız ilk andan itibaren “İyi ki gelmişiz” dedik. Her köşesi ayrı bir güzellik, her yediğimiz içtiğimiz şeyde bir tatil huzuru vardı. Biz gezdik, yedik, denize girdik, güneşi batırdık. Şimdi dönüp bakınca, hepsini bir arkadaş sohbeti gibi sizinle paylaşmak istedim. Hani bir kahve içerken anlatır ya insan, “Bak şuraya mutlaka git” diye, işte o tarzda, samimi samimi. Kim bilir, belki bir gün sizin de yolunuz düşer bu güzel adaya.
Pizzaria Forno A Legna: Adanın merkezinde, tam anlamıyla “İtalya havası” taşıyan şirin bir pizzacı keşfettik. Kırmızı-beyaz pötikare masa örtüleri, rengarenk duvarlar, küçük ama aşırı keyifli bir ortamı var. Pizzaları da gerçekten lezzetliydi, hiç pişman olmazsınız. Hemen yan tarafında tava dondurma yapan bir kafe var, çok iyiydi.
Katsaras Taverna, Pedi Beach: Çok kişi tavsiye ediyor, deneyebilirsiniz. Biz ulaşım için tekne çağırdık. Son dönüş 16:00’da, bunu göz önünde bulundurarak gitmelisiniz. Katsaras Taverna, denize uzanan uzun bir iskele üstünde. Ama “şezlonga geçip denize gireriz” diye düşünmeyin çünkü orası farklı bir işletme ve oldukça pahalı. Yemeklere gelirsek, Dakos salata ve fırında keçi eti aldık. Salata klasik Yunan tarzı, ama kurutulmuş ekmekle yapılmış versiyonu. Keçi eti ise gerçekten çok özel hazırlanmıştı, karanfil taneleriyle kokusu alınmış, patates ve pilav eşliğinde servis edildi.
Akşamüstü Symi merkeze döndük. Lokal şarapları tattık. Beyaz şarap denedik ve adeta damakta dans ediyordu Tekneler yavaş yavaş limana süzülürken, şarapla sohbet birleşti, uzun uzun oturduk. Fiyat da gayet uygundu, ama tek eksiği peynir ya da meyve tabağı gibi eşlikçilerin olmamasıydı.
Maratonda Taverna: Burası bir aile işletmesi. Dakos salata burada da çok lezzetliydi. Yanına caciki ve fırında oğlak aldık. Yine karanfil taneleriyle pişmiş, sıcacık geldi ve damağımızda iz bıraktı. Hatta önceki gün yediğimiz keçi etine fark attı diyebilirim. Bu öğle yemeğini de iki kişi tek menüyle tamamlayıp biraz midemizde akşam için yer bıraktık.
Pantelis Greek Cuisine: Finali yapmak için Symi’nin en popüler tavernalarından Pantelis’te rezervasyonumuzu önceden yapmıştık. Yerel halk da turistler de burayı çok seviyor. Menü oldukça zengin, biz kararı şefe bıraktık. Yarım porsiyon isteyince normalde yapılmıyormuş ama bize özel hazırladılar. Deniz ürünlü makarna ve balık tabağı söyledik. Makarnanın yarım porsiyonu bile devasa geldi! Dört kişi rahat doyar o porsiyonla. Fiyatlar biraz yüksek ama lezzet, sunum ve ortam açısından kesinlikle değer.
Konaklama önerileri için Simi ( Symi ) Sömbeki Adası Otelleri sayfamızı inceleyebilirsiniz.