Hamam Sefasını Sevenlere 10 Otel Seçeneği

Romalılarla başlayıp Türk kültüründe zirveye ulaşan ve en muhteşem dönemini yaşayan, ünü dünyanın hemen her yerine yayılan Türk Hamamı diye, adıyla bile rahatlatan bir gerçek de var. Öyle ki Türk sinemasında bile hamam sahneleri efsane olmuştur bizim için.

Selçukluların Roma hamam mimarisini şekillendirmesi ve Osmanlıların da değiştirip bize özgü hale getirmesi sonucu günümüze uzanan farklı tarzları ile hamamlar, Mimar Sinan’ın da el emeğini taşıyan yapılardır.

İşin kültür boyutuna uzanmaya gelince o da en az mimarisi kadar köklü. Bir kere bizim kültürümüzde “sıcak su, kaynarca” gibi deyişler bile var. Her ne kadar banyonun evlerin içine girmesi ile tahtı hafif sarsılır gibi olsa da hala düzenli olarak hamama giden kişiler var. Ama Türk Hamamı hem mimari hem de kültürel özellikleri ile otellerde yaşatılıyor. Göbek taşından tellaklarına, halvetine kadar hala kültürel öğeleri görebilirsiniz. Kesenin detoks etkisi ve sıcak suyun şifalı, rahatlatıcı etkisi de cabası. Hele de doğal sıcak suyla çalışan hamamlara ya da otellere denk geldiyseniz…

Temizleyici ve şifalı etkisi yanında hamam, zevk ve eğlence için de kullanılıyor. Gelin hamamı, adak hamamı ve hatta son yıllarda bebeklerin doğum etkinlikleri bile hamamlarda yapılıyor.

Biz de hamam sefasını özleyen canımız tatilcilerimiz için hamamları ile rahatlatıcı etkinin zirvesine çıkan 10 Butik ve Küçük Otelimizi seçtik.
Not: Sıralama Karışıktır.:) Otelleri görmek için isimlerine tıklayınız
 

1- Antmare Hotel Alaçatı

2- Assos İda Costa Otel

3- Cella Hotel & SPA, Selçuk

4- Kayakapı Premium Caves Hotel, Ürgüp

5- Patara Prince Hotel & Resort - Kalkan

6- Renka Hotel & Spa Göcek

7- Villa Fe - Çatalca İstanbul

8- Şiir Otel - Denizli

9- Villa Kore, Ilıca Çeşme

10- Yacht Classic Hotel Fethiye