Pek çok farklı kültüre ev sahipliği yapan Bolu’nun mutfak kültürü de oldukça zengin. Mengen ilçesi de aşçıları ile dünya çapında bir üne kavuşmuş durumda. Dolayısıyla Bolu’da bulunduğunuz süre içinde belki de dünyanın en lezzetli yemeklerinin tadına bakacaksınız.
Bolu’nun fındık şekeri, çam balı, çikolatası, kaymağı ve tereyağı ünlüdür. Bolca yiyebilirsiniz. Zaten pek çok yemekte de tereyağı kullanılıyor.
Bolu’nun yöresel yemeklerinin bazıları ise kabaklı gözleme, çoban kavurma, Mengen pilavı, katık, coş, gırma börek, paşa pilavı, palize, kedi batmaz, çantıklı pide ve üzümlü kabak hoşafı gibi lezzetli yemeklerdir.
Yöresel lezzetlerin dışında Bolu’da fast food ürünleri, ızgara çeşitlerini, kebap, pide ve lahmacun gibi lezzetleri de bulabilirsiniz. Göl kenarına yakın yerlerde balık çeşitlerini ve deniz ürünlerini de tadabilirsiniz.